Nak0n velik0g istrazivanja nigdje ne m0gu d0bit k0nkretan 0dg0v0r k0je su slicn0sti a k0je razlike izmedju 0vih religija! ! jer k0lk0 se meni cini ve0ma su slicne. . ! ?
[Edit by Anea: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 14. Oct 2007, 20:33:27)
« Poslednja izmena: 14. Okt 2007, 20:33:00 od Anea »
[b][/b]Didn't wanna want you Didn't wanna need you so bad Didn't wanna wake up And find that I was falling so fast Didn't wanna need you Didn't wanna need anyone Now look what you've done
Nadam se da ce se naci neki Longin da skrati muke... :mrgreen: Islam je akumulirao u sebe arapska stara vjerovanja i zivotnu filozofiju, hriscansko i judejsko ucenje. U, globalu, cista monoteisticka religija bez "dodataka" tipa svetaca, s. tajni kao u hriscanstvu...
Po mojem mishljenju (Islamskom mishljenju), Bog je Isusu (Isa-u) dao knjigu kojom ce da uchi ljude pravoj vjeri, ali....ljudi ga nisu shvatili, i pomislili su da je on Bozji sin (chitala sam u Bibliji da je Isus rekao: Svi smo mi sinovi Bozji), jer nisu dobro shvatili shta je tim hteo da kaze.......rekao je da je sve njih stvorio Bog (oni u to u pochetku nisu verovali, verovali su u kipove). Tako je nastalo Hrishcanstvo, pa je Bog slao druge Poslanike kako bi neki od njih uspeo da ljude prizove u pravu veru. Muhammed a.s je to uspeo, i konachno su ljudi shvatili (neki-tj.Muslimani) kako su nastajale sve predjashnje vere. Po tome Kur`an je jedina knjiga koju ljudi nisu izmenili (sve ostale su izmenjene - npr. Biblija je nadogradjivana, dodate su mnoge istorijske priche i pesme, i sada vishe lichi na istorijsku chitanku, nego na knjigu koja ljude uchi nekoj veri)... Bez uvrede...to je moje mishljenje! :[115]:
Islam ponekad je pogorsena verzija hriscanstvu, ponekad mnogo vise su vedriji i sto se tice erotiku islam je pobednik iz punog oblasti. Zene su nazalost u takvom situaciju kakvom jesu, al to je bilo isto i kod nama u srednjom veku, to nije razlika od vera. Sve u svemu islam je mnogo vise ljudskiji je i zato su i manje postigli iz vida vlasti. Kredo quia absurdum est i u islamu je tako, izgleda do danasnji vreme manje su bili absurdni stvari kao sto u hriscanstvu. imam prijatelj ko je razmislio da postane muzulman iz hindu veru, al zadrzio je obe.
« Poslednja izmena: 15. Jan 2008, 13:11:58 od onodys »
Vidis jedno je to da i jedni i drugi se vezuju za Bibliju.Skoro sve religije crpe svoje ucenje iz Biblije.Hriscanstvo veruje u Isusa kao mesiju dog Muslimani ne priznaju Isusa kao sina bozijeg vec samo za bozijeg proroka. Islam se temelji na kuranu a hriscanstvo se zadrzava na Bibliji.
Ako imas neko konkretno pitanje samo pitaj u vezi kojih imas ne doumica
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.