Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kretanje Severnog i Južnog Mesečevog čvora u 2014.  (Pročitano 27259 puta)
13. Maj 2014, 03:24:40
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije


AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Severni i Južni Mesečev čvor određuju karmičke zadatke


Dve veoma osetljive tačke na nebu, nisu planete, koje međutim, indijski astrolozi eoma uvažavaju i imaju veći uticaj u horoskopu nego mnoge planete, nazivaju se Rahu i Ketu, u stvari su tačke presecanja Mesečeve orbite sa ekliptikom tj. prividnom  Sunčevom putanjom oko Zemlje. U ovoj pojavi učestvuju Sunce, Mesec i Zemlja tako da je to u stvari simbolika jedne i druge strane nečije karme a taj neko je predsatvljen Zemljom tj. simbolizuje čoveka na zemlji  jer se sve što se dešava na relaciji Mesec-Sunce reflektuje na materijalni i duhovni svet na zemlji. Severni i Južni Mesečev čvor su uvek jedan naspram drugog u zodijaku tj. u znacima Ovan-Vaga ili Bik-Škorpija, Blizanci- Strelac itd.i moguće da je upravo pozicija Severnog i Južnog Mesečevog čvora simboliai aktivnog jang muškog principa ( Severni Mesečev čvor) i jan, ženskog pasivnog principa ( Južni Mesečev čvor) osnova za tezu da je znak nasuprot onog u kome se nalzi Sunce ili znak nasuprot onom u koji pada podznak, idealan za svaki oblik partnerskog odnosa, ljubanog ali i poslovnog.

Severni i Južni Mesečev čvor u stvari predstavljaju osu koja simbolično predsatvlja sadašnjost- Severni Mesečev čvor odnosno prošlost- Južni Mesečev čvor. Drugo tumačenje je da je telo- Severni Mesečev čvor a duša – Južni Mesečev čvor.  U okviru simbolike znaka i astrološke kuće u kojoj se u natalnom horoskopu nalazi Severni Mesečev čvor osoba ima utisak da je jaka ali svesna da ima mnogo toga još da uradi u „ovom“životu da bi se osećala ispunjenom. U okviru simbolike znaka i astrološke kuće u kojoj se nalazi Južni Mesečev čvor osoba dobija osećanje lakoće, ispunjenosti ali oni su kratkog veka, uvek se iza toga krije neko bolno iskustvo ili neka pritajena patnja.

Astrološke kuće u koje pada osa Severnog i Južnog Mesečevog čvora su osetljive po svojoj simbolici i značenju u okviru znaka u koji padaju jer su to ispiti na koje svako nerado izlazi i često na njima „pada“. Ko ima npr. ovu osu na relaciji 2.-8. astrološka kuća uvek će imati finansijske dileme, probleme ili će mu novac i zarada biti prioritetni,  ponekad može doći do velikog novca a ponekad se osećati kao siromah, sve zavisi od aspekata koje prave čvorovi sa drugim planetama u horoskopu a osa Severnog i Južnog Mesečevog čvora na relaciji 1.-7. astrološka kuća stavlja u prvi plan partnerske odnose dok osa  čvorova na relaciji 6.-12.kuća odnosi se na bolesti, kako fizičke, tako i psihčke, bolesti zavisnosti i parapsihološke  sposobnosti. Osa  na relaciji 3.-9.astrološka kuća donosi potrebu za kretanjem, putovanjima, stručnim usavršavanjem dok osa na relaciji 4.-10. astrološka kuća donosi potrebu za stabilnom kako porodičnom tako i društvenom pozicijom. Osetljive tačke su porodično nasleđe, nekretnine, ugled u društvu. Osa na relaciji 5.-11.astrološka kuća donosi potrebu za ljubavlju, sklonost ka flertu, sportu, zabavi, muzicij, umetnosti, razvijanje sposobnosti da se osoba istakne u društvu.

Drugi naziv Mesečevih čvorova su Glava i Rep zmaja ili zmije  i veoma su pristuni u mitologiji mnogih kultura.

Mesečevi čvorovi se pomeraju po zodijaku u smeru kretanja kazaljki na satu, suprotno od kretanja planeta tako da prividno oni uvek prave aplikacione aspekte, tj, idu u susret planetama, ma kojom brzinom da se kreću planete. Svakog meseca, Mesec u svom tranzitu po celom Zodijku dodirne tačku Severnog i Južnog Mesečevog čvora u svačijem natalnom horoskopu a takođe i trenutnu poziciju na kojoj se oni nalaze i to su oni dani kada svako ima osećaj priliva neke velike energije ili motivisanosti, potrebe za nečim bilo da se radi o emocinalnoj potrebi, ponekad donosi inspiraciju ali i nesanicu, zaljubljenost, nove ideje.Kada su Mesečevi čvorovi u znacima u kojima je inače Mesec slab ( Devica, Škorpija, Jarac)  kao što je to slučaj trenutnog tranzitiranja Sevrnog Mesečevog čvora nad Škorpijom, finansijke malverzacije izbijaju u prvi plan jer je Južni Mesečev čvor tada u Biku-laka zarada, ali ako nije pošteno stečena, slede škorpionske mere- zatvor ili oduzimanje  imovine. Broj ubistava i naprasnih smrti tada povećan, posebno usled strasti, to su situacije u kojima se zločini dešavaju zbog imanja i ljubomore. Nije čudno što je u proteklih godinu i po dana od kada su Severni i Južni Mesečev čvor na relaciji Škorpija-Bik, bio naglo povećan broj ubistava, samoubistava, zločina razne vrste ali i otkrivanje istih od pre ko zna koliko godina, razotrkivanje finansijskih malverzacija.Ovo je jedan od najtežih tranzita Glave i Repa zmaja gde oni nemilosrdno čiste svačije karmičke dugove i dešava se svakih 18.5 godina.

Periodi u toku kojih su Severni i Južni Mesečev čvor bili na istim stepenima zodijaka na kojima će biti tokom 2014.

Od novembra 1957. do 9.decembra 1958.

Od decembra 1976. do septembra 1977.

Od maja  1995.- do 1.jula 1996.

Periodi u toku kojih su Severni i Južni Mesečev čvor bili na suprotnom položaju u odnosu na one na kojima će biti tokom 2014.

Od 29. januara 1949. do 15.avgusta 1950.

Od 1.maja 1967. do 1.avgusta 1968.

Od 1.januar 1986.- do 10.marta 1987.

Od 10. septembra 2004. do 1.decembra 2005.

Ako ste se u to vreme rodili, sklopili brak,ako je to bio prelomni period ili važan u vašem životu ili ako ste tada bili uspešni, srećni, zadovoljni a niste to platili određenom cenom,sada dolazi račun na naplatu. I obrnuto, ako je to bio period velikih iskušenja, prelamanja, patnji, došlo je vreme odrastanja, otrežnjenja, sabiranja utisaka i plodova rada, naravno ako ste primenjivali načelo ispravnosti jer ova dva čvora ne „tolerišu“ ništa što je mimo morlanih i etičkih kosmičkih principa.

Na istom mestu u horsokopu u kome će  početkom 2014. godine  nalaziti Sverni i Južni Mesečev čvor na kraju znaka Škorpije ( Severni) i na kraju Bika ( Južni) i u tranzitu preko znaka Vage i Ovna poslednji put su se nalazili tokom leta 1995.godine.  Za Srbiju koja je tada bila u sklopu Jugoslavije ( sa Crnom Gorom) bilo je vreme velikog pogroma Srba iz Like i Krajne i vreme Dejtonskog sporazuma. Sada bi opet Srbija na nekoj vrsti ispita „odrsastanja“ utoliko pre što će Severni Mesečev čvor ići preko njene prve astrološke kuće „ličnosti“ države i ako se u roku od sledećih godinu i po dana ne postavi sve na svoje mesto, cenu ćemo platiti kad tad.

Simbolika Glave zmaja tj. Severnog Mesečevog čvora kao planetarne sile koja osobu tera da odraste potiče iz negaitvne konotacie samog čvora. Lukavost, vezanost za materijalne vrednosti, nemoralnost, segment života u kome osoba mora biti poštena kako prema sebi tako i prema drugima  odnosi se na simboliku astrološke kuće i znak u koji on padne.  Glava zmaja, čuveni indijski Rahu nudi uspeh ili pad, nema sredine, on predstavlja izazov koji mora da se prevaziđe uz primenu moralnih načela ili ljubavi. U protivnom osoba doživljava pad, nesreću i ne uspeva da se realizuje u onome što simbolizuje bilo natalni ili tranzitni Rahu. Indijski Ketu tj. Rep zmaja ( Južni Mesečev čvor)  podstiče kod osobe potrebu za uživanjem, fizičkim,visuelnim,za opijatima, lakim nalaženjem rešenja u životu. Često je u vezi sa velikim dobicima na kocki, smatra se da daje osobi sposobnost da manipuliše drugima.

U Škopriju je Severni Mesečev čvor ušao poslednji put 31.avgusta 2012.i mnogima je doneo razne probleme u vezi sa finansijama, nekretninama, probleme u sferi nasledstva, erotskog života a 2014.godina počinje sa pozicijom Severnom Mesečevog čvora na 4.stepenu Škorpije i već 16. januara Južni Mesečev čvor će se naći na 3. stepenu Bika na kome je Mesec najjači tako da oni kojima dobro ide, mogu se opustiti i možda previše prepustiti uživanjima. Dok tranzitira preko ovog stepena Bika do 21.januara, treba biti oprezan sa stvarima od vrednosti, mnogi mogu biti na meti lopova, posebno može doći do obijanja kuća, kola, nesmotrenog trošenja novca. Kada Severni Mesečev čvor bude ušao u znak Vage 19.februara i Južni Mesečev čvror u znak Ovna, prvi  značajniji tranzit će se osetiti od 19.maja do kraja juna kada će biti aktiviran stepen Saturnove moći tj. egzaltacije. U to vreme partnerski odnosi, posebno bračni mogu doći u krizu zbog preterane potrebe da partneri jedni drugima nameću volju. Do kraja godine, Severni i Južni Mesečev čvor će preći oko pola znaka, do 15.stepena Vage tj. Ovna. Kako će znak Vage biti oslabljen u proleće tranzitnim Marsom, vladaocem Ovna znaka koji simbolizuje ego, postojaće tendendcija kod svih da minimiziraju svoju odgovornost, posebno u partnerksim odnosima, bilo da se radi o finansijama ili o bračnim tj. ljubavnim vezama. Često će razlog za takav stav biti nesigurnost u sebe.Oni koji imaju neku planetu od 15. do 30.stepena Ovna, Raka, Vage ili Jarca biće naročito provocirani da neke situacije rešavaju na radikalan način ili da idu u suštu suprotvnost, da probleme rešavaju negirajući ih. Kako u uporednim horoskopima, bilo poslovnim ili  ljubavnim, veliki značaj ima konjukcija jednog od Mesečevih čvorova da bilo kojom planetom u horoskopu drugog, od prirode same konjukcije zavisiće i ishod veze tj. odnosa. Oni koji imaju na navedenim stepenima, posebno u Ovnu i Vagi, Mars, Saturn ili Pluton ( može da bude samo u Vagi zbog sporosti same planete), a smatraju sebe odgovornim osobama treba da budu utoliko odgovorniji i oprezniji kod donešenja bilo kakvih odluka od dugoročnog značaja.

Uticaj tranzita Severnog i Južnog Mesečevog čvora ( Glave i Repa zmaja) u 2014 na zodijačke znake

OVAN (21.3.- 20.4.)

Oni koji imaju neku planetu u drugoj polovini znaka biće pod uticajem Južnog Mesečevog čvora. Imaćete iskrivljenu sliku o partnerskom odnosu, bez obzira da li pridajete partner previše važnosti ili ga potcenjujete.

Preuzmite odgovornost za svoje postupke i odluke. Pod najvećim uticajem će biti rođeni su drugoj polovini znaka.Do polovine jula izbegnite raskide u afektu, partnerske probleme rešavajte uz pomoć posredinka, Raka, Strelca, Riba. Rođeni od 1970. do 1984. biće pod najvećim uticajem okoline da uđu u brak. Od jula, moguće je uvećanje porodice, svi Ovnovi će imati osećaj da drugi zavise od njih i to će im imponovati. Tokom ovog perioda mnogi će ući u brak i osetiće potrebu da legaliziju veze i to uglavnom pod uticajem porodice.Ovaj tranzit znači često bežanje od odgovornosti i spremnost da o sebi imate lažnu sliku o sebi da se ne biste suočili sa realnošću.

 

BIK (21.4.-21.5.)

Do 19. februara regulišite sve što se odnosi na finansije, dugovanja,jer kreće naporan period u toku koga morate da reorganizujete svoj život. Fizičko zdravlje je prioritetno, nemojte zapostavljati pravila o zdravom životu. U psihičkom pogledu možete biti često destabilizovani ako se situacija ne bude odvijala po vašim planovima. Potrebno je da se podrvrgnete energetskim terapijama, da se fizički aktivirate i da mnoge poslove obavljate u što većoj diskreciji. Od prilagodljivosti i adaptibilnosti često na neke situacije koja vam nikako neće odgovarati zavise i vaši prihodi. Pitanje vašeg statusa koji ćete izjednačavati sa količinom novca koji budete dobijali biće prenaglašeno. U drugoj  polovini februara i u prvoj polovini marta bićete posebno osetljivi na kritike jednog Ovna ili Škorpije.

 

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Iskrenost u svim segmentima života posebno u emotivnom donosi vam zadovoljstvo i sreću. Posle 19. februara oslobađate se uticaja vama bliskih osoba,članova porodice, autoriteta i sledite svoje srce. Ako se ne budete tako, kranje iskreno postavili prema sebi, upašćete u emotivnu zamku sopstvenih iluzija. Preterana potreba da kontrolišete emotivni život dovela vas je u ćorsokak kada je jedini izlaz, iskrena ljubav. Moguće su zarade preko igara na sreću, medija, zabave, umetnosti i sporta.


RAK (21.6. - 22.7.)

Oni koji su u braku mogu biti previše konvencionalni, naročito posle 19. febraura. Mnogi će brzopleto doneti odluku o ulasku u brak jer se to od njih očekuje. Moguće je preseljenje u drugi grad, šta god da radite, možete imati osećaj da nemate dovoljno sigurnosti ni u jednom segmentu života. Tokom ove godine Rakovi treba da budu ono što su, intuitivni, spremni da se nađu drugima u nevolji, empatični, posebno će njihova pažnja biti potrebna u okviru porodice i porodičnog biznisa. Žene Rakovi će biti pod većim stresom nego muški predstavnici ovog znaka.

LAV (23.7.-22.8.)

Do 19. februara bilo bi dobro da rešite pitanja u vezi sa stambenim prostorom. Posle tog datuma prionite na stručno usavršavanje, učenje jezika ili IT tehnologija. Tokom ove godine od vaše tolerancije i spremnosti da na druge prenesete znanje ali i da druge saslušate zavisi uspeh. Odnosi sa saradnicima lišeni svojeglavistum preteranog insistiranja na svojim ličnim stavovima donose satisfakciju.Sve što ima veze sa intelektulanim radom može biti za vas veliki izazov, uključujući  i pisanje, izdavaštvo, predavaštvo. U saobraćaju treba da budete oprezni.

DEVICA (23.8. - 22.9.)   

Partnerski odnosi posbno u finansjiskoj sferi ne bi trebalo da budu razlog za razdor. Nikakve deobe imovine se ne preporučuju niti ulaženje u sudske sporove naročito ako je u pitanju novčana nadoknada. Što manje izlaganje nepotrebnim troškkovima bolje po vas. Ne ulazite u finansijske aranžmane sa Vagama ili Ovnovima sve do jula. Privatan biznis može biti izvor prihoda samo ako ga radite sa proverenim saradnicima. Moguće su nove ljubavne veze sa kolegama.


