Meni je interesantno da tek sada ovi podaci izlaze iz neke rupe u kojoj su bili 700 godina ovo je isto kao ona teza o redu zmaja i cuvarima koplja Sv. Djordja. Sta je laz a sta istina?
Sto rece Laza, mi smo nazalost skloni preterivanju, tako da je tesko reci, ovo ili ono je istina.
Ако су Турци победили зашто су звонила звона цркве Нотр Дам у част хришћанске победе? Зашто је „победник“ Бајазит побегао у Турску, од када то победник бежи? Зашто је на споменику косовским јунацима Кнез Стефан Лазаревић написао да подиже споменик погинулом оцу и србској господи који су погинули (цитат): „негде око 6 или 7 сати, не знам тачно које време“??????? Што се тиче вазалства Србије ка Бајазиту, Милица је то урадила из разлога да спречи краља Твртка да загосподари Србијом. Хтела је сину Стефану да стави круну Немањића. Прича о издаји Вука Бранковића је настала због каснијег скривања истине. Од 12 пратилаца Милоша Обилића њих неколико је преживело, касније се помињу као дародавци манастира Хиландар. Зашто турски хроничари Леши, Заједедин и Шукурлах до детаља описују начин погибије Мурата и у записима признају пораз Турака?
Zbog cega bi mi koji smo sve i svaki put pobedili krili istinu? Za dvajes godina ce da se pise kako smo i Hrvate pobedili onomad ali se istina krila. Bili smo vazali jer je bolje da nas jebu Turci nego Tvrtko. Mozda i jeste. Ju nou vat aj min. Kakve veze sa bilo cim ima vreme u citatu? Zasto srpski hronicari Zika, Mika i Pera do detalja opisuju sve zivo i ne priznaju poraz Turaka?
Puni su VelikoSerbski sajtovi ovakvih nagvazdanja.
Na Facebooku, 500000 ljudi ili tako nesto za Ujedinjenje Srpske i Srbije stranica, svakoga dana lupa neke gluposti. Naravno, meni pravo komentarisanja je uskraceno jer naravno sam morao da kazem da prestanu da seru.
Na ovakvim i njima slicnim temama idemo od Kosova, do kurcenja Putinom i Ruskom Vojskom, klicanja "Na kolena pred Srbe" i naravno navijanje za Severnu Koreju. Ko zna kakve floskule ce da izrastu iz svega ovoga