IN < - Pozorišne premijere - >LO
(1/94) > >> :: Odgovori!
Autor: krouli :
Sreda, 26. oktobar

U Beogradskom dramskom pozorištu, u 20 časova, biće premijerno izvedena predstava “Let iznad kukavičijeg gnezda” Ken Kesija. Režija je poverena Žanku Tomiću, a igraju: Dragan Bjelogrlić, Boris Komnenić, Ljubinka Klarić, Milorad Mandić - Manda, Danijel Sič, Savo Radović, Marko Živić, Dejan Matić, Sadra Bugarski, Srđan Dedić, Jelena Dromnjak, Zoran Đorđević i mnogi drugi.

Autor: krouli :
Beogradska premijera predstave Generali

 Beogradska premijera predstave “Generali” Srpske drame Narodnog pozorišta Priština, biće održana 25. oktobra na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu.

To je komad sa pevanjem i dva pucnja, po Borislavu Pekiću, u adaptaciji i režiji Nenada Todorovića, koji od istorije pravi karneval i koji strast za razaranjem tumači kao razdraganu muziku ludaka.

Premijerno je izveden 11. oktobra ove godine u Domu kulture u Leposaviću, gde je i sedište Srpske drame Narodnog pozorišta Priština, a do sada je izvođen u Velikoj Hoči, Gračanici i Štrpcu na Kosovu.

Kompozitor je Bata Zlatković, a igraju Igor Damnjanović, Dejan Cicmilović i Teatar bend "Northen KiM".

Narodno pozorište u Beogradu proslaviće 25. oktobra i 50. izvođenje svoje nagrađivane predstave “Gospođa ministarka” Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića. Jubilarno, 50. izvođenje te predstave bilo je, zapravo, na junskom gostovanju u Stokholmu, a u utorak, 25. oktobra, će biti odigrana 55. put.

Naslovnu ulogu u toj čuvenoj komediji, koja će biti izvedena na Velikoj sceni, igra Radmila Živković.


Izvor: B92-Kultura
Autor: krouli :
Premijera predstave Vrli novi svet

 Rok mjuzikl “Vrli novi svet”, u režiji Viktora Nađa, rađen prema istoimenom romanu Oldosa Hakslija, biće premijerno izveden 27. oktobra u Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz u Novom Sadu.

Ta predstava, u koreografiji Ildiko Lavro Djenes, govori o novom, savršeno-isprogramiranom svetu u kojem živi optimalan broj ljudi, ali u kojem nema ljubavi i porodica, jer žene ne rađaju, a decu kloniraju.

Mjuzikl, u kojem igraju i studenti novosadske Akademije umetnosti, postavlja pitanje da li je vredno živeti u bezdušnom, bezosećajnom društvu.


Izvor: B92-Kultura
Autor: krouli :
Devojcica koja spasava duse
Premijera u pozoristu "Dusko Radovic"

Povodom Dana Malog pozorista "Dusko Radovic", 23. oktobra, u 20 casova, premijerno ce biti izvedena predstava "Momo" radjena po romanu Mihaela Endea, u dramatizaciji Irine Gilic-Zirovic i reziji Djurdje Tesic. Repriza je zakazana za 28. oktobar u 12 casova. Momo je devojcica koja zivi sama na ivici grada u starom, napustenom amfiteatru. Neobicnog je dara: ume da slusa ljude. U njenom prisustvu, cak i najveci lazljivci govore istinu. Dok sa prijateljima uziva u igri i druzenju, pojavljuje se gospoda u sivim odelima... Niko vise nema vremena za ljubav, citanje, igru i druzenje, te ce Momo krenuti u spasavanje svojih prijatelja. Scenograf je Igor Vasiljev, kostimograf Jelisaveta Tatic-Cuturilo, kompozitor Vladimir Pejkovic, a koreograf Damjan Kecojevic. Uloge tumace Paulina Manov, Daniel Sic, Fedja Stojanovic, Zoran Miljkovic... Mihael Ende je jedan od najslavnijih i najpopularnijih nemackih pisaca XX veka, pre svega zahvaljujuci svojim knjigama za decu koje su prevedene na vise od 40 jezika i stampane u vise od 20 miliona primeraka. ("Blic")


Autor: krouli :
Petak, 4. novembar
U Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović u 20.30 biće premijerno izvedena predstava 'Ženidba' Nikolaja Gogolja.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana