2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/www/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 545
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Registracijom prihvatate pravila foruma.
ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 06. Apr 2020, 07:41:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ski skokovi  (Pročitano 82837 puta)
27. Dec 2009, 17:07:56
Prijatelj foruma
Legenda foruma


Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Скијашки скокови су спортска дисциплина скакања на скијама у којој се скијаш спушта низ посебно конструисану скакаоницу те након одраза покушава 'прелетети' што већу удаљеност. Скакаоница је прекривена снегом па су такмичења могућа само у зимским условима. Ипак, данас постоје и варијанте израде скакаонице с вештачком подлогом те се такмичења могу одржавати целе године, а једна варијанта тог спорта се изводи и на води.
Скијашки скокови су стандардни спорт на Зимским олимпијским играма.

Историја

Као већина скијашких дисциплина и скијашки скокови најраније се помињу у скандинавским земљама. У прво време око 1810. године скакало се са одскочишта направљеног од набацаног снега испод неке природне стрме падине. Скакач је добијао залет спустивши се низ падину, а затим се одразио са одскочишта и летио 15-20 метара. Око 1840. скакачи су одскочиште сместили на саму стрмину падине. Сачувани цртежи из 1862, 1880. и 1888. приказују скакаче како скачу с једним дигачким штапом у руци скупљених кољена и након доскока изводе телемарк. Sondre Nordheim је први почео скакати без штапа, па је његов „елегантни“ скок побудио велику пажњу, означивши прекретницу код скијашких скокова. Тек 60-их година предпрошлог века почињу се градити скијашке скакаонице од којих је вероватно скакаоница у Холменколену (Holmenkollenu) код Осла била једна од првих.
Скакачи-самоуци у почетку су постигли скокове од око 20 метара. У Холменколену одржавају се од 1883. уз скијашка такмичења у трчању и такмичења у скијашким скоковима. Прве норвешке скакаонице биле су за данашње појмове веома кратке, тако да је рекордна дужина скока 1868 Sondre Nordheim износила је 19 метара, а скокови 1910. (Х. Хансен)45, 1914. (А. Амундсен) 54, док је 1933. Сигмунд Руд скочио 86 метара.

Такмичење у скијашким скоковима

Савремена скијашка скакаоница
Циљ такмичења у скијашким скоковима је прескочити што већу удаљеност. Међутим, оцењује се и стил скакача, па је за победу осим дугог скока потребно приказати и добру технику лета те сигуран доскок. Укупни бодови се израчунавају по оствареној дужини скока те збиру средње 3 оцене 5 судија (највећа и најмања оцена се бришу), од којих сваки може за стил доделити максимално 20 бодова. Бодови за дужину скока се додељују према односу дужине скока и положаја обрачунске тачке поједине скакаонице. За скок тачно на обрачунску тачку (удаљеност) скакач добије 60 бодова, за сваки метар мање/више додаје се или одузима 1,8 бодова по метру.
Иако се техника скока с развојем овог спорта доста мењала кроз историју, техника доскока је углавном она према телемарк техници. Преовладавајућа техника положаја тела током лета је тзв. V-техника, приликом које скакач држи скије у 'V' положају, с реповима скија скупљеним а врховима одвојеним.
Такмичења у скијашким скоковима се одржавају углавном на три врсте скакаоница, које се разликују по величини:
90-метарска скакаоница – обрачунска тачка је на 90 метара, а скакачи постижу даљине до 110 метара у оптималним условима.
120-метарска скакаоница – обрачунска тачка је на удаљености од 115 до 145 метара, зависно од скакаонице.
Скијашка летаоница - то су скакаонице са обрачунском тачком преко 180 метара, таквих је само 5 на свету (Викерсунд, Оберстдорф, Кулм, Харахов и Планица) и на њима се могу постићи дужине скока чак до 240 метара. Од 1985. год. сви неслужбени светски рекорди у скијашким летовима су постигнути на Великанки на Планици. Актуелни светски рекорд је постигнут 2005. год. када је Bjørn Einar Romøren "долетео" на 239 метара и успео остати на ногама, након њега је Јане Ахонен слетио на 240 метара, али му тај лет није признат, јер је при доскоку пао. Често се за такмичење на таквим скакаоницама користи назив 'скијашки летови', да би се нагласила велика дужина скокова.
Стандардно такмичење се састоји од једног пробног скока и два скока који се оцењују, а бодови оба скока се сабирају за коначни поредак. Постоји и екипно такмичење, у којем се сабирају бодови четири члана једне екипе.

Популарност скијашких скокова

Скокови су настали у скандинавским земљама, па су и данас тамо најпопуларнији. Добри такмичари редовно долазе из скандинавских земаља, пре свих Финске и Норвешке, а још су јаке нације у том спорту Немачка, Аустрија, Словенија, Пољска, Чешка, Јапан итд. Стил скијашких скокова Модерна В техника је резултат стила који је први прменио Јан Боклев у Шведској 1985. године како би се продужиле дужине лета за око 10% у односу на ранији стил паралелних скија, какав памтимо са Никененом. У модерним скоковима аеродинамика је постала јак фактор и тиче се дизајна скијашких комбинезона. Прва техника скискокова била је Кенгзбергерова техника развијена у Норвешкој од Јакоба Тулина а састојала се у ставу чучња са рукама поред тела на залетишту а онда се усправно излети са рукама паралелним испред тела. Дужине ових скокова биле су од 45 до 100 метара. Тек 1950 је Андреас Дежер је 1950 године и Ерих Виндиш из Немачке развио технику названу рибља јер су руке биле уѕ тело и то је подсећало на рибља пераја... Ова техника била је стандард од 1950 до 1985. а скије су биле паралелне. Онда је Јан Боклев развио V технику која је данас све присутнија код скакача у светском купу. Завршетак скока је у телемарк стилу када се тле додирује са ногом у получучњу испред ноге, док је доскок на две ноге стилски некоректан али исправан.

Нордијска комбинација

Скијашки скокови су саставни део спорта који се назива Нордијска комбинација, а у себи укључује такмичење у скијашком трчању и скијашким скоковима.

Важна такмичења

Светски куп
 Енгелберг, Швајцарска
 Хараков, Чешка Република
 Кулм, Аустрија
 Кусамо, Финска
 Либерец, Чешка Република
 Планица, Словенија
 Сапоро, Јапан
 Трондхајм, Норвешка
 Викерсунд, Норвешка
 Вилинген, Немачка
 Закопане, Пољска
 Крањ, Словенија

Турнеја четири скакаонице
 Оберстдорф, Немачка
 Гармиш-Партенкирхен, Немачка
 Инсбрук, Аустрија
 Бишосхофен, Аустрија

Нордијска турнеја
 Лахти, Финска
 Куопио, Финска
 Лилехамер, Норвешка
 Осло, Норвешка

Тренутно активни

Тренутно активни [уреди]

Аустрија
 Мартин Хелварт
 Мартин Кох
 Андреас Кефлер
 Волфганг Лоицл
 Томас Моргенштерн
 Грегор Шлирензауер
 Андреас Видхелцл
Чешка Република
 Јакуб Јанда
 Роман Куделка

Finland
 Јане Хапонен
 Мати Хаутамеки
 Арту Лапи
 Вели-Мати Линдштром
 Хари Оли

Немачка
 Михаел Неумајер
 Мартин Шмит
 Георг Шпет
 Миахел Урман
 Адреас Ванк

Јапан
 Нориаки Касаи
 Таканобу Окабе

Норвешка
 Ларс Биштол
 Том Хилде
 Андерс Јакобсен
 Роар Љокелсој
 Бјорн Ајнер Роморен
 Сигурд Петерсен
 Андерс Бардал

Пољска
 Стефан Хула Млађи
 Адам Малиш
 Роберт Матеја
 Клеменс Муранка
 Камил Шток
 Томислав Тајнер

