Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Internet provajderi pruzaju uslugu i ............  (Pročitano 3946 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Prihod-rashod=dobit Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Tattoo
Cini mi se da je taj podatak o 3,5 milijardi dolara nije tacan. Radi se o dinarima!
Podatak sigurmo nije tačan,jer imaju 700000 korisnika,i da od svakog uzmu po 20 evra mesečno(što je mnogo) to je 14 mil. evra mesečno,a na godišnjem nivou 168 mil. evra,a to je daleko od 3.5 milijardi dolara,a ne uzimaju ni toliko.
I još jedna nelogičnost,firma koja ima toliki promet godišnje,ne bi mogao kontrolni paket da se kupi za za 170 i 200 mil. evra,što je 10 puta manje od godišnjeg prihoda.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 794
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
negde je pisalo da trenutno imaju oko 50 000 korisnika za bg ili tako nesto.....
IP sačuvana
social share
gledaj da u zivotu sto manje radis a vise mlatis praznu slamu jer ces pre docekati sigurnu i veliku penziju
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Nexus 5
Podatak sigurmo nije tačan,jer imaju 700000 korisnika,i da od svakog uzmu po 20 evra mesečno(što je mnogo) to je 14 mil. evra mesečno,a na godišnjem nivou 168 mil. evra,a to je daleko od 3.5 milijardi dolara,a ne uzimaju ni toliko.
I još jedna nelogičnost,firma koja ima toliki promet godišnje,ne bi mogao kontrolni paket da se kupi za za 170 i 200 mil. evra,što je 10 puta manje od godišnjeg prihoda.

Mozda nije tacan ali su omasili za par stotina miliona evra. O kakvih 20 evra ti pricas?

Recimo da je prosecna pretplata za kablovsku 500 din. Recimo da od tih 700 000 korisnika bar 80 000 - 100 000 imaju net (sto cable, sto wireless), racunaj tu prosecan paket neka je 1000 din. Zatim ko zna koliko imaju korisnika total TV-a. Takodje, tu je i usluga PAY TV-ja. Zatim izracunaj godisnji porast korisnika, pa potpisivanje ugovora za kablovsku posebno za kuce, posebno za stanove, gde je cena oko 10 000 din za kucu i 4000-5000 din za stan. Pa zatim placanje prikljucne takse za internet, pa placanje ugovora za total TV. Da ne govorimo za prikljucne takse biznis korisnika, pa za cene paketa biznis korisnika koji idu i do 267 200 din. na mesecnom nivou. (Podatke sam video na zvanicnom sajtu kompanije)

Pa su tu razni dodaci u svakavom rentiranju, zakupu kanala domacih TV stanica. Kad se sve sabere i oduzme dolazi se do jako velike cifre koja je tu negde.

E sad, za kontrolni paket stvarno ne znam koje su cifre u pitanju ali to ne treba da cudi. Ako secerana ode za 1 dinar i Sartid za neki sitnis, postavlja se pitanje zasto cudi cena od, za Srbiju, neverovatnih 200 miliona evra?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Tattoo

Mozda nije tacan ali su omasili za par stotina miliona evra. O kakvih 20 evra ti pricas?

Recimo da je prosecna pretplata za kablovsku 500 din. Recimo da od tih 700 000 korisnika bar 80 000 - 100 000 imaju net (sto cable, sto wireless), racunaj tu prosecan paket neka je 1000 din. Zatim ko zna koliko imaju korisnika total TV-a. Takodje, tu je i usluga PAY TV-ja. Zatim izracunaj godisnji porast korisnika, pa potpisivanje ugovora za kablovsku posebno za kuce, posebno za stanove, gde je cena oko 10 000 din za kucu i 4000-5000 din za stan. Pa zatim placanje prikljucne takse za internet, pa placanje ugovora za total TV. Da ne govorimo za prikljucne takse biznis korisnika, pa za cene paketa biznis korisnika koji idu i do 267 200 din. na mesecnom nivou. (Podatke sam video na zvanicnom sajtu kompanije)

Pa su tu razni dodaci u svakavom rentiranju, zakupu kanala domacih TV stanica. Kad se sve sabere i oduzme dolazi se do jako velike cifre koja je tu negde.

E sad, za kontrolni paket stvarno ne znam koje su cifre u pitanju ali to ne treba da cudi. Ako secerana ode za 1 dinar i Sartid za neki sitnis, postavlja se pitanje zasto cudi cena od, za Srbiju, neverovatnih 200 miliona evra?

20 evra sam stavio kao neku plafon cifru po korisniku i stavio sam da je i to mnogo,znači,prosečno uzimaju manje od 20 evra po korisniku.
A nema šanse da imaju prihod od 3.5 milijardi.To sve što si stavio ne uzimaju,80 posto njihovih prihoda su samo od pretplate za kablovsku televiziju,a tu mesečno po korisniku u proseku ne mogu da uzmu više od 10 evra.Tako da do cifre od 3.5 milijardi mogu da dođu,ako još i korisnicima ne valjaju drogu,gram po pretplatniku i eto cifre.
A te šećerane za jedan dinar ne može da se porede sa ovime,šećerane nisu bile uopšte u funkciji,moralo je da se uloži u njih i nisu imale uopšte prihode.Ovde govorimo o firmi koja je razrađena i ima prihode.Oni bi na 700000 korisnika po korisniku godišnje morali da uzmu po 500 evra da bi došli do te cifre a to mogu da uzmu ,ali malo sutra,a da ne pričam da sigurno 10 posto njih ne plaća redovno i divlje se kači na mrežu.
I nema šanse da imaju 100000 korisnika interneta,to je jedno 5 puta veća cifra od normalne,ja znam 10 ljudi koji imaju sbb kablovsku i niko od njih nema njihov net.
« Poslednja izmena: 16. Sep 2007, 13:05:50 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Nexus 5
Samo u Beogradu ima otprilike 45 000 korisnika SBB interneta. Za ostatak tvog posta procitaj to sto si citirao par puta, pa ce ti mozda biti jasni i drugi prihodi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.