Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Intervju: Aleksandar Djordjevic  (Pročitano 852 puta)
17. Nov 2004, 16:57:20
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Aleksandar Đorđević
ŽAO MI JE GUROVIĆA
To me od Hrvata i ne čudi, ali možda je i bolje što nije otišao tamo, kaže Saša Đorđević za Kurir

Aleksandar Saša Đorđević. Samo tri reči su dovoljne za uvod u intervju sa legendom srpske i svetske košarke. Sve što bismo napisali verovatno bi vam se učinilo kao "deža vi". Ipak, novosti iz Pezara ima, ali nisu sve povoljne. Đorđević trenutno pauzira zbog povrede vrata. Propustio je tri utakmice, a kako sam kaže, uskoro se nada povratku na parket. Saša poštuje italijanski zakon, koji strogo zabranjuje telefoniranje mobilnim telefonom u toku vožnje. Zato nam je najpre rekao:
- Samo trenutak, da stavim "hends fri".

Nažalost, "Sale nacionale" je trenutno "hends fri" i kada je lopta u pitanju...
- Pojavila se diskus hernija vratnog pršljena, tako da ću još dve nedelje biti "aut". Šta da kažem, bukvalno ni trojku ne mogu da dobacim. Verujem da ću posle terapija ponovo biti fit - počinje u svom stilu Đorđević.

Kako gledate na košarkaško "bratstvo i jedinstvo", tj. zajedničku kandidaturu naše zemlje, Hrvatske, Slovenije i BiH za SP 2010. godine?
- To je zanimljiva i pozitivna ideja. Smatram da bi trebalo da idemo u tom pravcu i zdravim razmišljanjima pokušamo da zaboravimo ružne stvari koje su se dešavale. Već naredne godine imaćemo veliki ispit u organizaciji Evropskog prvenstva. Položićemo ga sigurno, a to će biti najbolja preporuka za Mundobasket.

Ipak, ružne stvari se i dalje dešavaju. Poslednji primer je slučaj Milana Gurovića, kojem je Hrvatska zabranila ulazak u zemlju.
- Čuo sam da je hrvatski MUP zabranio ulazak Guroviću, što me od Hrvata i ne čudi. To je njihova odluka, neka vrsta pritiska, a sve je to loše. Činjenica je da tetovaža koju nosi Gurović nije baš omiljena u Hrvatskoj i da izaziva neprijatne reakcije kod Hrvata. Žao mi je zbog Gurovića, ali i zbog svega što se dešava. Na kraju, možda je i bolje što nije išao tamo.

Fortitudo je najbolji

Ko je, po Vama, favorit Palakanestra, a koga vidite na krovu Evrope?
- Fortitudo, ili kako se sada zove Klimamio, igra fenomenalno. Sastavili su odličan tim, koji igra moderno i atraktivno, a tu se uklapa i Miloš Vujanić. Trenutno su u najboljoj formi u Italiji i stavljam ih na mesto prvog favorita za titulu. Što se tiče Evrolige, tipujem na CSKA jer je domaćin Fajnal-fora, ali isto tako mislim da u Evropi ima i boljih timova. Pre svih, tu su Sijena, Fortitudo, Barsa, Real i Makabi. Dakle, biće uzbudljivo.

Skavolini igra sa mnogo oscilacija, i očigledno je da nedostajete saigračima. Kako ocenjujete prvih 10 kola Palakanestra?
- Donekle imamo problema u igri, ali to je odraz situacije koju smo imali tokom leta. Teško nam je pala smrt našeg najboljeg igrača Alfonsa Forda. Još se nismo potpuno oporavili, a u klub je došlo nekoliko novih igrača, koji su imali premalo vremena za uigravanje. Objektivno, nismo u najboljoj formi, ali na neke stvari nismo mogli da utičemo. Što se mene tiče, odigrao sam pet utakmica na sasvim zadovoljavajućem nivou, a onda je došla ova povreda.

Mediji su prethodnih nedelja nagoveštavali promenu trenera u Skavoliniju, pominjani su Pešić i Šakota?
- Takve storije su se pojavile i u italijanskoj štampi. Međutim, trenutno u klubu nema nikakvih novih informacija. Iskreno, ne želim da komentarišem stručni štab, više sam koncentrisan na igru tima. Kada stvari krenu nešto lošije, odmah počinju i različiti pritisci. Ali, mi za sada imamo trenera i, kako stvari stoje, ne verujem da će biti nekih promena.

Da li sada intenzivnije razmišljate da po završetku karijere okačite patike o klin, a "zadužite" opremu trenera?
- To je jedna od mojih želja, ali ima vremena. Sada mi je u prvom planu moj tim i dešavanja na parketu, ali u patikama - rekao je Đorđević.

Neće nas pojesti NBA

Da li NBA sve negativnije utiče na evropsku košarku i da li će jednog dana jednostavno "usisati" sve što vredi u Evropi?
- Mislim da se to neće dogoditi, ali da su neki požurili sa odlaskom u Ameriku, jesu. Evropa bi bila veliki pandan NBA da su kvalitetni igrači ostali ovde. Nije problem kada u NBA odu košarkaši koji zaista mogu da budu zvezde, kao što su, na primer, Stojaković, Novicki ili Parker, ali ima onih koji bi bili zvezde u Evropi, a u NBA tavore. Bilo bi im mnogo bolje da su još nekoliko sezona proveli na Starom kontinentu. Sve više se smanjuje razlika između evropske košarke i NBA. Imali ste primer da evropske ekipe mogu da igraju ravnopravno sa NBA timovima, što se potvrdilo i na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu.

P. GAJIĆ

(02. May 2007, 21:33:16)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.