VAGA (23.9. - 22.10.)

Oni koji imaju neku planetu u drugoj polovini znaka biće pod uticajem Severnog Mesečevog čvora. Imaćete iskrivljenu sliku o partnerskom odnosu, bez obzira da li pridajete partner previše važnosti ili ga potcenjujete.

Do 19.februara moraćete da rešite pitanje svog statusa na poslu i verovatno ćete naći neki dodatni izvor prihoda. Posle tog datuma bićete u situaciji da rešavate svoj status ali ne bi trebalo da budete rukoveđeni mišljenjem okoline o vama niti je bitno kakav imidž gradite nego kakvi ste zaista i kako se vi lično osećate u svojoj koži. Nemojte iznveriti sebe ni po koju cenu jer kad tad to sebi nećete moći da oprostite. U braku ste dominantni a to ćete postići na diskretan način.

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)


Nastupa naporan period u kome ćete morati da se okrenete ka sebi i svojim manama, moraćete da ih korigujete, da se suočite sa nekim svojim propustima. Povremeno ćete želeti da se izolujete od svih da radite u tišini jer su intelektualne i kreativne sposobnosti  izrazito naglašene. Ne bi trebalo da sebe dajete bez rezerve ni u emotivnoj vezi ni u poslu. Čuvajte energiju i svoje znanje plasirajte na najbolji način. Potrebno je da što više vremena provodite pored mora i da se bavite alternativnim načinima lečenja ako se za to ukaže potreba.

STRELAC (21.11.- 21.12.)

Pozovite prijatelje, obnovite veze i oprostite onima koji su vas povredili tokom prethodnih godinu i po dana. Možete se istaći u javnosti, neki vaš kvalitet može doći do punog izražaja uz pomoć osobe koja je prisutna u javnosti. Nemojte izbegavati društvo ni susrete sa onima koji su vam nekada bili naklonjeni i na koje ste mogli da se oslonite.Timski rad vam može doneti uspeh. Oni koji su slobodni, mogu očekivati vezu sa nekim ko je poznat u javnosti.

JARAC ( 22.12.-20.1.)   

Karijera vam je na prvom mestu. To je poruka tranzita Mesečevih čvorova. Kariju gradite ne zbog sebe nego zbog drugih. Imate osećaj da porodica i društvo očekuju od vas da date maksimum od sebe. Shvatate da je skromnost često mana i spremni ste da se suočite sa svojim strahom od neuspeha. Perfekcionizam vas vodi u izolaciju, možete mnoge od sebe odbiti svojim kriticizmom. Budite oslonac onima koji to s pravom od vas očekuju.

VODOLIJA ( 21.1.-19.2.)


Sve što ste želeli nekada da uradite a niste stigli a tiče se stručnog usavršavanja, odlaska u inostranstvo, sada je pravi momenat da uradite. Moguć je odlazak na put na kome ćete upoznati mnoge interesantne osobe, uspostaviti nove kontakte. Ako studirate, vreme posvetite maksimalno učenju. Sve što ste odugovalčili sada treba da završite. Možete doneti odluku u vezi sa promenom posla ili ulaskom u brak. Rasprave bilo koje vrste ili polemike u javnosti mogu biti povod za raskid poslovnih odnosa, zato dobro pazite šta izjavljujete.


RIBE (20.2.- 20.3.)

Nalaženje nekog novog dopunskog izvora prihoda je ono što bi trebalo da vam bude prioritetno. Dobro pazite kako raspolažete novcem. Nemojte se zaduživati bez preke potrebe. Veoma oprezno ulazite u svaku vrstu partnerskog odnosa, bilo finansijskog ili emotivnog. Možete imati problema oko podele imovine ili nasledstva.Slobodne Ribe mogu ući u vezu koja će biti veoma strastvena a partnera ćete verovatno upoznati na poslu. Pazite dobro da ne napravite grešku na poslu koja može rezultirati u finansijskom gubitku.

J.Holclajtner
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.