IN < - Dvornikovi kao Ozbornovi! - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Dvornikovi kao Ozbornovi!

Gotovo svi najpopularniji i najskuplji TV projekti na tri hrvatska TV programa, u stvari, nisu ništa drugo do više ili manje našminkane kopije TV proizvoda koji su se potvrdili na stranim tržištima i za koje se televizijski producenti u nedostatku sopstvenih ideja nadaju da će ih hrvatska publika prihvatiti isto onako kao što je prihvatila originale.

Red je došao i na "Ozbornove", popularni rijaliti šou MTV, koji se vremenom pretvorio u jedan od najzanimljivijih kulturnih fenomena našeg doba.

Naizgled suluda ideja da se zaboravljena, ostarela i potrošena rok zvezda servira kao senzacija putem uvida u privatni život njega i njegove porodice ne samo da se višestruko isplatila MTV, nego i samom Oziju Ozbornu, koji je ponovno postao zvezda, a u tri godine emitovanja su članovi njegove porodice postali ikone današnjice.

Gledaocima hrvatskih televizija poslednjih nekoliko godina je jasno da je postojao samo jedan čovek koji bi za RTL televiziju mogao da učini ono što je Ozi Ozburn učinio za MTV. Dino Dvornik i njegova porodica se savršeno uklapaju u taj kalup - nesporno talentovana zvezda koja je već prošla zenit karijere, stvarni ili navodni problemi sa zloupotrebom raznih supstanci, požrtvovana supruga i buntovna kćerka tinejdžerka.

Sudeći po prvoj epizodi nove serije, čini se da oni koji su gledali "Ozbornove" ipak neće osetiti već viđeno. Delimično je to zbog Dina Dvornika koji je kao lik ipak znatno drugačiji od Ozija.

Porodica Dvornik će dovesti kamere u stan, a ne u holivudsku vilu. A
dijalozi i mini-drame koje se, nameštene ili spontane, odvijaju pred tim kamerama tiču se prozaičnih stvari, kao što su novac ili vaspitanje deteta. Obični gledaoci se mnogo lakše mogu poistovetiti s ljudima koje muče takvi problemi nego s nekadašnjim ikonama svetskog roka.

Ono što možda najviše treba pohvaliti kod "Dvornikovih" jeste upravo to što je, možda daleko više od drugih emisija slične prirode, uklopljena u hrvatsku stvarnost. Ispod zabavne glazure rijaliti šoua lako se može videti kako se i ispod bleštavila hrvatske estrade krije običnim Hrvatima previše dobro poznata priča o besparici i nesigurnoj budućnosti.

Izvor: Start
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo