IN < - Na početku.... - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: Laslo :
Dakle stigao je jedan kutak na ovom forumu za jednu temu koja je omiljena iz jednog razloga što svi mislimo da o njoj imamo što reći.
Naša "učiteljica života", povijest/istorija je dobila svoje mjesto.

Na mnogim mjestima ovog foruma često smo se doticali različitih povijesnih tema, više ili manje, al dosta je često bila prisutna.

Sada imamo mjesto da pokrećemo nove i dorađujemo stare, ali bih ipak kao jedan od moderatora, htio dati par sugestija što i kako.

Svrha svakog foruma je rasprava. Znači izmjena mišljenja. Znači nepotrebne su nam teme tipa "Malo o povijesti Valjeva ili Karlovca" gdje bi netko napisao gomilu godina a da drugi nemaju što reći.
Opet ne treba sad ovdje počinjati voditi nekakve ratove i sukobljavanja. Nadam se da će do rasprava doći. Nadam se da će koji put se strasti malo i uskovitlati, ali upozoravam sve članove da njihova seksualna sklonost prema majkama i bližoj rodbini neistomišljenika neće biti tolerirana, odnosno da će takvi postovi biti mijenjani, a po potrebi i brisani.

Vodite se načelom da je i povijest nekoć bila budućnost.

Naravno, pozivam vas sve da slobodno postavljate topice. Ne čekajte mog kolegu DJin-djICa i mene. Nije nužno da to budu samo rasprave vezane uz prošlost ili striktno uz povijest. Postavljajte slobodno i teme tipa "što bi bilo, da je bilo"...Igrajmo se malo. Ovdje nećemo riješiti nikakva pitanja, ali možemo puno toga naučiti, steći neke nove spoznaje.

Postavljajte slobodno i suvremene teme. Tipa o ratu u Iraku, ili napetosti na Bliskom istoku, o odnosu prema manjinama, o EU, o NATO-u.....Sve to će  to postati ili je već postalo povijest.

Ako vas baš nešto i posebno zanima sa stručnog stajališta, pitajte. DJin-djIC i ja ipak ponešto i znamo, profesori smo je l'.....

Da ne duljim (ionako će vas malo ovo pročitati), pozivam vas još jednom hrabro naprijed uključite se i diskutirajte, i na kraju još samo jedno hvala SF-u što je otvorio i ovaj kutak. Burek napreduje i napredovat će.
Autor: DJin-djIC :
Kao sto je moj cenjeni kolega Laslo naveo, konacno evo jedne teme koja je sigurno zasluzila svoj prostor na ovome forumu.
      Provlacila se nekako po mnogim temama, doticala se mnogih stvari jer ipak je ona, slozitjete se sa starim Grcima - posebna delatnost ljudskoga duha.Konacno, nasla je neko svoje mesto.Nekako, cesto doticana, ona se i sama  nametnula kao tema koja ce zadobiti svoj prostor.

      Naravno, neko je uvideo znacaj istorije/povijesti te se u tom vidu posebno zahvaljujem SF-u koji ocigledno ima veliko razumevanje prema ovoj nauci.
     
      U uvodnoj najavi kolega Laslo je pokushao da determinishe samu temu i to veoma uspesno, ako smem da primetim a sve u cilju sto boljeg funkcionisanja iste.Shodno tome ovaj svojevrsni dodatak najavi kao jednoga od moderatora teme shvatite vishe kao moju zelju da Vas pre svega pozdravim i naravno podstaknem da se aktivno ukljucite u ovaj pokushaj u kojem bi  uporedili iskustva i znanja, ali i naucili neshto novo.

      Nije naodmet ponoviti da je ipak istorija/povijest nauka te shodno tome, svi zajedno pokushamo izbeci teme nekog dnevno-politickog sadrzaja kao i neke kvazi istorijske pristupe koji po svome sadrzaju podsetjaju na  mnogobrojne mitove i legende, koji su vishe nego rasprostranjeni medju nashim narodima.Polemika i suceljavanje argumenata kao i razlicitih misljenja je jedan od preduslova ne samo demokratskog drustva nego i racionalnog razvoja ljudskog misljenja, te Vas shodno tome pozivam da u njih udjete bez bojazni ali opet i oslobodjeni predrasuda.
      Na kraju Vas jos jednom srdacno pozdravljam i pozivam da se ukljucite.
Istorija je u bureku - burek ulazi u istoriju.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo