IN < - Što je više vakcinisanih Amerikanaca, to prodaja kondoma brže raste - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: Anea :

Kako stopa vakcinacije u Sjedinjenim Državama nastavlja da raste, Amerikanci sa nestrpljenjem iščekuju „vrelo toplo leto“ željni da izađu i druže se na mnogo intimniji način, što se već odrazilo i na vrtoglavi rast prodaje kondoma.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija IRI, prodaja kondoma u Sjedinjenim Državama je porasla za 23,4 odsto za samo četiri nedelje, od kraja marta do početka aprila, što su potvrdile kompanije za proizvodnju prezervativa.

Međutim, trend rasta nije zabeležen samo kada su kondomi u pitanju. Kompanija „Skin“ koja proizvodi kondome i seksualna pomagala, sprovela je istraživanje o intimnom životu Amerikanaca i utvrdila da je 39 odsto ispitanika u 2021. godini povećalo svoju seksualnu aktivnost u odnosu na prošlu godinu.

Za mnoge ovo nije bilo iznenađujuće otkriće jer u pokušaju da se zaštite od infekcija, mnogi samci su proveli više od godinu dana izolovani bez ikakvih intimnih veza i kontakata.
Prema podacima portala match.com, 71 odsto samaca nije imalo seksualne odnose od početka pandemije.

Brita Bomhard, direktorka marketinga kompanije "Church & Dvight" za proizvodnju kondoma, u izjavi za Si-En-En je naglasila da „Mladi od 18 do 24 godine jedva čekaju da povrate svoj društveni život“.


Izvor: RTS
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo