Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: IRQ konflikti  (Pročitano 1460 puta)
15. Nov 2003, 21:39:38
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
Evo u cemu je problem, imam SIGMATEL-ov USB IRDA Dongle adapter. U Windowsu sve radi ok, dok Linux prijavljuje gresku prilikom butiranja:
device has IRQ 9 but wants IRQ3 [ovo se odnosi za pomenuti adapter]

Evo sta pise prilikom paljenja kompa iz IRQ-ove:

Multimedia Device 3
Multimedia Device 3
Multimedia Device 10
Input Device NA
Serial Bus Controller 9
Serial Bus Controller 9
Serial Bus Controller 9
Serial Bus Controller 9
IDE Controller 14/15
Display Controller 11

Da li je moguce resiti ove konflikte? I da li je moguce nekako dodeliti IRQ za svaki uredjaj? Evo sta imam od hardvera:
unutra:
zvucna
graficka
tvtuner
spolja:
USB irda adapter
Skener [LPT]
externi modem [serial]
stampac USB

Hvala unapred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
Zaboravih da kazem, imam integrisanu zvucnu i LAN karticu koje su iskljucene u BIOSU [ukoliko nesto znaci]...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Eh .. za linux sam duduk ..
Verovatno možeš sam u okviru konfigurisanja Linuxa da dodeljuješ koji će IRQ biti dodeljen kom uredjaju .. reci koja je distribucija linux'a u pitanju .. pa da vidimo zna li neko kako da se podesi ..

Kod M$'a je pomagalo promena rasporeda PCI kartica na samoj matičnoj ploči .. da li si sigurno iskljucio intergrisanu zvučnu karticu .. ?
Deinstaliraj drajvere za nju .. eventualno u okviru BIOSA ako podesiš dodelu IRQ'a za pojedine uredjaje ..

Mada sam siguran da u Linuxu sve to može biti uradjeno unosom nekoliko komandnih linija ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 203
mob
Nokia 7210
E to oko irq-ova, ume nekad da bude bas zajeban problem, eventualno probaj da flashujes bios ako ne nadjes nikakvo resenje ili da ga resetujes mozda je malo zaglupeo, mada ne verujem, probaj mozda ce ti pomoci. Gazda kod mene je imao problema sa njegovim laptopom Toshiba Satelite valjda 1800, bas oko irq-ova ali mislim da je problem bio tako sto su dva uredjaja bila na jednom pa nije mogao da ih razdvoji, mislim da je resio problem sa novom verzijom biosa.
IP sačuvana
social share
Do not try to bend the spoon, that's impossible.
Instead only try to realize the truth.
What truth?
There is no spoon.
There is no spoon?
Then you'll see that is not the spoon that bends, it is only yourself.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
Koristim Slackware 9.1.0.. Naravno da sam isljucio zvucnu i LAN u BIOSU. Probacu sa flashovanjem BIOS-a. Inace ploca je ASUS A7V8X-X...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 203
mob
Nokia 7210
Naravno pazi kad budes radio flashovanje biosa, znam jednog lika koji je uspeo da stavi pogresan bios na svoju plocu pa ga je je*ala u zdrav mozak. Bolje ti prvo izvadi bateriju pa vidi hoce li uspeti pa tek onda probaj sa flashovanjem.
IP sačuvana
social share
Do not try to bend the spoon, that's impossible.
Instead only try to realize the truth.
What truth?
There is no spoon.
There is no spoon?
Then you'll see that is not the spoon that bends, it is only yourself.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
Ma nije mi prvi put da to radim.. Flashovao sam BIOS, al ne pomaze.. Cak sam izvadio sve uredjaje.. Onda se setim da izgasim USB portove i tada je nestalo greske, al sta ce mi komp bez USB-a.. Znaci u USB-u je problem, al kako ga resiti??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: kompjuteru irq

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.