U Finskoj se gradi najveća krstarica na svetu, nazvana „Oasis of the Seas”.
Na brodu će se nalaziti shopping centar, bioskop, veliki broj apartmana kao i veštačka brda za penjanje. Takođe, brod će posedovati i 15 barova i dva noćna kluba.
Osim toga, ova velelepna krstarica će imati i sedam kvartova, a u sredini će se nalaziti veliki teren za košarku i druge sportske aktivnosti. Brod će moći da primi 5.400 gostiju i 3.000 članova osoblja.
Krstaricu, koju nazivaju i plovećim gradom, poseduje kompanija „Royal Caribbean International”.
Brod bi trebalo da bude završen pred kraj 2009. godine, a samo nekoliko brodogradilišta na svetu je sposobno da napravi brod ove veličine.
”Želimo da oduševimo i zapanjimo ljude, da ih ostavimo bez daha. Nadam se da ćemo u tome i uspeti”, rekao je Adam Goldstein iz kompanije Royal Caribbean International.
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
shto nigde ne pishu dimenzije ili kvadratura... mislim, kapiram da je ogrmono... 7 kvartova... :shock: ... samo ne daj bozhe da ne zavrshi ko Titanik... znachi no Leo on the ship please :mrgreen:
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.