Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Фернандо Јеро напустио репрезентацију Шпаније после СП, е тако то раде велики људи и велики играчи.
Oces reci da su Krstajic i Jero za uporedjivanje? Kod nas u FSS i reprezentaciji gospoda vise ne postoje. Oni koji su bili su oterani kao Antic, Paunovic pobegao iz te ludare kao i stranci Klemente i Advokat. Kakvo god znanje imaju oba stranca za nase pilicare su naucnici.
Па јбг, ако хоћемо да будемо озбиљни онда треба да се угледамо на озбиљне раднике, али то наши очигледно неће. Истина је то што кажеш, а мени је више жао Пауновића него Антића.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Ма где, него само кажем... Као што сам већ рекао, он да је био велики не би ни сео на клупу после одласка претходника ма какав год да је био. Јер колико знам, ево нека ме неко упућенији просветли, није ту само шеф струке отишао, отишао је комплетан стручни штаб. Значи у њему није било Раставца рецимо, а рецимо сада је тренер голмана неки леви а био је Радиша Илић... Дакле цео, или ајде ако није цео онда скоро цео стручни штаб је отишао, а он као помоћник остаје без трунке неке солидарности, колегијалности и чега већ, и наравно без икаквог искуства. И "одради" на клупи и припреме и СП, и ови магарци му још нуде да остане и он наравно прихвата, какав очај од човека. ](*,) Још та пумпа, па то је стварно понижење, мада мени ово све остало знатно више смета. Зато ја кажем, следећи пут кад се пласирамо негде да се шутирамо у дупе од среће и то је то што се нас тиче, више од тога не можемо са оваквим зајебанцијама, зато и треба да престанемо више да очекујемо неко чудо. Сад ми као серемо у фазону види Хрвати се курче дошли до полуфинала на пенале, а знаш кад ћемо ми доћи до полуфинала? Никад, а можда ни тад.
Јеру је буквално преко ноћи уваљен врућ кромпир у руке, човек се није снашао и поштено рекао ово није за мене јбг и отишао.
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.