Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 28. Nov 2020, 15:31:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Derivatne kuce  (Pročitano 10643 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
DESETO POLE ‘MEDIUM COELI’

Uspon i vrhunac života, položaj, dostojanstvo, èast, renome, upliv, slava, dovršena djela i iskustva, karijera javnih liènosti, djelatnost i uspjeh, profesija, ambicija, zvanje, iscrpno djelo, dostignuæe društvenog položaja, otac i vladar u rm, mati u rw.

9/2 – moralna moæ, promjene dobra zbog puta, promjene mjesta
8/3 – kraj literarnog rada, smrt braæe, uništenje spisa
7/4 – rušenje testamenta, procesi oca, podložnost ženi
6/5 – veneriène bolesti, bolesti djece, agenti igara
5/6 – spekulacije djece i podreðenih, narodni teatri
4/7 – solucije u sukobima, javni bilježnik, èukundjed
3/8 – kopije starih dokumenata, pisma okultizma
2/9 – novac okultizma, strane banke, novac iz daljine
12/11 – nezgode bližnjih, neprijatelji veza
11/12 – prijatelji nevidljivih neprijatelja, itd.

Masa planeta u 10. polju znak je uspona, sjaja, visine u društvu da prosto nije moguæe srušiti èovjeka ako nema neke druge pogubne aspekte. Jako polje su imali: Sulejman Velièanstveni, Zola, Paganini, Ciceron, Menuhin, Džingiskan, a veæ je notorno poznato da Jupitera u tom polju nose aristokrati i kraljevi. Jake ali s opasnim aspektima planete manje-više imaše: Lenjin, Musolini, Džonson, Gebels, Cezar, Napoleon, Kenedi, Hitler, Korš.
Oznaèava i zanimanja, tako npr. dvojni znaci kao Blizanci redovito znaèe duplo zanimanje ili dva položaja. Vladalac 10. polja u 1. znak je uspješne akcije, u 2. sticanje od položaja, u 7. veze preko žene, u 12. uspjesi u tajnim i tamnim kanalima, kontraband, zatvor, robovi, i sl. veæ prema znacima.
izvor

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
JEDANAESTO POLJE ‘GENIUS BONUS’

Plodovi položaja, planovi, nade, želje, protekcije, vjernost, povjerenje, simpatije okoline, neutralizacija antagonizma, korist od prijatelja, službe i zvanja, socijalni poslovi, vaspitaèi, djeca, veze i svi koji unapreðuju liènost.

10/2 – bankari, djelo preko novca, moæ novèana
9/3 – moral bližnjih, plodovi duha, putevi, novinari
8/4 – tišina iza bure, kraj protivnika, smrt oca, pad grada
7/5 – protivnici u igri, lupeži u zabavi, sud u spekulaciji
6/6 – bolesti podreðenih, ekipaža, servilnost
5/7 – antagonizmi, djeca ulice, javne igraènice
4/8 – uzrok smrti i testamenta, mjesto groba
3/9 – duhovni napredak, knjige, susreti intelektualaca
2/10 – imanje vladara, javne banke, majke
12/12 – zatvor neprijatelja i obrnuto, njihove bolesti, itd.

Masa planeta u tom polju znaèi ateizam ili posebno gledište na svijet. Kulidž je imao 5 planeta. Inaèe velike protekcije, veze i planovi. Neptun najviše pravi haosa u planovima. Vladalac 11. polja pokazuje mjesto gdje se kreæu nade i planovi, gdje su smetnje i pomoæi.
Adenauer 2 planeta, Gregor Straser 3, Alfonz XIII. imaše nepoložen Saturn = loši prijatelji (savjetnik Primo de Rivera).
U našim uslovima to je polje penzija, tj. drugo od desetog = plodovi zvanja i položaja. Ako su tu loši znaci tužna æe biti i penzija. Ako je afl. SA teško æe se do nje doæi, afl. UR zakon æe je ukinuti, itd. A ako su benefik dobrih aspekata znaèi velika i nezaslužena penzija. NE ovdje znak je loših planova, konfuznih plodova rada. I sl.
izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
DVANAESTO POLJE ‘GENIUS MALUS’

Najgore polje, tajni neprijatelji, nevidljive prepreke, ogranièenja, kazne, zatvori, ropstvo, kroniène bolesti, divlje životinje, izgnanstvo, napad mase, kriminalaca, tužbe, podvale, brige, kušnje, procesi, psihièke komplikacije, bolnice, ludnice, prevare, samostani, socijalni poslovi, zatvorene ustanove, strah od života i smrti izaziva muèenje i sebemuèenje, nostalgija.

11/2 – imanje prijatelja, èuvari kase
10/3 – zanimanje braæe, trezor pisama
9/4 – putevi oca, kužni moral, panteizam
8/5 – posljedice testamenta, stradanje djece
7/6 – žene podreðenih, domovi zadruga
6/7 – nezgode žene, javni radovi
5/8 – smrt djece, konac spekulacija, nezgode u igri
4/9 – psihièke tendence, okultizam, preseljenje, emigracija
3/10 – zanimanje braæe, uspjeh pisama
2/11 – planovi zarada, zarade prijatelja, itd.

Kao za sva ostala polja i ovdje se može navesti još sva moguæa analogija èim poèetnik ovlada glavnom simbolikom.
Masa planeta: povuèenost, odvojen život, asketizam, misticizam, poezija, kriminal. Landru 6 planeta, Raspuæin 7, Tin Ujeviæ 4, Gerl Kiler 4, Alan Leo 3 dobra. Hes je tu imao SA-90. Helga Matura MA-180. Merilin Monroe MA 120 SA, Kepenik vlad. VE.
Nije dobro ako je vladalac 12. polja u 4, 6, 8. još sa lošim aspektom jer je onda i loš moral i loš ishod svega. Ako je u 1. polju znak je dopasti zatvora bez mnogo krivice, a ako je vladalac 1. polja (naroèito MA, SA) u 12. to je lako dopasti zatvora i dužeg ropstva i sa krivicom i bez nje. Mirom i suzdržavanjem lome se i najgori aspekti – uèi kineski Tao.
Zimski natusi oko podne imaju široko 12. polje, pa ga teški planeti sporo prolaze, zato æe se upliv tranzita uvijek manifestirati.
izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Derivatne kuce

Jacob Schwartz

Osnovni princip je da kartu čitate krenuvši od kuće koja predstavlja dotičnu osobu, te će ta kuća biti prva osobi za koju se raspitujete.

Počnimo prvo opisujući kuće i ono što one znače. Kuće počinju kad vi počinjete. Prva kuća je sekcija neba koja se diže iznad horizonta otprilike prva dva sata nakon roðenja. Nebo koje izlazi na istoku postaje simbol za ono što počinje, bilo to beba ili početak posla, nacije, veze. Trenutak roðenja odreðuje ascendant (podznak) koji je ujedno i vrh prve kuće, i odatle počinju svi sistemi koji vas opisuju.

Druga kuća je sekcija neba koja se diže sljedeća dva sata, a treća dva sata nakon te, i tako dalje do 12. kuće koja se diže dva sata prije vašeg roðenja prethodnoga dana.

Ali što ako ne znate vrijeme roðenja, da li vam je uskraæeno koristiti derivirane kuæe? Ne baš. Otkrit ću vam tajnu. Kad se točno vrijeme ne zna unutar dva sata, koristite Sjeverni čvor kao ascendant, odnosno vrh prve kuće.

