Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 17:36:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iranski nevidljivi  (Pročitano 7492 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Evo neka se angezuju clanovi foruma skupe materijal anegzuju @modellius, koji radi fantasticne makete, verujem da ce za par meseci uraditi 10 puta bolju maketu od ove iranske.  Smile

I onda uzmite pisite kako je srbija napredovala, to je fantasticna ideja.
« Poslednja izmena: 07. Feb 2013, 01:28:33 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Ok,može.

Al ti da mu daješ uputstva i smernice.

Pošto vidim da se ipak najbolje razumeš u iranske avione,a i sve ostalo na svetu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0
mob
Samsung S7
Evo neka se angezuju clanovi foruma skupe materijal anegzuju @modellius, koji radi fantasticne makete, verujem da ce za par meseci uraditi 10 puta bolju maketu od ove iranske.  Smile

I onda uzmite pisite kako je srbija napredovala, to je fantasticna ideja.

Ti si tvojim orlovim okom ocenio da je to maketa i RC ili si upijao zapadnu propagandu po raznoraznim forumima?Ako vec nesto kazes da jeste...obrazlozi i objasni zasto tako mislis....u protivnom samo osudjivanje .......jako smesno zvuci.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.01
"A zasto bi Iranci pravili onda tako nelogican potez"

Rat je bio dar iz raja. (Ajatolah Homeini).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Mr_Ace , pa i to je moguce, oni jesu zaludjeni tom svojom revolucijom i Homeinijevim postulatima. Ja se sve nadam da su se ipak vremenom malo odmakli od toga.  Smile Smile Smile  Znas, nista nikad nije crno-belo!

Inace, popratio sam ovu temu na "Pakistan defence" forumu, tamo ima dosta likova i iz Irana ali i odasvud. Naravno, prvo je islo negiranje, onda ismevanje, sada je u toku napad itd. Kazu Iranci da su vec navikli na takav redosled i stav.
Ima raznih misljenja: od obnevidelog velicanja Iranske islamske revolucije pa do opsteg pljuvanja sa zapada. Medjutim jedan Iranac sasvim razlozno govori i po njegovom je ovo upravo tek pokazivanje da se na necem novom radi. Navodno postoji i prototip (?), i veruje se da ce u buduce biti i novih snimaka. Znaci, imamo opet isti zakljucak: - nesto se radi, treba sacekati, vreme ce sve pokazati. Moze biti varka, propaganda ali i ne mora... ajd' sad ti budi pametan Smile Smile

Interesantno je da Kinezi imaju pozitivan stav prema ovome sto Iranci rade Smile  Smile - to moze da govori nesto Smile

Ja se ne bih dalje prepucavao ovde, nema nikakvog smisla. Radije bih postavljao fotke - na stranu od svega dosta zanimljivo izgleda. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Papalu ti kao da si sa kruske pao... Iran do sada nije napravio ni klipni avion, mislim da to dovoljano govori koliko su oni u stvari odmakli.

« Poslednja izmena: 07. Feb 2013, 17:32:39 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Ocigledno nisi dovoljno informisan, no nije strasno to vec cinjenica da sam toga nisi svestan tj. da ne pretpostavis mozda da nisi dovoljno informisan. Covek pocinje da misli kada pocne da sumnja u svoju ispravnost Smile

Evo, neka ti ovo bude odskocna daska za istrazivanje. Nisu Iranci neka sila u avijaciskoj industriji, ali je ipak imaju. Obzirom na embargo koji trpe, alal im vera  Smile Smile Smile Smile Smile, i samo mi nemojte pricati ono "pa nisu to oni razvili sami..." itd, jer potpuno je nebulozno pokretati stvar iz nule ako vec pred nosom imas tudji proizvod od kojega mozes da krenes. Mudar covek se uci na iskustvima drugih - ne izmislja toplu vodu:

here is the list of aircrafts beeing manufactured :
Azarakhsh - modified copy of U.S. one-seat fighter aircraft, and combat capable trainer.
Saegheh 80 - fighter aircraft. Second generation Azarakhsh with a twin upright tail configuration.
IR.An-140. - licensed production of Russian Antonov An-140
Parastoo - propeller-driven training aircraft. Reverse engineered Beech F33 Bonanza.
Dorna - training aircraft
JT2-2 Tazarv - third generation of the Dorna mentioned above. Still in prototype stage.
Simorgh(aircraft)- training aircraft.
Fajr F.3 - Indigenous trainer aircraft
Panha 2091 "Toufan" –
Shabaviz 2061 - overhauled U.S. Bell 206 JetRanger refitted with indigenous components.
Shabaviz 275
Bell 214 - Reverse engineered and built in Iran
HESA Shahed 278 - Developed from Bell 206 & Panha Shabaviz 2061
HESA Shahed 285 - New Iranian Designed Attack Helicopter

Source:
http://www.defence.pk/forums/military-forum/56596-iran-produces-new-combat-choppers-5.html#ixzz2KEvLnCTN

e, da, zaboravih: ja ne padam sa kruske, ja jedrim sa sekvoje! Prijatno Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Feb 2013, 01:22:24 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0
mob
Samsung S7
Papalu ti kao da si sa kruske pao... Iran do sada nije napravio ni klipni avion, mislim da to dovoljano govori koliko su oni u stvari odmakli.

Ma daj ne lupetaj vise.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
 Smile

Papaul, problem je sto ne znas sta postavljas. Svi ti "prototipovi" nisu iranski avioni to su krpljeni stari F-5 modeli.

Nemaju ni poluproizvod ko sto kinezi rade.

O maketama necu ni da pricam.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2013, 02:42:53 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Dobro, ja sam znaci tupav pa ne znam da citam, ali zato ti znas sve, pa ces nas onda ovde sve prosvetliti!

Vidi, nemam vremena za gubljenje. Pricaj i misli sta hoces to je tvoje pravo, pa cak kad je i lupetanje u pitanju. Ne budi lenj, istrazuj malkice, mozda ces onda manje omalovazavati tudje napore, pa tako i iransku avio industriju, kolika bila da bila.

laku noc!
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 17:36:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.128 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.