“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"
„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pricaj sa njim, ako vidis da ne ide onda pricaj sa njegovim roditeljima. Ako ni to ne urodi plodom, lepo se kloni njegovog drustva, nedaj da te povuce za sobom jer ti to ne fali u zivotu.
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Po naslovu je ipak jasno o čemu se radi. Ne znam koliko je zaglibio i koliko možeš da dopreš do njega, ali alarmiraj njegove roditelje, nastavnike (ako ste u školi), koga god je potrebno, cirkus napravi ako treba, kad je droga u pitanju nema nežnih intervencija i razgovora u rukavicama, već samo odlučno, spremno i konkretne akcije (i pritom ne mislim da vrlo popularne metode nasilja, batinanja i zlostavljanja).
Pošto si obrisao temu, zaključavam.
« Poslednja izmena: 13. Avg 2012, 17:50:07 od B@mbin@ »