Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Drugi krug predsednickih izbora
Boris Tadic (DS)
Tomislav Nikolic (SNS)
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 217
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izbori 2012. - Rezultati, reakcije i komentari  (Pročitano 160582 puta)
06. Maj 2012, 09:15:40
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 18.0.1025.168
mob
Apple iPhone SE 2020
Izbori 2012: Otvorena biračka mesta


Agencije | 06. maj 2012. 07:00 > 08:26    | Komentara: 0
U Srbiji su u sedam sati otvorena biračka mesta na kojima građani mogu da se izjasne o budućem šefu države, sazivima republičkog i lokalnih parlamenata, a građani Vojvodine i o novom sazivu pokrajinskog parlamenta


08:26 MANJI TEHNIČKI PROBLEMI NA BIRAČKIM MESTIMA U NIŠU

Predsednica Gradske izborne komisije Jasmina Krstić rekla je danas da su na području Niša sva biračka mesta otvorena i da se "na nekoliko mesta otklanjaju manji tehnički problemi".08:15 POČELO GLASANJE U BEČU

U Konzularnom odeljenju ambasade Srbije u Beču jutros, tačno u 7.00 časova, otvoreno je jedino biračko mesto za glasanje na opštim izborima u Srbiji.


Pošto se u glavnom gradu Austrije za glasanje prijavilo oko 350 državljana Srbije u Beču je otvoreno glasačko mesto, za razliku od Salcburga gde se registrovalo svega 70 državljana, što je ispod potrebnog broja za otvaranje glasačkog mesta. Građani koji su se prijavili za glasanje u Salcburgu mogu svoj glas da predaju u Beču. Izborno mesto u Beču biće otvoreno do 20.00 časova.08:12 SRBI U HRVATSKOJ GLASAJU U VUKOVARU I U RIJECI

Na opštim izborima za organe vlasti u Srbiji glasaće i Srbi u Hrvatskoj, i to na dva biračka mesta - u generalnim konzulatima u Vukovaru i Rijeci.

Dok službeni Zagreb nije davao nikakve izjave vezane za izbore u Srbiji, o pripremama i toku kampanje hrvatski mediji su skoro svakodnevno izveštavali, prenoseći izjave kandidata.08:01 NEMAČKA: OTVORENA BIRAČKA MESTA ZA GRAĐANE SRBIJE

U Nemačkoj su jutros u sedam sati otvorena biračka mesta u ambasadi Srbije u Berlinu i konzulatima u Diseldorfu, Frankfurtu, Minhenu i Štutgartu, na kojima će grašani Srbije danas birati predsednika države, poslanike i odbornike.

Najviše prijavljenih, preko 260, nalazi se na spisku birača u ambasadi Srbije u Berlinu, a zatim sa blizu 200 birača sledi konzulat u Frankfurtu, dok se na biračkim spiskovima u Diseldorfu, Štutgartu i Minhenu nalazi nessto više od po 150 prijavljenih.07: 57 GLASA SE LIČNO UZ DOKUMENT O IDENTITETU

Biračka mesta, shodno Zakonu o izboru narodnih poslanika, otvorena su u sedam sati, a moraju biti zatvorena u 20 sati, s tim što će se svim biračima koji u tom momentu budu na biralištu omogućiti glasanje. Biračka mesta moraju neprekidno biti otvorena u tom periodu, svaki birač glasa lično i to samo jedanput na overenim glasačkim listićima, a glasanje je tajno.

Kada dođe na glasanje, birač najpre saopštava svoje ime i predaje obaveštenje o glasanju, a ličnom kartom ili drugom ispravom dokazuje identitet. Birač ne može glasati bez podnošenja dokaza o identitetu, a pošto se utvrdi njegov identitet, potpisuje birački spisak i preuzima glasački listić. Svakom glasaču će pre glasanja specijalnim sprejom biti obeležen kažiprst desne ruke, kao znak da je već glasao, a ta oznaka na kažiprstu zadržaće se minimum 24 sata.

Članovi biračkog odbora ne smeju ni na koji način uticati na odluku birača, a dužni su da paze da ga niko ne ometa prilikom glasanja i da u potpunosti bude obezbeđena tajnost glasanja.

Birač može glasati samo za jednu izbornu listu, zaokruživanjem rednog broja ispred naziva liste za koju glasa, a potom presavija listić tako da se ne vidi kako je glasao i stavlja ga u glasačku kutiju, nakon čega napušta biračko mesto.

Birač koji nije u mogućnosti da lično glasa na biračkom mestu, ako se radi o slepom, invalidnom ili nepismenom licu, ima pravo da povede nekog drugog ko će umesto njega glasati. Onaj birač koji ne može da glasa na biračkom mestu, ako se, na primer, radi o nemoćnom licu, može najkasnije do 11 sati na dan glasanja da obavesti birački odbor da želi da glasa i tri člana tog odbora će otići kod njega i omogućiti mu da glasa.

Na biračkom mestu zabranjeno je korišćenje pejdžera, mobilnih telefona i drugih sredstava veza i komunikacija. Kako je propisano Zakonom, na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.07:35 NA IZBORIMA OKO 1.500 POSMATRAČA

Izbore u Srbiji prati oko 1.500 posmatrača iz više domaćih i stranih organizacija, kao i više od sto akreditovanih stranih novinara.

Tako će izbore prati Organizacija za posmatranje izbora iz Tokija, Inicijativa

za podršku demokratiji "Silva" iz Kopenhagena, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, OEBS, OEBS-ODIHR, CeSid i "Transparentnost Srbija".

Tok izbornog procesa prati i Švedski međunarodni liberalni centar, kao i ambasade SAD, Velike Britanije i Francuske u Beogradu.

CeSid i TS na biračkim mestima imaju oko 1.000 posmatrača, dok je stranih posmatrača više od 150.07:00 OTVORENA BIRAČKA MESTA

U Srbiji su u sedam sati otvorena biračka mesta na kojima građani mogu da se izjasne o budućem šefu države, budućim sazivima republičkog i lokalnih parlamenata, a građani Vojvodine i o novom sazivu pokrajinskog parlamenta.

Glasačko pravo na 8. 390 biračkih mesta u zemlji i inostranstvu moći će da iskoristi 6.770.013 birača i to do večeras u 20 sati, kada se biračka mesta zatvaraju. To pravo moći će da iskoriste i građani Srbije koji žive u 22 zemlje i to na 38 biračkih mesta, a pravo glasa prvi su juče iskoristili oni koji žive u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Na srpskim parlamentarnim i predsedničkim izborima u Čikagu i Njujorku glasalo je 54 odsto upisanih birača, rečeno je Tanjugu u tim diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Izlaznost u Njujorku, gde je upisano 156 državljana Srbije u birački spisak, iznosila je 67,95 odsto, dok je u Čikagu glasalo blizu 40 odsto birača. Glasalo se i u ambasadi Srbije u Vašingtonu. Srpski parlamentarni i predsednički izbori su u SAD održani dan ranije, u odnosu na glasanje u Srbiji, zbog vremenske razlike koja postoji sa Amerikom.

Građani Srbije u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kipru, Libiji, Luksemburgu, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj glasaće, takođe, danas od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu.

Birači na biračkim mestima mogu da glasaju samo ako pruže na uvid biračkom odboru važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu koji sadrže jedinstven matični broj građana, a birač može da glasa i bez obaveštenja o danu i vremenu održavanja izbora, koje je trebalo da dobiju na kućnu adresu. Birač koji želi da glasa, a nije u mogućnosti da dođe na biračko mesto, o tome može da obavesti birački odbor na dan glasanja najkasnije do 11 sati. Biračima koji u momentu zatvaranja biračkih mesta budu na njima biće omogućeno glasanje.

Biračka mesta od sedam do 20 sati moraju neprekidno biti otvorena u tom periodu, svaki birač glasa lično i to samo jedanput na overenim glasačkim listićima, a glasanje je tajno.

Za mandate u Skupštini Srbije, čiji će novi saziv biti deveti od uvođenja višestranačja, nadmetaće se 18 lista, a za budućeg šefa države, koga će građani birati po deseti put, 12 kandidata.

Izvor: Novosti
« Poslednja izmena: 06. Maj 2012, 09:23:25 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa

Pošalji 848 na 3030
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28344
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
mob
Nokia krntija
први  :mrgreen:
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan


I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14658
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ja obavih gradjansku duznos' a sad odo' na slavu! :mrgreen:
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
први  :mrgreen:

 :mrgreen: :P

Citat
Kada dođe na glasanje, birač najpre saopštava svoje ime i predaje obaveštenje o glasanju

глупи новинари...обавештење о гласању није обавезно...оно једино служи,пошто је на њему број под којим је заведен гласач у бирачком списку,да те бирачки одбор лакше нађе у бирачком списку

једино је обавезна лична карта или неки други документ због идентификације

Citat
Na biračkom mestu zabranjeno je korišćenje pejdžera, mobilnih telefona i drugih sredstava veza i komunikacija

смејурија :mrgreen:   сви партијски јуришници који су на бирачким местима у сталном или проширеном саставу сваких сат или два јављају помоћу смс-а излазност својим изборним штабовима...то је мање-више безопасно али зато и јављају да ли је неки бирач за кога мисле да имају сигуран глас изашао или не па ако није онда други јуришници који су у штабовима јуре тог сигурног да би гласао :D
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

 :mrgreen:
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak Leo
Pol
Poruke 7727
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Jedva čekam, da mi dodju, Stanislave, brate moj ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Cela Evropa pa i sire, biraju vlast nama u Srbiji.Bravo, bas smo glupi, nismo ni znali da imamo vise glasaca nego stanovnika.
Zato ce da bude precrtavanje listica, sve dok u Srbiji ne budu odlucivali oni koji u njoj zive.
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Ja sam godine proveo sa tobom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
mob
Samsung 
Narod bira a ne Mira...
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Do 9 sati glasalo 6,6 odsto

Beograd -- U Srbije je u prva dva sata izbora izašlo 6,6 odsto upisanih birača, saopštio je Centar za slobodne izbore i demokratiju.

Prema procenama CeSiD-a najveći procenat je izašlih je u Vojvodini gde je do 9 sati glasalo 7 odsto upisanih. U centralnoj Srbiji glasalo je 6,8 odsto dok je u Beogradu u prva dva sata izašlo 5,5 odsto upisanih birača. CeSiD nema procenu izlaznosti za teritoriju Kosova.

Izvršni direktor CeSiD-a Marko Blagojević rekao je da su pojedina biračka mesta na Kosovu otvorena sa zakašnjenjem zbog kašnjenja zvaničnika OEBS.

Blagojević je dodao da će večernje procene rezultata o ispehu partija i kandidata na izborima biti "uslovna" zbog toga što se glasovi sa Kosova neće brojati na samom Kosovu već u Vranju i Raškoj.
Izlaznost viša nego na prethodnim izborima

CeSiD je saopštio i da je izlaznost u prva dva sata na ovim izborima veća nego na prethodnim.

Na prethodnim parlamentarnim izborima,2008. godine do 9 sati glasalo je 6,1 odsto upisanih birača, dok je godinu dana ranije glasalo samo 4,6 odsto.

Na predsedničkim izborima u januaru 2008. godine u prva dva sata izbornog dana glasalo je 5 posto upisanih.


Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2852
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 33-10
ŽeLim sViMa sRećan ĐUrĐevdAn, i da oTeRaMo baGru  :wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Ja sam godine proveo sa tobom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
mob
Samsung 
I da ne dodje Bagra na vlast :mrgreen:
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 217
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.