Словенија
 Роберт Крањец
 Јернеј Дамјан
 Примож Петерка
 Рок Урбанц

Швајцарска
 Симон Аман
 Андреас Кутел

Русија
 Денис Корнилов
 Дмитриј Васиљев

Скијашки летови

Скијашки летови су исте форме као и скијашки скокови. Такмичења се одржавају на великим скакаоницама, на којима је критична тачка најмање 185 метара. Тренутно има пет таквих скакаоница у свету: Викерсундбакен у Викерсунду, Норвешка; Оберстдорф, Немачка; Кулм, Аустрија; Леталница, Планица, Словенија; и у Харакову, Чешка Република. Шеста скакаоница, Копер Пик у Мичигену, тренутно се не користи јер не одговара ФИС стандардима.
На овим скакаоницама, скачу се најдужи скокови. Могуће је прећи 200 метара. Тренутни светски рекорд је 239 метара, а поставио га је Норвежанин Бјорн Ајнер Роморен на Планици 2005. Најдужи скок икада био је 240 метара, а поставио га је Јане Ахонен на истом такмичењу, али тај рекорд није признат јер је Ахонен пао при телемарку. Од 1972. се сваке друге године одржава Светско првенство у скијашким летовима.

Национални рекорди (првих 20)
Бр.   Држава   Скакач   Дужина
1.    Норвешка   Бјорн Ајнер Роморен   239 метара
2.    Финска   Мати Хаутамеки   235.5 метара
3.    Аустрија   Грегор Шлирензауер   233.5 метара
4.    Словенија   Роберт Крањец   229 метара
5.    Русија   Дмитриј Васиљев   228 метара
6.    Немачка   Михаел Неумајер   227.5 метара
7.    Пољска   Адам Малиш   225 метара
8.    Јапан   Даики Ито   222.5 метара
9.    Швајцарска   Андреас Кутел   222 метара
10.    Сједињене Америчке Државе   Алан Алборн   221.5 метара
11.    Чешка Република   Антоњин Хајек   219 метара
12.    Француска   Давид Лазарони   212 метара
13.    Италија   Роберто Сесон   207.5 метара
14.    Шведска   Исак Гримхолм   207.5 метара
15.    Белорусија   Пјотр Чадајев   197.5 метара
16.    Казахстан   Радик Жапаров   196.5 метара
17.    Словачка   Мартин Месик   195.5 метара
18.    Естонија   Јенс Салумае   195 метара
19.    Канада   Стефан Рид   191.5 метара
20.    Јужна Кореја   Хеунг Чул Чои   191 метар

Izvor: Wikipedia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma


Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Nadam se da na Bureku ima ljubitelja ski skokova, pa dau sezoni mozemo malo i da diskutujemo. Narocito sada kada se priblizila turneja cetiri skakaonice pa ce biti bas zanimljivo.

Inace, lista aktivnih sa Wikipedie je nepotpuna pa koga zanima lista svih skakaca, moze je pogledati ovde http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/skijumping/competitorbiographies.html?listid=&lastname=&gender=M&firstname=&nation=&status=O&fiscode=&Search=Search&bt=prev&limit=80&bt=prev&rec_start=0

Evo i trenutnog stanja na tabeli. Moj favorit vodi, mada mi je pored njega omiljen jos i Ahonen, ali su ga definitivno stigle godine i samo je bleda senka onoga sto je do skoro bio.

   Name   Nation      rank   pts
    AMMANN Simon    SUI       1   424
    SCHLIERENZAUER Gregor    AUT       2   382
    ROMOEREN Bjoern Einar    NOR       3   279
    KOFLER Andreas    AUT       4   276
    MORGENSTERN Thomas    AUT       5   233
    LOITZL Wolfgang    AUT       6   191
    BODMER Pascal    GER       7   188
    OLLI Harri    FIN       8   177
    ITO Daiki    JPN       9   174
    CHEDAL Emmanuel    FRA       10   163
    MALYSZ Adam    POL       11   154
    UHRMANN Michael    GER       11   154
    STOCH Kamil    POL       13   118
    KOCH Martin    AUT       14   113
    AHONEN Janne    FIN       15   90
    VASSILIEV Dimitry    RUS       16   88
    EVENSEN Johan Remen    NOR       17   80
    KRANJEC Robert    SLO       18   75
    JACOBSEN Anders    NOR       18   75
    TOCHIMOTO Shohei    JPN       20   74
    LJOEKELSOEY Roar    NOR       21   70
    KASAI Noriaki    JPN       22   63
    KUETTEL Andreas    SUI       23   60
    SCHMITT Martin    GER       23   60
    WANK Andreas    GER       23   60
    JANDA Jakub    CZE       26   55
    MIETUS Krzysztof    POL       27   53
    COLLOREDO Sebastian    ITA       28   47
    HILDE Tom    NOR       29   45
    NEUMAYER Michael    GER       30   33
    HAUTAMAEKI Matti    FIN       31   27
    FANNEMEL Anders    NOR       32   26
    BACHLEDA Marcin    POL       33   20
    MEZNAR Mitja    SLO       34   18
    PREVC Peter    SLO       34   18
    KEITURI Kalle    FIN       34   18
    FETTNER Manuel    AUT       37   15
    HAPPONEN Janne    FIN       37   15
    STJERNEN Andreas    NOR       39   12
    CIKL Martin    CZE       39   12
    HLAVA Lukas    CZE       41   11
    KARELIN Pavel    RUS       42   10
    MORASSI Andrea    ITA       43   9
    PIKL Primoz    SLO       43   9
    DESCOMBES SEVOIE Vincent    FRA       45   8
    TAKEUCHI Taku    JPN       45   8
    KOUDELKA Roman    CZE       45   8
    KOKKONEN Akseli    NOR       48   6
    HULA Stefan    POL       49   4
    MATURA Jan    CZE       49   4
    ROSLIAKOV Ilja    RUS       51   3
    RUTKOWSKI Lukasz    POL       51   3
    YUMOTO Fumihisa    JPN       51   3
    KOVALJEFF Kai    FIN       54   2
    GANGNES Kenneth    NOR       55   1

Evo i rasporeda takmicenja:

   27.-28.12.2009        Engelberg    SUI    COC       2xLH    
   28.-29.12.2009         Oberstdorf    GER    QUA
4H
WC       2xLH    
   31.12.2009.-1.1.2010         Garmisch-Partenkirchen    GER    QUA
4H
WC       2xLH    
   2.-3.1.2010         Innsbruck    AUT    QUA
4H
WC       2xLH    
   2.-3.1.2010         Baiersbronn    GER    COC   2xNH        
   5.-6.1.2010         Bischofshofen    AUT    QUA
4H
WC       2xLH    
   6.1.2010         Schoenwald-Schonach    GER    COC   NH        
   8.-10.1.2010         Tauplitz/Bad Mitterndorf    AUT    QUA
WC       3xFH    
   8.-10.1.2010         Kranj    SLO    OPA       2xNH    
   8.-10.1.2010         Sapporo    JPN    COC       NH
2xLH    
   8.-9.1.2010         Harrachov    CZE    FC       2xNH    
   9.-10.1.2010         Braunlage    GER    COC   2xNH        
   15.-17.1.2010         Sapporo    JPN    QUA
WC       3xLH    
   16.-17.1.2010         Neustadt    GER    COC       2xLH    
   16.-17.1.2010         Szczyrk    POL    FC       2xNH    
   21.-23.1.2010         Zakopane    POL    QUA
WC       3xLH    
   23.-24.1.2010         Bischofshofen    AUT    COC       2xNH    
   23.1.2010          Schoenwald-Schonach    GER    COC   NH        Check changes
   23.-24.1.2010         Lauscha    GER    FC       2xNH    
   25.-31.1.2010         Kranj, Trzic    SLO    FIS       4xLH
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16341
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Počinje turneja „Četiri skakaonice“

Beta
Svake godine tokom Svetskog kupa u ski skokovima, ali i zimskim sportovima, jedno takmičenje se, ipak, izdvaja – turneja „Četiri skakaonice“.

Novogodišnja turneja sigurno je najisčekivanije takmičenje svake godine, koje se tradicionalno održava od 29. decembra do 6. januara, a ove sezone na programu je 58. put. Turneja počinje u nemačkom Oberstdorfu, potom slede skokovi u Garmiš-Partenkirhenu, a takmičari se zatim sele u Austriju gde ih očekuju skokovi u Insbruku i kraj takmičenja u Bišofshofenu.
Turneja je jedno od najznačajnijih takmičenja tokom sezone na kojoj svaki skakač želi da trijumfuje, a pobeda na njoj može samo da se poredi sa osvajanjem Kristalnog globusa u Svetskom kupu ili zlatne medalje na Zimskim Olimpijskim igrama.

