Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 02:57:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Internet Explorer sigurniji od Firefoxa?  (Pročitano 4214 puta)
23. Mar 2005, 00:09:45
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Internet Explorer sigurniji od Firefoxa?   

Internet preglednici zasnovani na Mozilla jezgri imaju više sigurnosnih propusta od Internet Explorera, pokazao je nedavno objavljeni Symantecov polugodišnji izvještaj o internetskoj sigurnosti   

Symantec je u Firefoxu pronašao 21 sigurnosni propust, dok ih je IE u isto vrijeme imao 13   

Istraživanje tvrtke Symantec, jedne od najvećih svjetskih kompanija na polju računalne sigurnosti, ujedno i proizvođača Norton Antivirusa, dalo je pomalo iznenađujuće rezultate. Prema Symantecovom izvještaju, Microsoftov Internet Explorer mogao bi biti sigurniji preglednik od Firefoxa, budući da je u njemu pronađeno 13 sigurnosnih propusta, dok je u isto vrijeme Firefox imao 21 propusta. Glasnogovornik kompanije izjavio je da će se i broj napada na korisnike Firefoxa u budućnosti povećati, kako ovaj preglednik konstantno postaje popularniji i okuplja sve više korisnika.

Appleov preglednik Safari jedan je od najsigurnijih internet preglednika i u drugoj polovici 2004. praktički nije imao niti jedan propust, dok je, s druge strane, u MacOS X pronađeno 37 ozbiljnih sigurnosnih propusta.

Prema Symantecovom istraživanju, 30 posto hakerskih napada pokrenuto je iz SAD-a, dok drugo mjesto dijele Kina i Njemačka s osam posto. Ujedinjeno Kraljevstvo ima najveći postotak računala inficirano nekom vrstom virusa, više od 25 posto, dok se na drugom mjestu nalazi SAD s 24,6 posto, a na trećem Kina s 7,8 posto.

www.symantec.com
utorak, 22.03.2005
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 315
preglednik??  Smile  Smile
Ne znam nekako mi nije logicno da postoji nesto sa vise rupa od Explorera Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ista situacija kao sa Linuxom... postoje mnoga nezavisna istrazivanja koja dokazuju da linux ima najmanje 4 puta vise rupa od Win, ali jednostavno nije toliko interesantno eksploatisati ih kad je broj korisnika mizeran u odnosu na Win. U ostalom da ih nema, ne bi se toliko cesto izdavale zakrpe i update-i svih vrsta.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Hm... Ili je to neka podrska za windows, ili je to stvarno. No 21:13. SF uveravao si me da je IE rupcaga od browsera. Dakle u skorije vreme mozemo ocekivati pravi napad na firefox. No evo zaradio sam ovih dana i prve crve na firefoxu i pop up prozore.Pocelo je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
To je stvarno, ali to ipak ne znaci previse.
IE jeste rupcaga od browsera jer njegove rupe svi znaju i svi zloupotrebljavaju.
Firefox ce verovatno dobiti svoj share akcije ali taj share ce i onako biti procentualno ne mnogo veci od udela na trzistu a on je bez obzira na 25 mil downloada prilicno mali.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
viva safari Smile
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Pa opste je poznato da virusa i exploit-a za Linux ima vrlo malo jer niko nije lud za tako mali udeo u trzistu da se "trudi"
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Neka, video sam sta IE ima da ponudi, ja bi ipak da se drzim Mozille Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Pa, ako cemo biti iskreni, ako uzmes go FireFox i stavis ga pored golor IE... Explorer i izgleda i pruza dosta vise... e sad sto se FireFox moze doterati to je drugi padez... zato je moj izbog Opera.. sipas i ne mislis.. a stvarno radi ko pesma..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Ja vec odavno imam averziju od IE, mozda i neopravdano. Jeste da pop up prozori iskacu kao ludi u i IE, i da se svi crvi lepe za njega. Pre nego sto sam mozillu video, pokusavao sam bezbroj puta ukloniti IE i zamenuti ga necim drugim. Ali sta ako je IE u principu i najsigurniji? Samo kao sto kaze SF, nikome nije interesantno pisati bugove za mozillu kada je broj korisnika mizeran u odnosu na IE. Mozilla je za sada jako simpatican browser, i ja ga sada korisitm uspesno, ali za koju godinu ako mu poraste popularnost mogu ce je da ce svi poceti pisati bugove i za mozillu, pa bi mozila mogao da dozivi ovo za sta optuzuju IE. Dakle IE kao da ima odsiguranu buducnos, iako mi cini se sledi mala kriza! Isto tako pre par godina sam razmisljao kako da windows menjati sa linuxom, a da pritom na linuxu imam sve kao na windowsu. Ne moguce!! Nema tako dobar AutoCAD za linux kao za Windows , nema tako dobar Office itd. Jeste open office simpatican, ali daleko losiji od MS offica. Dakle, logicna stvar, linux je razvio jedan covek i dao ga hakerima da ga dograde, a windows razvija citava korporacija profesionalaca. Dakle ko je tu sigurniji pitam se?? Jeste linux besplatan, ali cemu to! Voleo bih kada bi Evropa prihvatila linux kao svoj operatvini sistem, i pocela da ga usavrsava, ali bi taj OS naravno kostao sto da ne! Dakle bilo bi lepo da pored windowsa, MS office i IE koji su tipicni Americki, koegzistira u miru isto tako Evropski mocan linux, sa open officom i mozillom. Bas kao sto u svetu imate Ameriku i Evropsku uniju. Milina! Smiley  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 02:57:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.