Što predstavlja linija Ascendant-Descendant. Prva kuća je opisuje vašu pojavu, pa je tako ona vaš imidž, vanjski oblik koji želite da drugi vide. Suprotno od vrha 1. kuće je vrh 7. kuće, descendent. On opisuje vašeg partnera, njegov/njezin izgled i pojavu, i ono što želite da drugi vide u vezi s njim/njom. Prva kuća predstavlja vlastito «ja», a sedma kuæa partnerovo «ja». Ako nemate partnera koji živi s vama, onda je sedma kuća javnost s kojom se susrećete svaki dan. Ako želite razgovarati o partneru, gledajte u 7. kuću kao početnu kuću za njega.

U vašem životu ništa se ne dešava bez dvije važne osi. Što god da utječe na vas i partnera uključit će i tranzitirajuće planete na nebu u dotično vrijeme, koje prelaze preko osi ascendant/descendant.

Što predstavlja sredina neba MC i dno neba IC. Druga važna os je meridijanska os koja definira najvišu i najnižu točku u zodijaku u vrijeme roðenja. MC je ujedno i 10. kuća, a IC je 4. kuća koja predstavlja dom, sigurnost, obitelj i roditelje koji se o nama brinu, koji plaćaju za nas, znači 4. kuća je sigurno gnijezdo.

Ako poðete od te tačke, i pretpostavite da je vaša kuća kao osoba, možete vidjeti što vam predstavlja užitak a što tugu samo se orijentirajući prema 4. kući bez obzira kad ste se preselili tamo. Četvrta kuća je ulaz, vaše ime na sandučiću, opshti izgled kuće. Druga kuća kod ljudi vlada donjom čeljusti i vratom, pa je tako druga kuća od četvrte predvorje, hodnik. Ako je vaša četvrta kuća ulaz u vašu kuću, pa ako Saturn prolazi kroz vašu desetu kuću sada, zatvoreniji, tamni, natrpaniji dio vašeg doma će biti nasuprot ulazu na zadnjoj strani doma, jer je deseta kroz koju prolazi Saturn nasuprot vaše četvrte kuæe (ulaz).
Doslovce, nema kraja gdje sve ove analogije možete odvesti dok god znate kuæu prema kojoj æete se orijentirati.

Sredina neba ili MC je ono direktno iznad nas. To što je iznad nas predstavlja ono što težimo postati ili što želimo biti kad odrastemo, bez obzira na našu dob. To što je iznad nas predstavlja uzore, šefove, voðe, i roditelja koji se svakodnevno brine o nama, koji je u našoj blizini èesto i koji nas uèi kako da budemo uspješni. Ja sam otkrio da deseta kuæa predstavlja aktivnu majku, biološku ili posvojenu – a da èetvrta kuæa predstavlja oca u veæini karti.

Gdje nalazimo djeda i baku? Idemo od kuæe koju nam predstavlja jedan od roditelja (10. ili 4.) i od te kuæe (zajedno s njom) brojimo èetiri i deset što æe predstavljati roditelje našeg roditelja.

Novac i priznanje – vaš novac, vaše vrijednosti i pokretna imovina predstavljeni su 2. kuæom. Njoj nasuprot nalazi se 8. kuæa koja predstavlja novac koji dijelite s drugima i drugi s vama (zajmovi, kreditne kartice, porezi, zajednièki poslovi). Seksualna intimnost je naèin dijeljenja emocija, znoj, dah i reproduktivne komponente kao što su sperma ili jajne stanice. I konaèno, smrt je dijeljenje našeg fizièkog tijela od zemlje. Tako osma kuæa predstavlja seks, smrt i poreze.

Priznanje i ideje i ljudi i mjesta koja predstavljaju isto, spadaju pod treæu kuæu. Braæa i sestre, posebno nama najbliži stariji brat ili sestra ako ih imamo, uèe nas osnovnim stvarima, kako se nešto zove, što se smije a što ne itd. naše blisko okružje, naši susjedi, škola, uèitelji i susjedstvo takoðer su dio obrazovanja kao i oni s kime dijelimo svoja iskustva. Treæa kuæa je takoðer vaš sektor komunikacija i transporta – znaèi vaše auto. Treæa kuæa je auto koje ste najduže koristili, bez obzira koje godine je proizvedeno. Važan je i redoslijed stjecanja auta ako ih imate više. Ako koristite više auta, za svako auto upotrijebite odgovarajuæu derivativnu kuæu.

