Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fedena Open Source School Project  (Pročitano 736 puta)
08. Sep 2011, 10:17:25
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 525
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Alcatel Idol X
Pozdrav svima, zeleo bih da malo diskutujemo o ovom projektu ? Vasa misljenja ?
RoR kako bi se pokazao sa velikim bazama, preko 5000 korisnika?

http://projectfedena.org/about
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 533.21.1
mob
Apple iPhone 6s
Nisam koristio, ali sam sa par mesta cuo da je ok...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22016
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Apple iPhone 12, S21
Pozdrav svima, zeleo bih da malo diskutujemo o ovom projektu ? Vasa misljenja ?
RoR kako bi se pokazao sa velikim bazama, preko 5000 korisnika?

http://projectfedena.org/about

Koliko bi bilo korisnika u istom momentu na toj aplikaciji?
Sto se tice RoR-a ne bi trebao imati problema, ali kao i sa svakom drugom aplikacijom sa brojem istovremenih korisnika, raste i oterecenje na server gde hostujes.
Shared hosting ne bi mogao to da podrzi, ili bi eventualno mogao u nekom zacetku price i sa malim brojem polaznika na kursu/skoli.
Vremenom bi morao preci na neku ozbiljniju hosting varijantu.

Znaci sam RoR nije nikakav problem, lako se bori sa tim brojem korisnika, ali je pitanje koliko ce biti opterecenje na servere gde to hostujes zbog broja istovremenih korisnika i njihovih zahteva...

« Poslednja izmena: 08. Sep 2011, 12:05:24 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 525
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Alcatel Idol X
Citat
Sto se tice RoR-a ne bi trebao imati problema, ali kao i sa svakom drugom aplikacijom sa brojem istovremenih korisnika, raste i oterecenje na server gde hostujes.
Shared hosting ne bi mogao to da podrzi, ili bi eventualno mogao u nekom zacetku price i sa malim brojem polaznika na kursu/skoli.
Vremenom bi morao preci na neku ozbiljniju hosting varijantu.

Da, morace neki bolji hosting, trenutno istrazujem opcije.Radi se o 4 skole, i ~5000 ucenika i 300 profesora.  U isto vreme online ne mogu da procenim, priblizno 5000 naloga za roditelje ce biti kreirano, a u isto vreme ce se praviti izvestaji o ocenama, prisustvu na nastavi,rasporedi casova.
Ja sam mislio da napravim za svaku skolu posebno, ili da podelim npr do 8 razreda da bude npr server1 a ostatak na server2 kako bih smanjio opterecenje. Ili pak na jos vise delova.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22016
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Apple iPhone 12, S21
Sama struktura unutar aplikacije ostaje na tebi, nju podesavas onako koko mislis da ce tebi biti najlakse za dalje, i onako kako mozes u samoj aplikaciji.

E, sad sto se tice hostinga... neki dedicated koji bi mogao da izdrzi do 800-900 requesta/s, i to da je sama aplikacija dobro odradjena i optimizovana, da sve radi kao podmazano.

To bi prakticno znacilo da mozes imati oko 800 korisnika online i istom momentu koji bi radili u aplikaciji i da server to moze izdrzati.
Pricamo teoretski...
Ti radis procenu, i trebao bi videti koliko bi tu moglo biti korisnika u momentu online, koliko bi se tu pravilo opterecenje...
U svakom momentu, koji god host da odaberes, mozes videti sa njima da predjes na bolji, veci paket, sa vise rama, sa jacim cpu... To ti automatski omogucava povecanje broja istovremenih korisnika...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
symbianNepoznat
Browser
Applewebkit 533.4
mob
SonyEricsson K750 on Linux
pretrazivao sam pre jedno 6 meseci net u potrazi za slicnim resenjima za jednu potpuno drugu namenu nego sto je skola i naleteo sam na ovo i koliko se secam da sam odustao zbog nekih sigurnosnih stvari kako su resene (za tacno sta morao bih da pogledam po hardu) mada kapiram da ako je skola onda to i nije bitno

za ovaj moj projekat najbolje resenje je po meni na kraju ispala skripta za social engine stim sto mora dosta da se menja i prilagodjava.S obzirom da taj projekat jos nije usao u realizaciju ne mogu da ti kazem neka konkretna iskustva
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.