Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Registracijom prihvatate pravila foruma.
ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 04. Apr 2020, 19:35:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 315
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saša Radulović - Dosta je bilo  (Pročitano 248621 puta)
25. Jan 2016, 00:10:55
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
Browser
Chrome 47.0.2526.111
ne mogu da nadjem temu a mislim da je red da bar ovde nesto moze da se procita i cuje, kad vec na televiziji i u novinama nista necemo videti osim vucica i naprednjaka.
Година прекретнице: последњи воз за Србију

Партократија је разорила Србију и полако је убија. Изједа њен идентитет, достојанство, суштину. Дозволимо ли партократији да доврши започето и у потпуности узурпира државу, од Србије неће остати ништа. Хорде бахатих партијских кадрова, Вучићевих или Тадићевих свеједно, дуже се од деценије увлаче у све поре друштва и као рак уништавају здраво ткиво. Партократија је у нашој земљи направила себи државу.Док се паметни, племенити, способни, људи с интегритетом повлаче пред хордом, Србија постаје фарма јефтине радне снаге, а деца и унуци срећу траже у туђини. Покољења нам неће опростити ако Србију не извучемо из живог блата пљачке и понижења.

Пропадање Србије може се зауставити само ако се здраве странке левице, центра и деснице, окупе око ороченог, конкретног, консензусом постигнутог, најнужнијег плана за спас Србије и победе на предстојећим изборима.

Да би се спровео план, мора дакле победа на изборима. “Проевропска” коалиција може једино да се бори за цензус. Победа је могућа само консензусом здраве левице, центра и деснице. Бирачко тело се значајно окренуло у десно и без деснице победа, а самим тим и спровођење плана, не би били могући. У реду је бити за ЕУ и пут Србије према Западу или евроскептик и нагињати Истоку. Међутим, није у реду да се под плаштом политике краде, пљачка и отима, партијски запошљава, заводи медијски мрак, урушавају правосуђе и независне институције система, купују дипломе и гласови, плагирају докторати и застрашују грађани.

Овако окупљене странке морају да оставе идеолошке разлике по страни и направе једногодишњи план за увођење реда у Србији који ће понудити грађанима на предстојећим изборима на свим нивоима. Када од грађана добију једногодишњи мандат да формирају техничку владу, спровешће искључиво план и створити предуслове за фер и слободне изборе. Након годину дана и уведеног реда, расписаће нове изборе на свим нивоима, на које ће левица, десница и центар изаћи засебно. Тада, на тим новим, слободним и фер изборима, грађани ће бирати између проевропских и евроскептичних програма и различитих система вредности.

Све што ове странке имају заједничко стоји у плану. Он једино може бити резултат консензуса. Једино што се тражи од грађана је мандат за техничку владу која ће спровести план. Не мандат да влада, већ ограничен мандат да се ураде унапред познате ствари. Странке левице су ту да чувају вредности које су блиске бирачима левице, странке деснице чувају вредности деснице, а странке центра да не скренемо ни лево ни десно. План је заједнички именитељ. Једино тако је и могуће удружити левицу, центар и десницу, који имају често потпуно различите системе вредности. Јер постоји већи и важнији циљ: ваља нам прво спасити кућу да бисмо могли да разговарамо о њеној будућности.

Овакав савез странака са различитим системима вредности има смисла само ако постоји вероватноћа за победу на изборима и спровођење плана. Савез левице и центра, или центра и деснице, не би могао да постигне циљ. Такви савези би били интересни, цензус савези. Покрет “Доста је било” за такве или сличне савезе није заинтересован.

О свакој тачки плана могуће je разговарати и договарати се, додавати нове и одузимати неке, али план мора бити донет консезусом, орочен на годину дана и бескомпромисно спроведен. Техничку владу прекретнице, ограниченог мандата, чиниће најбољи који су спремни да се ангажују.

Србија већ дуго времена иде у погрешном правцу. Морамо да станемо и да променимо смер јер срљамо директно у амбис. Ово је предлог за спас Србије. Једини који ми у овом тренутку видимо. Уколико нема довољно мудрости, политичке зрелости, мањка сујете, осећаја за судбоносан тренутак у коме живимо и далекосежност последица по покољења која долазе, схватања да тренутно неважне разлике морамо да ставимо са стране, оберучке прихватимо план, сакупимо релевантну, здраву левицу, центар и десницу и сачувамо кућу, покрет “Доста је било” неће улазити ни са ким у парцијалне или другачије конципиране коалиције. На изборе ћемо изаћи сами.

У години прекретнице треба урадити следеће:

1. Увести ПОТПУНУ транспарентност рада јавног сектора Забранити потписивање тајних уговора. За цео јавни сектор објавити све потписане уговоре, месечно објављивати ко добија новац од државе,  јавних и државних предузећа, свих здравствених, културних, просветних и свих других установа. Објавити систематизације радних места и мерила радног учинка за цео јавни сектор.
2. Пописати и проценити СВУ државну имовину
3. Донети нове изборне законе: директни избори за председнике општина и градоначелнике, већи цензус за коалиције, равномерна територијална заступљеност, нов закон о финансирању политичких странака
4. Нов закон о медијима и слободном политичком приступу медијима
5. Закон о пореклу имовине
6. Укинути субвенције страним инвеститорима Не постоји разлог да страни инвеститори буду привилеговани у односу на домаће. Фокус економске политике је домаћа привреда.
7. Увести ред у јавна предузећа. Јавни конкурси за све директоре
8. Укинути противуставно смањење пензија. Вратити отето.
Дуг према пензионерима претворити у државне обвезнице са каматом. Војним пензионерима ускладити пензије у складу са одлуком Уставног суда са каматом. Реформа пензионог система.
9. Вратити плате у јавном сектору на ниво пре смањења крајем 2014. Дуг за отете плате, као и за солидарни порез, претворити у државне обвезнице са каматом.
10. Раскинути уговор за Београд на води.
Расписати јавни конкурс за урбанистичко решење за Савски амфитеатар.
11. Ставити ван снаге штетне законе Закон о пољопривредном земљишту, Закон о конверзији земљишта, Закон о улагањима
12. Повезати радни стаж СВИМ запосленим у фирмама у реструктурирању, приватизацији и стечају.
Исплатити заостале зараде. Није посао запослених да наплаћују доприносе. То је посао државе. Стаж се повезује на нивоу минималца.  Заостале зараде такође. Део изнад минималца се конвертује у власништво над предузећем.
13. Отворити широку јавну расправу о правосуђу, образовању и здравству Ове реформе се не могу спровести за годину дана. Али је могуће отворити расправу о њима и увести транспарентност у њихов рад.
14. Укинути претплату за РТС Извршити рационализацију. Трајно решити финансирање. Не плаћа се накнада за пријем преко антене.
15. Укинути оверу здравствених књижица.
Здравствено осигурање за све грађане плаћено из буџета.
16. Смањити порезе и доприносе за трећину у два корака Увести прогресиван синтетички порез. Први корак са почетном стопом од 20% спровести одмах. Други корак орочити растом пореских прихода. Повећати минималац да прати пореско растерећење.
17. Увести универзалну социјалну заштиту за сва домаћинства без примања
Свако домаћинство без примања би добило социјалну помоћ од 15.000 динара месечно, плус 5.000 динара по додатном члану домаћинства, тако да би трочлана домаћинства примала 25.000 динара месечно, а четворочлана 30.000 динара. Цео систем социјалне заштите који имамо данас би заменио нови универзалан систем.
18. Поставити темеље аграрне реформе: државну земљу обрађују наши земљорадници уз ограничен посед. Вратити систем задруга
19. Завршити реституцију без трошка за буџет Вратити отето у натури. Оно што не може, вратити кроз супституцију.
20. Решити проблем кредита у швајцарским францима Терет распоредити између банака и грађана који су узимали кредит.


Година прекретнице је једино што је у реду да се понуди више пута превареним, с правом неповерљивим грађанима Србије. Грађани не само да више не верују политичким странкама, већ и мисле да промене нису могуће. Да нико ништа не може да промени. Може, и ово је једини пут ка победи


Izvor.
« Poslednja izmena: 25. Jan 2016, 00:56:36 od markoi93 »
IP sačuvana
social share

               
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Тадић, Чеда и Чанак неприхватљиви за коалицију

Саша Радуловић, председник покрета „Доста је било“ рекао је вечерас да план за техничку коалицију „Година прекретнице: последњи воз за Србију“ неће бити понуђен Борису Тадићу, Чедомиру Јовановићу и Ненаду Чанку, који су претходних година показали да раде све оно против чега се покрет бори и кокетирају са Вучићем.