Treæa kuæa je samo auto. Tu gledajte ako vas zanima gdje leži problem i gdje se nalazi veselje samo gledajuæi u to gdje se nalazi tranzitni Saturn i Jupiter poèevši od treæe kuæe. Treæa kuæa je prva kuæa vašeg auta.
Odreðivanje problema oko auta. Pretpostavimo da želite znati što nije u redu s autom ili na št trebate paziti. Kako dijelovi ljudskog tijela odgovaraju razlièitim kuæama, tako i dijelovi auta. Npr. èovjekova glava je prva kuæa, a glava auta (svjetla, broj šasije, tablice itd.) je prva kuæa za auto i te shodno tome navedene dijelove auta. Drugi primjer – druga kuæa se odnosi na vrat, jezik, donju èeljust i usnu šupljinu kroz koju primamo hranu i tekuæinu. Auta primaju gorivo i zrak, a ti dijelovi su upravo predstavljeni drugom kuæom od vaše treæe kuæe –a to je èetvrta kuæa.

Dalje, peta kuæa predstavlja pluæa i živèani sustav, to je isto kao i žice u auta, cijevi, instrument tabla s mjeraèem brzine i brojevima, kao i vrata auta. Sljedeæa kuæa je èetvrta (dom) kuæa od treæe, ili vaša natalna šesta kuæa; to je «prebivalište» auta, ili uobièajeni parking. Ako vam Saturn ulazi u šestu kuæu, auto vam je parkirano u tijesnim ulièicama.
Sad da navedemo dijelove auta asocirane s kuæama. Vaša sedma kuæa je peta kuæa auta, znaèi srce auta – motor. Vaša osma kuæa (šesta kuæa auta) je gdje auta «probavlja» gorivo i zrak – a to je karburator. Saturn ako se nalazi tamo navodi da trebate pregledati auto i promijeniti svjeæice. Vaša deveta kuæa je podešavanje auta, deseta su emisijski plinovi, ispušni plinovi, eliminacija otpada, jedanaesta su amortizeri, dvanaesta su koènice, boja i karoserija; prva kuæa je transmisija, a druga kuæa – koja je 12. od treæe – predstavlja pod i rashladni sustav jer 12. znak Ribe vlada stopalima i limfnim sustavom u èovjeka. Pa stopala su gume. Rashladni sustav paralelno s limfnim sustavom je put vode od hladnjaka da rashladi motor.

Deveta kuæa, nasuprot treæoj, predstavlja zajednièke ideje, istine, širu okolinu - izvan naše bližnje kao i mjesta gdje možemo nauèiti nove istine, upoznati principe, filozofije ili religije. Tako putnici iz daleka i lokalni ljudi s vrlo razlièitom etnièkom pozadinom i obrazovanjem su sve ljudi devete kuæe. Oni nas uèe nešto što nismo prije znali. Buduæi da je deveta kuæa partnerska (sedma) kuæa od treæe kuæe braæe i sestara, deveta kuæa predstavlja braæu i sestre supružnika.

Npr. vaša je majka predstavljena 10. kuæom u vašoj karti. Ako braæu i sestre predstavlja treæa kuæa, onda æete u treæoj kuæi od vaše desete (dvanaestoj kuæi) pronaæi ujaka i tetku.

Dom prvog djeteta. Recimo da vas zanima gdje æe vam živjeti prvo dijete. Prvo dijete je peta kuæa a dom (kuæa, stan, šator nije bitan oblik) u kojem dijete pronalazi zaštitu i sigurnost je èetvrta kuæa (dom) od pete (prvo dijete) – a to je vaša osma kuæa. Ako tamo tranzitira Saturn, djetetov dom izgleda mali, tijesan, previše izoliran. Ako vam je Saturn natalno u osmoj, onda se prvo dijete opæenito osjeæalo kao da mu je svaki dom pretijesan. Jupiter tu oznaèava da su zadovoljni velikim mjestima možda i pokretnim domom da bi se osjeæali slobodnima.

