IN < - Рехабилитован драгутин кесеровић: ослободио крушевац - >LO
(1/9) > >> :: Odgovori!
Autor: Гамбино :
ВИШИ суд у Београду рехабилитовао је пуковника ЈВуО Драгутина Кесеровића, команданта оперативне групе расинско-топличког одреда ЈВуО који је на монтираном комунистичком процесу стрељан 17.08.1945. године.
РЕХАБИЛИТОВАН ПОТПУКОВНИК ДРАГУТИН КЕСЕРОВИЋ: Ослободио Крушевац од Немаца, партизани га стрељали као сарадника окупатораОвом пресудом се утврђује ништавност пресуде Вишег војног суда Југословенске армије од 09.08.1945.г од тренутка њеног доношења и да су ништавне њене правне последице.Драгутин Кесеровић је био пуковник у војсци Краљевине Југославије, те командант Расинског корпуса током Другог светског рата. За време устанка у Србији 1941. године командовао је четничким нападом на Немце у Крушевцу. Средином 1942. проглашен је за војводу копаоничког. Немци током октобра 1942. спроводе операцију Копаоник са циљем уништења четничких снага мајора Кесеровића у селу Крива Река. Драгутин Кесеровић је одликован орденом „Милоша Обилића“, орденом „Албанске споменице“, док га је у Другом светском рату краљ Петар, на предлог Врховне Команде, одликовао орденом "Карађорђеве звезде са мачевима И реда".


Сви релевантни историчари слажу се у томе да су војници ЈВуО под његовом командом извршили одлучујући напад на Немце и да су, заједно са савезницима, најзаслужнији за ослобађање Крушевца.


https://www.novosti.rs/c/vesti/drustvo/1010970/rehabilitovan-potpukovnik-dragutin-keserovic-oslobodio-krusevac-nemaca-partizani-streljali-kao-saradnika-okupatora

Живела победа !!!
Autor: gospodin vučić :
тооо
победааа
живела србијаааа
Autor: Гамбино :
И Вучића ће напредњаци да рехабилитују једног дана у даљој будућности, тако што ће оптужити смрт за неправедно суђење и правоснажну пресуду коју је донела, а која у пресуди гласи осуђен на старачку смрт.

Е сад проблем је штo се он још пре 6 година осећао старачки

https://youtu.be/llJlBDmmEjg?t=45
Autor: Anea :
Pa kad je bio saradnik okupatora  :chuckel:
Autor: fredikruger :
jedina drzava koja rehalibituje fasiste i saradnike okupatora to cak ni hrvati ne rade zvanicno
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana