Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 13:12:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mononukleoza  (Pročitano 2531 puta)
06. Feb 2015, 10:28:21
Zodijak
Pol
Poruke 3
Browser
Chrome 40.0.2214.94
Prije 2 godine sam dobio mononukleozu.Nisam imao komplikacija i oporavio sam se brzo ali i dalje me muci stomak.Ujutro imam veoma slab apetit.Inace ne mogu da jedem opusteno kao prije bolesti.Uvijek je jelo praceno mucninom,nekad vecom a nekad manjom.Prilikom jela imam nagon za povracanje.Drugih problema nemam,zdrav sam,stolica mi je dobra,sonda nije pokazala ni jedno ostecenje digestivnog sistema.
Radio sam razne testove,ukljucujuci ultrazvuk abdomena i test pomocu sonde(za ulcere,odnosno za Helicobacter).Veoma sam zabrinut jer ne mogu da utvrdim razlog mucnine.Probao sam terapiju renisanom i controlocom ali bez efekata.
Napominjem da mi je jetra u redu.Svi parametri su mi uredu.Trcim svaki dan,treniram u teretani i ne osjecam umor.Probleme jedino imam sa jelom.
Svako jutro se budim sa blagom mucninom i veoma slabim apetitom.Kako dan odmice,mucnina prestaje i polako mi se vraca apetit.Ali ima i dana kada tek predvece mogu nesto vise od dvopeka da pojedem.To prije bolesti nije bio slucaj,jer sam navikao da obilno doruckujem.Da li jos uvijek osjecam simptome mononukleoze?Kada ce oni proci?Koju terapiju mi preporucujete?

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora shone83 (Vreme: 06. Feb 2015, 12:11:26)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.89
To nema veze sa mononukleozom. Najverovatnije imas netoleranciju na gluten ili laktozu ili neku konkretnu namirnicu koju konzumiras. Pocni da pratis sta jedes i polako izbacuj jednu po jednu stvar. Dok ne ogolis problem do kraja neces znati sta ti pravi taj problem.

Za pocetak pitpuno izbaci gluten recimo. Jedi dve-tri nedelje bez hleba, bez testa, bez slatkisa. Izbaci i sve mlecne proizvode, bukvalno sve i sve vestacko poput supa iz kesica i slicno.

Jedi baren krompir i sargarepu, drugo bareno povrce, jedi meso pilece ili svinjsko bez masnoca, mozes i da przis meso, mozes i cevape i pljeskavice ali nemoj da preterujes, jedi jaja. Jedi i voce ali nemoj citruse, znaci nista sto je kiselo poput limuna narandze mandarina kivija.. to nemoj. Umesto toga uzmi jabuke koje nisu kisele poput zlatnog delisesa, kruske, bananu, avokado.

Ako imas potrebu za hlebom, kupi tost hleb od crnog hleba i prepeci ga obavezno u tosteru da ubijes kvasac i onda slobodno mozes da jedes na taj  nacin.

Posle 2-3 nedelje do mesec dana ovakve ishrane trebalo bi da se tanko crevo dovoljno oporavi da mucnine prestanu.

Ako ne prestanu posle mesec dana, onda idi kod gastroenterologa da ti da uput za testove netolerancije na hranu. Mozes da ih radis i privatno, nisu jeftini ali su sjajni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 5470
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Sin mog kucnog prijatelja je proshle godine imao mononukleozu (bolest poljupca) i on je imao slican problem s hranom i na kraju se ispostavilo shto kaze MunkaZe s glutenom odnosno hranom koju unosi tako da ti preporucujem da pocnesh da koristish bezglutenski hleb i da izbegavash mahunarke (pasulj,boraniju,grashak... )

A od mesa da krenesh s kozumiranjem ribe po mogucnoshcu da je sveza (sveze upecana ili uhvacena) i piletine.

I to narednih 3-6 meseci pa tek nakon tog vremena da pocesh polako da uvodish svinjsko meso i mahunasto povrce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 13:12:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Mononukleoza

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.