Analogije su beskonaène…
izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 102
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako mene ova tema zanima, ali tesko mi da pohvatam

E sada, ja sam uradila derivatne kuce za onog "mog" Crnogorca (ko o cemu ja o njemu :mrgreen:). Tj. gledala sam zensku osobu u njegovoj karti. Pocela sam od njegove 11, jer on ima iza sebe dve duze u kojima je ziveo sa tim zenama. Zvanicno nikad nije bio vencan.

Evo kako sam ja to uradila, a ko bude hteo da mi pomogne i kaze da li sam dobro to uradila, nek mi se javi na pp, da dam njegove podatke. Da ih ne bi ovako javno ostavljala.

Njena I njegova XIPocinje u lavu, a sunce otislo u njegovu 12 u devici. Neka osoba koja potajno zeli da bude u centru paznje, ali joj to ne polazi za rukom.
Dosta je analiticna i sve preispituje, a i nesigurna u sebe (sunce u 12). Sunce u konjukciji sa plutonom i uranom. Imala je neke gubitne u zivotu
posto konjukcija dolazi iz 12. Dosta je brza i nagla u reakcijama, i ne sagledava dobro situaciju (sunce i uran u konjukciji u 12). Sunce pluton i uran opozicija mesec. Hmm, neka patnja kroz majku, dete
razvedenih roditelja. Neki gubitak kroz oca jer je sunce konjukcija pluton.
Venera i jupiter u njenoj prvoj kuci. Osoba koja je dosta upucena samu na sebe, pomalo egoisticna, lepa, puna zivota, optimista. Voli da se oblaci tako da
privlaci paznju. Mislim da je veoma iskrena, a posto je venera retro, da dosta samu sebe vraca u proslost. Vise zivi u proslosti nego u sadasnjosti.

Njena II njegova XII

Uh, vladar merkur, koji je otisao na sam pocetak njegove prve kuce. Osoba koja je veoma iskrena u komunikaciji. Sto se tice finansija, tu je imala uspone i padove, koji su dolazili naglo i neocekivano, ali i gubici koji su bili nagli i neocekivani. Neki gubici para, ali mozda i pomoc neke muske osobe, posto je sunce tu.
Posto je vladar merkur, verovatno je veoma promislena sto se tice novca, ali je merkur u vagi, pa voli da kupuje stvari koje imaju lepo pakovanje i lep izgled.

Njena III njegova I

Ponjenje u vagi, a vladar venera u njegovoj 11. Veoma je komunikativna i otvorena sto se tice prijatelja. Lepo se slaze sa komsijama i blizom rodbinom. Mozda i sa njegovom rodbinom uspostavi lep odnos.
Ali tu merkur, koji je u opoziciji sa saturnom. Pa nekad zna da joj stvori problem u komunikaciji, mozda nekad bude dosta zatvorena i cutljiva. Posto je na pocetku trece kuce, mozda kad upozna nekog novog ne otvara se odmah
i nije puno komunikativna.

Njena IV njegova II

Pocinje u skorpiji, a pluton otisao u njegovu 12, a mars u njegovu II. Neki gubici u kuci, kao i svadje koje su verovatno prouzrokovane zbog novca. Tu se nalazi i neptun, pa ona ne sagledava bas najbolje situaciju u kuci i ko da sto se tice toga bezi u svoj neki svet.
Mars kvadrat jupiter, ne oseca se srecnom u svojoj kuci, ali mars trigon saturn, pa je veoma nesto veze da tu ostaje.
Neptun kvadrat jupiter i venera, a sekstil sunce. Ko da se nada pomoci od nekog muskarca da izadje iz te situacije. A kvadrat venera, neke lazi ili tajne koje dolaze od zenske osobe???
Sve u svemu, losa IV kuca.

