Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 17:27:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iranski nevidljivi  (Pročitano 7593 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
I evo jos slika; neka! Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

14829_10151267005203603_2104445525_n.jpg
(51.43 KB, 640x960)
269961_503-copy.jpg
(144.89 KB, 587x393)
931707_orig.jpg
(130.17 KB, 595x414)
931741_orig.jpg
(296.48 KB, 595x414)
13911114101256271_PhotoL.jpg
(52.08 KB, 600x418)
13911114101303302_PhotoL.jpg
(82.09 KB, 600x418)
f313.1.preview.jpg
(47.49 KB, 470x313)
f313.2.preview.jpg
(44.72 KB, 470x313)
f313.3.preview.jpg
(47.82 KB, 470x313)
f313.4.preview.jpg
(42.88 KB, 400x600)
f313.6.preview.jpg
(46.07 KB, 470x313)
f313.7.preview.jpg
(43.46 KB, 470x313)
f313.17.preview.jpg
(52.83 KB, 470x313)
f313.18.preview.jpg
(46.67 KB, 400x600)
f313.19.preview.jpg
(41.58 KB, 470x313)
f-313-one-of-the....jpg
(57.31 KB, 652x489)
image-455937-galleryV9-grye.jpg
(97.12 KB, 850x564)
image-455938-galleryV9-xtii.jpg
(72.69 KB, 850x550)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

Odlicne fotke.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Bosch ima centrifugu
Taj negativni delta ugao na vrhovima krila je kontra svake aerodinamicke logike za borbene avione a specijalno za moderne avione koji su svi aerodinamicki nestabilni i upravljani fly-by-wire sistemima. Ni jedan mlazni avion u istoriji vazduhoplovstva nije koristio takvo polyhedral krilo.

Sto bi rekli pametni ljudi - Iranci ili znaju nesto sto niko ne zna ili su totalni idioti.
« Poslednja izmena: 15. Feb 2013, 13:45:16 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Dijamant oblik f117 i letece krilo oblik od B2 su takodje van svake logike ali postoje, a postoji i razlog zasto je to bas tako. Ako ovakav avion uopste postoji, ne vidim zasto bi to bio nekakav presedan ili sta vec.

Ni jedan mlazni avion u istoriji vazduhoplovstva nije koristio takvo polyhedral krilo.

Bas takvo nije ali ima primera, recimo f104, f84f, herijer, f4 repna krila i krila, itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Ma bilo je - evo ova sprava,Blohm und Voss BV 212 P. Jes da nije uradjena, ali verujem Nemcima da nisu pravili planove za nesto sto je besmisleno!. Inace Qaher Q-313 (tj. F-313) je najslicniji americkom X-36. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

bv212reviewbg_boxart.JPG
(61.59 KB, 640x415)
x-36_3.jpg
(10.63 KB, 354x354)
x-36.jpg
(43.46 KB, 558x480)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Bosch ima centrifugu
Dijamant oblik f117 i letece krilo oblik od B2 su takodje van svake logike ali postoje, a postoji i razlog zasto je to bas tako. Ako ovakav avion uopste postoji, ne vidim zasto bi to bio nekakav presedan ili sta vec.

Ni jedan mlazni avion u istoriji vazduhoplovstva nije koristio takvo polyhedral krilo.

Bas takvo nije ali ima primera, recimo f104, f84f, herijer, f4 repna krila i krila, itd.

Fala na komentaru Crows - ocekivao sam da ce neko pomenuti tih par aviona. Ima dosta primera klasicnih anhedral krila (krila negativnog delta ugla ili gama kako ga englezi oznacavaju). U stara vremena to je bio nacin poboljsanja manevarskih sposobnosti, konkretno brzine roll-a. Postoji samo jedan avion koga ja mogu da se setim sa polyhedral krilom (tkzv lomljeno krilo ili ti +/- delta ugao) Corsair il drugog svetskog rata. Kod njega je bio slucaj pokretljivosti i mehanike - zglob za sklapanje krila (na nosacu aviona) je bio na lomu delta ugla. Uzgred budi receno svi americki piloti su bili srecni kad su presli na thunderbolt i mustang.

Za F117 se slazem ali to je upravo moja poenta - sa FBW sistemima klasicni zakoni aerodinamike ne vaze - treba ti jak motor i nesto sto iole podseca na avion. Lomiti krila avionu sa FBW sistemom je razbacivanje i luksuz jer su mehanicka resenja konstrukcije tog tipa skupa i komplikovana. Osim, naravno, ako su Iranci napravili avion 5te generacije bez FBW - sto bio bio presedan ekvivalentan Mig25.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

« Poslednja izmena: 18. Feb 2013, 20:44:36 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Fala na komentaru Crows - ocekivao sam da ce neko pomenuti tih par aviona. Ima dosta primera klasicnih anhedral krila (krila negativnog delta ugla ili gama kako ga englezi oznacavaju). U stara vremena to je bio nacin poboljsanja manevarskih sposobnosti, konkretno brzine roll-a. Postoji samo jedan avion koga ja mogu da se setim sa polyhedral krilom (tkzv lomljeno krilo ili ti +/- delta ugao)

Da ne cepidlacimo previse, zar ne bi mogao i ovaj da prodje? Sto se tice WWII i hellcat je bio slican korseru, istina, sa dosta manjim uglom ali takodje vidljivim. Pogledaj sam, pa proceni.

Za F117 se slazem ali to je upravo moja poenta - sa FBW sistemima klasicni zakoni aerodinamike ne vaze - treba ti jak motor i nesto sto iole podseca na avion. Lomiti krila avionu sa FBW sistemom je razbacivanje i luksuz jer su mehanicka resenja konstrukcije tog tipa skupa i komplikovana. Osim, naravno, ako su Iranci napravili avion 5te generacije bez FBW - sto bio bio presedan ekvivalentan Mig25.

http://www.youtube.com/watch?v=ok2aMgfBdCs&t=1m37s   Ovde deluje prilicno uverljivo. Sem toga, cudi me uopste da se i dalje daje akcenat na ekstremnim manevarskim sposobnostima aviona. Elektronika, radar, dobre rakete obicno zavrsavaju posao u 99% slucajeva prilikom borbi u modernijoj eri.

Mig 25 je bio odlican uspeh. Drzao je zapad u neizvesnosti nekoliko godina. I taman kad je zapad provalio da je mig 25 sranje, rusi su vec imali spreman mig 31, koji je vec nesto.

Ako iran maze oci da bi kupio vreme, odlicno to radi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Deki

FBW imaju svi savremeni avioni, ja ne mogu da skontam sta ti pokusavas da objasnis. FBW ti pomaze da avion ne odstupa od kursa koji si zadao. Rusi nisu imali FBW do `90tih godina, tek posle kad su poceli da saradjuju sa zapadom uveli su FBW u svoje avione.

Drugo ova maketa nije poletela, tako da je glupo i raspravljati o tom "avionu".
« Poslednja izmena: 18. Feb 2013, 22:09:22 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Jedina glupost ovde je sto moderatori dozvoljavaju da tvoji postovi opstaju ovde. Ona na videu nije leteci kurac koji leti vec avion.

Ako imas bilo sta pametno da napises, ti napisi, ako si ovde samo da bi smarao, jer ti na politici i drustvu vise nije zanimljivo, mogu samo da ti kazem da si bas promasio forum.

Mozes dakle lepo da biras, da pises smisljene postove, a ne kao na pocetku ove teme, po recenicu, cisto onako, podjebavanja radi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 17:27:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.633 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.