Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Intervju: Milko Đurovski  (Pročitano 4524 puta)
13. Nov 2004, 18:03:39
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Milko Đurovski
OPET BIH PREŠAO U PARTIZAN!
Ja sam okoreli zvezdaš, a kod komšija sam prešao da bih se dobro zabavljao i da bih uradio nešto o čemu će se pričati, rešava 18 godina dugu dilemu legendarni Milko Đurovski

Milko Đurovski, legendarni golgeter Crvene zvezde koji je leta 1986. godine iz samo njemu poznatih razloga odlučio da napusti crveno-bele i obuče dres Partizana, danas živi u Sloveniji. Bavi se trenerskim poslom (povremeno čak i zaigra fudbal) i tvrdi da u svom životu ništa ne bi promenio.

- Ne razmišljam mnogo o prošlim vremenima, ali kada bih mogao da vratim film, ponovo bih sve uradio isto. Opet bih prešao u Partizan i opet bih maksimalno uživao. Prelazak kod komšija bio je samo jedan u nizu poteza koji su učinili da se dobro zabavljam - počinje priču Milko Đurovski.

Da li to znači da nije tačna priča da ste napustili Crvenu zvezdu kako biste demantovali tadašnjeg direktora Dragana Džajića, koji je izjavio da Milko nema hrabrosti da ode u Partizan?
- Naravno da to nije tačno. Takođe, nije tačno ni da sam u Partizan otišao zbog novca. Jedina istina je da sam hteo da se zabavim i da uradim nešto o čemu će se pričati. Siguran sam da nisam pogrešio jer mi je u Partizanu bilo lepo, kao i u Crvenoj zvezdi.

Mario, ako hoćeš da uspeš, bolje ti je da ličiš na mene!

Milko Đurovski se nada da će njegov sin Mario uskoro zaigrati za prvi tim Crvene zvezde.
Kako komentarišete mišljenja stručnjaka da Mario na terenu više podseća na strica Boška?
- Ako Mario hoće da bude veliki igrač, bolje mu je da se potrudi da više podseća na mene. Šalim se, naravno. Moj mlađi sin je talentovan, ima i na koga, i siguran sam da će ostvariti zapaženu fudbalsku karijeru - kaže Đurovski senior.

Ipak, zar vam nije pomalo žao što niste ostali u Crvenoj zvezdi i bili deo tima koji je kasnije pokorio Evropu i svet?
- Za mene trofeji nisu smisao fudbala i zato nikada nisam razmišljao o njima. Jednostavno, nije me zanimalo da budem peta Zvezdina zvezda, što su mi mnogi prognozirali. Meni je najvažnije bilo da se lepo zabavim, da uživam u svim čarima koje fudbal pruža, a što se tiče trofeja, verujte mi da ne znam tačno šta sam sve osvojio ni sa Zvezdom, ni sa Partizanom. Čak i sada, kada sam prešao četrdesetu, ništa se nije promenilo, radim kao trener u trećeligašu Malečiku, a čisto iz zabave registrovan sam kao igrač prvoligaša Ljubljane. Nedavno sam protiv Olimpije čak i odigrao dvadesetak minuta.

Koliko često dolazite u Beograd, grad u kom žive vaši sinovi, ali vas i vežu uspomene iz igračkih dana?
- Sinovi mi žive u Beogradu, brat i njegova porodica, bivša žena, mnogo prijatelja. Uvek kad dođem obavezno posetim Crvenu zvezdu, klub moje mladosti, ali svratim i u Partizan. Mislim da sam i po tome jedinstven, jer sam možda jedini kojeg i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu dočekuju kao Boga. Da ne bude zabune, ja sam bio i ostao veliki zvezdaš, ali izgleda da sam oduvek gledao unapred.

Kakvo je vaše mišljenje o trenutnom stanju u Zvezdi i Partizanu?
- Ne znam mnogo o kvalitetu timova, jer u Sloveniji putem satelita gledam samo evropske utakmice. Zvezde na evro sceni gotovo da i nema, Partizan sam gledao prošle sezone u Ligi šampiona, a video sam i neke utakmice ove sezone. Sve se promenilo, ima tu igrača koji u moje vreme ne bi mogli ni da primirišu prvom timu. Sećam se, kad sam ja počinjao u napadu su igrali Filipović, Dule Savić i Repčić. Trebalo je izboriti se sa takvim asovima. Danas klinci odigraju sezonu ili dve, prodaju se, a na njihova mesta dolaze novi, još slabiji. Tako nećemo daleko dogurati - zaključuje Milko Đurovski.
(Ž. V.)

(02. May 2007, 21:33:16)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.035 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.