Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otvara se tehnološki centar „Komtrejda“ u Beogradu  (Pročitano 890 puta)
30. Jan 2006, 00:21:48
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
 Otvara se tehnološki centar „Komtrejda“ u Beogradu

Uslovi rada kao kod Bila Gejtsa

Prilikom posete novoj zgradi „Komtrejda“, čije je otvaranje zakazano za poslednji dan januara, potpredsednik „Majkrosofta“ Valid abu Hadba svoje impresije izrazio je rečima: „Pa ni mi u Sijetlu nemamo ovakve uslove za rad.“ Ovakvom priznanju prethodilo je ulaganje od 12 miliona evra koliko je utrošeno u izgradnju tehnološkog centra u kom se odvija trenutno najveća proizvodnja softvera u Istočnoj Evropi.

Nakon 15 godina prisustva na srpskom tržištu, Veselin Jevrosimović, inače stopostotni vlasnik firme, rešio je da napravi ultramodernu inteligentnu zgradu u kojoj je čitavo poslovanje na onlajn režimu. Ideja je ostvarena na mestu gde se nalazila stara zgrada Brodogradilišta „Beograd“, koja je do temelja srušena i, po projektu arhitekte Miše Dimitrijevića, izgrađen je jedinstven objekat.

- Zgrada nije samo tehnološki već je i komunikacioni centar sa više od 17.000 mrežnih kablova i isto toliko utičnica. Ovde radi 350 ljudi od kojih je preko 70 odsto visokokvalifikovanih, a ima dosta naših ljudi povratnika iz inostranstva, pa čak i stranih konsultanata. Kapacitet je od 550 do 600 ljudi i mi ćemo to, kako se razvijamo, vrlo brzo popuniti - kaže za „Blic“ Veselin Jevrosimović.
Znači li to da dobro plaćate?

- Sigurno da dobro plaćamo. Da nije tako, oni sigurno ne bi imali motiv da se vrate u Srbiju. Ako hoćete da zadržite ljude, morate da im date uslove približne onima u inostranstvu. Da imaju i motiv ali i perspektivu. A perspektiva je u velikom poslu koji ovde dolazi.
Koji to poslovi dolaze?

- Danas se nijedno domaćinstvo i nijedna poslovna institucija ne mogu zamisliti bez kompjutera. I država mora imati sluha za ovu oblast. Po meni, informatika mora biti infrastrukturna delatnost i mislim da nam je potrebno posebno ministarstvo koje će se baviti informatikom. Pogotovo što mi imamo tehnološki zaostatak. A time se niko ozbiljno ne bavi.
Da ste vi ministar prosvete, dilema - veronauka ili informatika očigledno ne bi postojala?

- Naravno, informatika treba da bude nastavni predmet od prvog razreda osnovne škole. Ali iz države još nikad niko nije došao da se s nama konsultuje o bilo kom pitanju.
Čudno kada se zna da imamo velikih problema sa uvođenjem softvera u nekim oblastima, na primer u zdravstvu?

- Taj projekat u zdravstvu je na vrlo dugom štapu. Jednostavno, to nema ko da organizuje i da sprovede. Ja, hvala bogu, nisam učestvovao u tome. Jer svaki projekat koji je neko probao da izvede u zdravstvu u samom je startu doživeo kolaps zbog raznih lobija koji ne dozvoljavaju da se pruži šansa ljudima koji znaju. Jer, u zdravstvu politiku kreiraju ljudi koji ne znaju.
Hoćete da kažete da ima namernih opstrukcija?

- Kako da ne. Sećam se da se svojevremeno donacija za neke apoteke dve godine razvlačila jer nisu mogli da se dogovore kome će da daju posao. I donacija je propala. U 90 odsto slučajeva imamo situaciju da gubimo poslove od firmi za koje niko nikada nije čuo i koje su formirane samo da bi dobile neki veliki posao. Ali to je već problem nepostojanja strategije. Ako ovoj državi ne trebaju tehnološke zone, nema problema. Napravićemo je negde drugde.

Izvor: Blic \ Branislav Krivokapić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 649
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
Nokia Lumia 1020
Tek sam danas provalio da je to ona zgrada kod buvljaka, setio sam se texta od juče. Svaki dan prolazim tamo, nisu dugo gradili.
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8587
Zastava Donji Mojmilovo
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Nokia E pedes&#039
bio sam da vidim  Smile,vestacko jezero ce biti i ta s...a Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.