Tokom novogodišnje turneje boduju se rezultati sa sva četiri takmičenja, a šampion postaje skakač koji sakupi najviše bodova. Za razliku od generalnog plasmana Svetskog kupa tokom turneje „Četiri skakaonice“ sabiraju se bodovi dobijeni na osnovu dužine skoka i ocena sudija. Naravno, svako od četiri takmičenja se boduje i za Svetski kup isto kao i sva druga takmičenja tokom sezone.

Kompletnu najavu novogodišnje turneje možete da pročitate u našoj temi '„Četiri skakaonice“, praznik za ljubitelje zimskih sportova'.

Пренето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma


Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Danas konacno pocinje  :mrgreen:

Ala cemo se nauzivati u ove dane praznika. Samo da Aman pobedi i ostavi Slirenzauera da se kiselo smeska  :P
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 29583
Zastava Нови Сад
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Zna li neko kad RTS pocinje prenos?

Sto se tice skakaca, ja sam vise za Slirencauera, i naravno neizbezni Adam Malis...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma


Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Prenos (Obersdorf) imas sutra u 16:30 na RTS 2 i na Eurosportu.

Zatim sledi Garmispartenkirhen 1, januara, prenos je u 13:45 na RTS 2 i Eurosportu. TV Novosti su samo do 1. januara, tako da za ostalo javljam naknadno  :mrgreen:

Ne znam, ja ipak navijam za Amana. Prvi pik i najomiljeniji mi je definitivno Ahonen, ali kao sto vec rekoh, stigle ga i godine i sa njima psiholoska kriza te ne smatram da moze da iznenadi. Malis je vrhunski skakac ali i za njega vazi isto sto i za Ahonena. Morgenstern je pao psiholoski iako je mlad skakac, mozda iznenadi ali dosadasnja turneja ne ostavlja mnogo nade za iznenadjenje. Inace, pored Ahonena i Aman gotivan mi je i Romoren.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1874
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 6233
Eh kad se setim Sven Hanavalda koji je nekad bio car za ski skokove :mrgreen:

Zadnjih godina i ne gledam toliko jer nikako da uhvatim prenos...A inace iz nepoznatih razloga navijam za Nemce i Norvezane...Martina  Smita gotivim :chuckel:

Inace moj mladji brat je ogromni fan ski skokova...Kunem se da  pre nego sto spiker kaze ima skakaca i pre nego sto se pojavi natpis on ga po kacigi prepozna i kaze ime...

Je li i dalje Eurosport prenosi kod nas?
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 04:46:35 od MeXoRiuS_92 »
IP sačuvana
social share


[/img]

Our generation will have to repent not only for the words and acts of the Children of Darkness, but also for the fear and apathy of the Children of Light." Dr. Martin Luther King, Jr
Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16341
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Новогодишња турнеја
Четири скакаонице - Оберстдорф 16.35 РТС-2
Скоковима у Оберстдорфу почиње традиционална новогодишња турнеја - Четири скакаонице. Директан пренос је на Другом програму РТС-а од 16.35 часова.


Новогодишња турнеја - четири скакаонице, 58. по реду, почиње данас у Оберстдорфу, а завршава се 6. јануара скоковима у Бишофсхофену у Аустрији.

Према нејавама, очекује се велика борба између лидера у Светском купу Симона Амана у другопласираног Грегора Шлиренцауера. Међутим, своју шансу ће, као и прошле године тражити и ветеран Волфганг Лојцл, као и његови земљаци Андреас Кофлер и Томас Моргенштерн.

Распоред трка:
29. 12. - Оберстдорф
01. 01. - Гармиш - Партенкирхен
03. 01. - Инсбрук
06. 01. - Бишофсхофен

Обезбеђен је директан пренос свих трка на програмима РТС-а.

Пренето са...

--------------------
Eуро спорт

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

eurosport 29.JPG
(79.36 KB, 408x403)
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije


Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19343
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Sony 
jel to na ovom euro sportu što je na srpskom ? Ako jeste taman u 3 i 15 da odgledam malo skokove.....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16341
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
ово је програм ЕС добијен на сајту СББ........... дакле-Да,верзија на Србском!
и није 3.,него у 4. сата по нашем времену!  :[115]:
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 13:56:23 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Apr 2020, 07:41:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.