Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:29:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iranski nevidljivi  (Pročitano 7575 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
A šta se vi odmah pecate na jednu pa na drugu odvalu medija?

Vrlo je moguće da ga Iranci nisu ni predstavili/deklarisali kao pravi prototip,nego kao maketu,ali su onda jedni mediji to napumpali i pretvorili u prototip,da bi posle drugi brže bolje osporili to. Koliko gluposti dnevno nalupaju i iskrive,uopšte me ne bi čudilo da je tako.

Štaviše,čudo je da se već nisu nalupali i kako ''je kopija F-22 ili F-35'',pošto se uvek polazi od premise da je neko iskopirao nešto američko,jer ima sličnu veličinu,oblik i boju.Što je,naravno,odvala za medalju,ali,kako objasniti polu-pismenim debilima da svaki lovac 5. generacije mora da liči na ostale kada se pravi i dizajnira sa istim ciljem,tehnologijama i smernicama...

A Irancima u svakom slučaju svaka čast za ovo. Daleko su od neke super nacije,ali barem i pod sankcijama guraju napred,za razliku od nekih,jelte...
« Poslednja izmena: 06. Feb 2013, 18:10:14 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Svaka cast za maketu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Uf,obožavam ove pajsere koji ih komfora fotelje svoje pljuju po svemu,posebno vas novajlije koji ulećete u teme i prosipate znanje,i imate primedbu i rešenje za svakog osim za sebe same...

Ako si tolko pametan,idi brate tamo pa im pokaži kako da ga naprave.

Jel ti razumeš da to štp su oni možda prikazali maketu,ne znači da ne rade na tom avionu? jel ti kapiraš da to što je kokpit maketa,ne znači da oni nemaju već ostatak mašine,ili da ne rade i na pravom kokpitu? Jel ti misliš da je ovo maketa ko one što sklapaju kolekcionari?
Batice,prošetaj malo po netu i knjigama,raspitaj se kako ide razvoj borbenih sistema. Otkrićeš da je skoro svaki avion prošao kroz fazu makete na svom putu do proizvodnje.

Sad,to što ti mešaš one kolekcionarske makete i ove,to je već drugo.

Uostalom,boli me dupe dal je maketa.Poenta je da oni nešto rade.Ne lade jaja i ne sole pamet drugima ko neki ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Ok, svaka ima cast za maketu.  Smile

Koliki samo zaludjenik treba da budes da bi pravdao maketu.  Smile
« Poslednja izmena: 06. Feb 2013, 18:52:39 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Tipičan srpski mozak...

Za sve on ima kritiku i rešenje,jedino sebi nikako da pomogne...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
WizKing-zhe ( Smile ) Hkj dobro zbori , mozda nisi informisan, ali uglavnom svaka (ako ne i apsolutno svaka) letilica prolazi kroz fazu mockup-a ili tzv "makete" u 1:1 ako ne nista a ono da se proveri kako sve izgleda i pasuje, koliko ja znam (ako ghresim neka me iskusniji isprave) mnogi od tih mockup-a bivaju kasnije razradjivani tj. ubacuju im se svi sistemi letelice. Mozemo to uporediti sa karoserijom automobila i sasijom koji su vec spojeni. Mockup mu dodje kao neka karoserija, a u stvari nije samo to, tu je i kostur aviona i oplata. Uostalom avion je veoma rastavljiva stvar tako da uopste nije nemoguce stvari rastaviti i ponovo sastaviti, tako da spolja gledano tesko da se moze znati sta je u pitanju.  Ako su zmaj aviona  i unutrasnja strukturna konstrukcija trupa, nascela motora, krila i upravljackih povrsina i stabilizatora u celosti uradjeni (konstruktivno iznutra) onda takav mockup moze ladno da se razvije u prvi prototip. To sto kokpit nije istinski uradjen, ne znaci nista.

Isto tako su bile predstavljane makete mnogih aviona koji su danas stvarnost, tako da malo ozbiljnosti nije na odmet.

Hkj a da su ga uporedjivali odmah sa americkim  proizvodima jesu (naravno odmah sa F-35 i F-22 Smile ) iako mu je ipak najslicniji X-36 Smile

No, ipak ni sumnje nisu neopravdane. Tako da ne vredi nam se svadjati; pametnije je sacekati. Smile
« Poslednja izmena: 06. Feb 2013, 23:07:53 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.01
Ovo je najobicnije zezanje i vecina Iranaca koje ja poznajem su nezadovoljni cirkusom, jer ovo je zamisljeno kao provokacija a na osnovu koje ce se dalje prodavati savremeno oruzje Saudijskoj Arabiji i Kataru cime ce tehnoloski jaz izmedju Irana i tih zemalja biti dalje produbljen. Iako je na prvi pogled zabavno kad se bolje razmisli daleko je od toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
A zasto bi Iranci pravili onda tako nelogican potez Smile Smile Smile Meni pre lici da su zeleli da se pohvale da rade na necem novom. To bi im bio prvi cisto njihov avion.
Ja posle onih kineskih iznenadjenja, ne smem nista da pricam! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0
mob
Samsung S7
A ja bih voleo da mi imamo samo 5% kapaciteata i potencijala koliko oni imaju.Neki blebetaju na sve strane o maketama,igrackama ..bla bla bla.....u pitanju je test model.Pa ako je RC neka je ..poenta price je da se radi na tome.Najlakse je gledati i osudjivati tudju kucu....a pre toga ne pogledati u svoju.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
A ja bih voleo da mi imamo samo 5% kapaciteata i potencijala koliko oni imaju.Neki blebetaju na sve strane o maketama,igrackama ..bla bla bla.....u pitanju je test model.Pa ako je RC neka je ..poenta price je da se radi na tome.Najlakse je gledati i osudjivati tudju kucu....a pre toga ne pogledati u svoju.

@Papalu,@Herros - Baš tako!

Hkj a da su ga uporedjivali odmah sa americkim  proizvodima jesu (naravno odmah sa F-35 i F-22 Smile ) iako mu je ipak najslicniji X-36 Smile

Pa,jeste,ali objasni ti to novinarskim balvanima,posebno zapadnjacima.Njima ako dve stvari liče jedna na drugu,jedna je kopija,i to automatski je zapadna original,a druga kopija.Što ima logike taman koliko i kad bih ja odvalio da jedan kamion kopija drugog jer ima isti generalni oblik kabine(čitaj-kocku),dužinu i položaj motora...
Sad,ruku na srce,jeste,ipak se neretko dešava da neka oružja ipak jesu kopija.Ali ređe nego što se priča. A primetio sam da kad se radi o avionima,prvo se polazi od toga ''ok,jesu iskoprali F-22 ili F-35?''.
A ako ćemo već o tom famoznom F-35,on ne bi danas ni postojao da nije bilo Rusa i fenomenalnog Yak-141... Mislim,ako ćemo već tako...

Inače,reagovao sam tako kako sam reagovao,jer vrtim temu i stalno vidim jedan te isti komentar - ''ne,ne,maketa,maketa!''. Javi se Albert,za kog znam da zna mnogo o avionima,javi se CgAc,javi se Herros,javiš se ti... ne,ne vredi. Maketa,pa maketa. Laž pa laž.Zapadni mediji(eksperti za sve i svašta) rekli tako. I mislim se onda - pa,dobro,možda i jeste,ipak je to Iran.Ali majku mu,daj onda barem neki argument.Ne valja to,to i to,vidi se to i to.Jok... zapad tako reko,i to je dosta... Kokpit je lažan,znači ceo je lažan... Pametni mediji su već sve izanalizirali i došli do stručnog zaključka da je sve laž...  Smile

I drugo što već napomenuh - bio taj avion lažnjak ili opitna maketa,poenta je da Iran radi i napreduje. I uprkos ovim mudrim odvalama-replikama od malopre,nije da ja nešto pa volim taj opičeni Iran,ali mi je jasno da oni i pod sankcijama napreduju.A Srbi samo sede i čekaju da opletu po drugima. Kamo sreće da mi imamo makar 30% takvog aviona.Što je najgore,i mogli smo.Al... znamo već svi šta je bilo.
« Poslednja izmena: 07. Feb 2013, 01:25:04 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:29:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.