Гостујући у емисији „Пресинг“ на ТВ Н1 код Југослава Ћосића, Радуловић је детаљно објашњавао предлог за техничку коалицију странака центра, деснице и левице и открио да су у току разговори са странкама опозиције, које не кокетирају са Вучићем.
Радуловић сматра да кад „кућа гори“ прво треба гасити пожар. Идеолошке разлике зато треба оставити по страни на годину дана и окупити се око конкретних мера за увођење реда и нормалног стања у држави.

Интересовање за његово гостовање је било толико да је Југослав Ћосић продужио време за питања са Твитера.

План за победу опозиције можете прочитати овде.

IzvorIP sačuvana
social share

               
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Радуловић за Јужне вести: Удруживање на годину дана без идеологије


Иако је рекао да са СДС, ЛДП и ЛCВ нема сарадње, а на састанак на који га је позвао ДС није отишао, лидер Покрета “Доста је било” Саша Радуловић и даље позива заинтересоване странке да се окупе у групу грађана која би за годину дана “увела ред у Србији”.

Врата су због, како каже, кокетирања са Вучићем, затворена за Бориса Тадића, Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, али сви остали су, без обзира на идеологију и политичко усмерење, тврди Радуловић, добродошли на разговоре и преговоре око удруживања за предстојеће парламентарне изборе.

Идеја је да тражимо орочен мандат на годину дана и да се не бавимо ничим осим онога што се налази у заједничком плану. Да ставимо идеолошке разлике са стране и да прихватимо основне постулате здравијег стандарда – каже Радуловић.

У рад једногодишње Владе учествовали би најбољи представници свих странака које би договоре постигле у овом предизборном периоду. Након санирања кључних питања као што су систематизација радних места, потпуна транспарентност и објава уговора, били би расписани избори на којима би, како каже Радуловић, свака странка наступила самостално.

Сматрамо да је Србији потребно годину дана да донесемо кључне законе, укинемо штетне, да раскинемо уговор о Београду на води, да укинемо Закон о пољопривредном земљишту. Ми желимо да се окупимо око нечега, а не да се окупљамо једни са другима како бисмо прешли цензус – прича Радуловић.

Зато каже и није отишао на разговор у Демократској странци. Једноставно, тврди Радуловић, ништа конкретно није било понуђено, али Демократску странку оставља као опцију за потенцијалног партнера и испуњење планиране платформе.

Они који не кокетирају са Вучићем и они који су спремни да разговарају о стварима које смо ставили на сто… Ми смо само казали шта треба да се деси и очекујемо да и други на то реагују. Ако реагују у реду, ако не, ми знамо шта нам је чинити, нама је и званична политика да на изборе идемо самостално – рекао је Радуловић.

Којих је то 20 тачака за спас Србије, какви су планови и прогнозе уколико “Доста је било” сам крене у изборну трку, каква су очекивања, где Радуловић види себе у потенцијалној Влади и ко ће ову политику спроводити у Нишу, погледајте у емисији “15 минута”.

Izvor


« Poslednja izmena: 25. Jan 2016, 00:40:35 od markoi93 »
IP sačuvana
social share

               
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9222
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
У години прекретнице треба урадити следеће:

1. Увести ПОТПУНУ транспарентност рада јавног сектора Забранити потписивање тајних уговора. За цео јавни сектор објавити све потписане уговоре, месечно објављивати ко добија новац од државе,  јавних и државних предузећа, свих здравствених, културних, просветних и свих других установа. Објавити систематизације радних места и мерила радног учинка за цео јавни сектор.
2. Пописати и проценити СВУ државну имовину
3. Донети нове изборне законе: директни избори за председнике општина и градоначелнике, већи цензус за коалиције, равномерна територијална заступљеност, нов закон о финансирању политичких странака
4. Нов закон о медијима и слободном политичком приступу медијима
5. Закон о пореклу имовине
6. Укинути субвенције страним инвеститорима Не постоји разлог да страни инвеститори буду привилеговани у односу на домаће. Фокус економске политике је домаћа привреда.
7. Увести ред у јавна предузећа. Јавни конкурси за све директоре
8. Укинути противуставно смањење пензија. Вратити отето.
Дуг према пензионерима претворити у државне обвезнице са каматом. Војним пензионерима ускладити пензије у складу са одлуком Уставног суда са каматом. Реформа пензионог система.
9. Вратити плате у јавном сектору на ниво пре смањења крајем 2014. Дуг за отете плате, као и за солидарни порез, претворити у државне обвезнице са каматом.
10. Раскинути уговор за Београд на води.
Расписати јавни конкурс за урбанистичко решење за Савски амфитеатар.
11. Ставити ван снаге штетне законе Закон о пољопривредном земљишту, Закон о конверзији земљишта, Закон о улагањима
12. Повезати радни стаж СВИМ запосленим у фирмама у реструктурирању, приватизацији и стечају.
Исплатити заостале зараде. Није посао запослених да наплаћују доприносе. То је посао државе. Стаж се повезује на нивоу минималца.  Заостале зараде такође. Део изнад минималца се конвертује у власништво над предузећем.
13. Отворити широку јавну расправу о правосуђу, образовању и здравству Ове реформе се не могу спровести за годину дана. Али је могуће отворити расправу о њима и увести транспарентност у њихов рад.
14. Укинути претплату за РТС Извршити рационализацију. Трајно решити финансирање. Не плаћа се накнада за пријем преко антене.
15. Укинути оверу здравствених књижица.
Здравствено осигурање за све грађане плаћено из буџета.
16. Смањити порезе и доприносе за трећину у два корака Увести прогресиван синтетички порез. Први корак са почетном стопом од 20% спровести одмах. Други корак орочити растом пореских прихода. Повећати минималац да прати пореско растерећење.
17. Увести универзалну социјалну заштиту за сва домаћинства без примања
Свако домаћинство без примања би добило социјалну помоћ од 15.000 динара месечно, плус 5.000 динара по додатном члану домаћинства, тако да би трочлана домаћинства примала 25.000 динара месечно, а четворочлана 30.000 динара. Цео систем социјалне заштите који имамо данас би заменио нови универзалан систем.
18. Поставити темеље аграрне реформе: државну земљу обрађују наши земљорадници уз ограничен посед. Вратити систем задруга
19. Завршити реституцију без трошка за буџет Вратити отето у натури. Оно што не може, вратити кроз супституцију.
20. Решити проблем кредита у швајцарским францима Терет распоредити између банака и грађана који су узимали кредит.


Вау...па овај је већи демагог од Оверлорда и екипе :D
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."


Неки лик са Твитера  :mrgreen:
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4049
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Kakvu harizmu ima ovaj Radulovic, skoro kao Djindjic, sva sam se najezila  :nervious:
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Вау...па овај је већи демагог од Оверлорда и екипе :D

mozda, al za godinu dana opet izbori pa kom opanci kom obojci. ovo je sve sto bi trebalo u tih godinu dana da se postigne  :chuckel:
IP sačuvana
social share

               
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20101
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Ma kakvi izbori srećom su ga odbili ovi ološi tako da ima još šanse da glasam za njega... :mrgreen:


Orfe kakav propust što nisi ti otvorio temu  :D

« Poslednja izmena: 25. Jan 2016, 00:45:07 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
koji olosi su ga odbili? znam samo da nije hteo da ode na ono okupljanje demokrata..

a jbg ja trazim temu i ne verujem da jos nije otvorena.. nek sugerise orf sta god hoce i misli da treba da dodam gore  :D
« Poslednja izmena: 25. Jan 2016, 00:51:21 od markoi93 »
IP sačuvana
social share

               
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20101
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
To ja zezam njega  :mrgreen: ,ništa ne treba da se doda sve si ti to lepo postavio....

Pa DSS i DS,DS neće sa Dverima,a DSS ne znam šta je lupio nešto tipa blokirati put u EU šta već,tako da još postoji šansa da nastupi samostalno još samo da se bekhenduje Stefanović i put je čist  :wave:
« Poslednja izmena: 25. Jan 2016, 00:54:49 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
mob
Samsung GT-S7580
Ja se nadam da nije govno kao drugi, jer koliko ministara je uopšte podnelo ostavku?
Podnose se ostavke u slučaju nekih skandala, evo Gašić se još drži za ministarsku fotelju, ne pušta.
A program da l' je realan, evo ne znam, nadam se da jeste, treba mu dati šansu.

A Vučić za Radulovića kaže da ne zna da čita. Pa, svaka čast, debile, ti si ga postavio za ministra.

Ono što sam hteo da pitam, vidim da je Dosta je bilo pokret, u čemu je razlika između pokreta i stranke?

« Poslednja izmena: 25. Jan 2016, 04:02:51 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  :chuckel:
Pogledaj profil WWW Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 315
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Apr 2020, 19:35:21
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Radulovi Dosta
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.