Njena V njegova III

Njena kuca ljubavi i dece pocinje u strelcu. Vladar jupiter u konjukciji sa venerom koji dolaze iz njene 11 kuce. Verovatno sa bivsima ostaje u dobrom odnosu, a moguce da joj se oni i vracaju u zivot posto je venera retro. E sada ne znam
da gledam da li ima dete. Ako sam ovo ja, ja imam cerku koja je rodjena u strelcu :))))
U ljubavi je dosta otvorena, ali ne sto se tice svojih emocija, mozda ih nekad krije jer je venera retro sa kojom je vladar u konjukciji. Mislim da je verna osoba kad se zaljubi. Ali da li ona laze, ili nju lazu u ljubavi, posto je vladar jupiter u kvadratu sa neptunom. A i verovatno ne sagledava dobro,
one koje izabere, ili oni nju ne sagledavaju dobro jer je venera u kvadratu sa neptunom. Mozda ce i da vara ili ce nju da varaju. Ne znam da protumacim.

Njena VI njegova IV

Pocineje u jarcu, a vladar saturn otisao u njegovu VI sestu.
Sto se tice svakodnevnih obaveza verovatno je veoma odgovorna osoba. U poslu istrajna, ali mozda je posao gusi. Saturn opozicija merkur, ne znam kako bih to protumacila sto se tice posla. Mozda ne voli komunikaciju na poslu, vise voli da je sama???
Ne znam. A ne znam ni kako da protumacim sto se tice zdravlja, neka osoba koja nije bas preterano jakog zdravlja????

Njena VII njegova V

Pocinje u vodoliji, nije bas najsrecniji za brak. Neka osoba koja je razvedena ili ne voli brak???
Vladar sedme otisao u 12 u konjukciji sa suncem i plutonom. Neki gubici kroz brak, a verovatno razvedena posto je uran konjukcija sunce.
Moguce da naglo dolazi do braka, ali moguce da ce se razvesti, ne znam. Brak isto nije bas dobro podstavljen.

Njena VIII a njegova VI

Vladar neptun u drugoj. Ona ne sagledava bas najbolje svoju seksualnost. Tu je mesec, pa verovatno ljubav povezuje sa sexom tj. sex sa ljubavlju.
Mesec pravi trigon sa neptunom. Njoj su osecanja povezana sa seksom. Verovatno ima sex samo kad ima emocija. Ali neptun dolazi iz druge kuce, da li zeli i neku korist da izvuce kroz sex???
Tu u osmoj kuci je i saturn, hm, sta bi to znacilo. Gubici kroz sex?? Nemanje sexa??? NJena dusa u VIII kuci i to jos napadnuda od teskih planeta. Neki gubici, ali ne znam koji.

Njena IX njegova VII

Pocinje u ovnu, vladar mars otisao u drugu kuci. Da li je prekinula skolovanje zbog para koje je pocela da zaradjuje???
Mozda i zbog ljubavi, mars kvadrat venera. A mars u strelcu, kvadrat jupiter. Definitivno je prekinula skolovanje, zbog necega.
Mozda nekad otputuje u inostranstvo, zahvaljujuci nekom prijateljstvu sa zenskom osobom, mada ne znam posto je aspekt koji bi to govorio kvadrat.

Njena X njegova VIII

Pocinje u biku. Uh, ona zeli da spoji zadovoljstvo sa karijerom. Bik je hedonista, a zna da bude i veoma lenj, trom. Vladar venera koja je retro.
Sta bi to znacilo po pitanju karijere??? Mozda neka osoba koja je suvise lenja i okrenuta zadovoljstvu da bi gradila karijeru. Mozda porodicu dozivljava
kao svoju karijeru???? A mozda i neki porodican posao???

Njena IX njegova XI

Pocinje u blizancima. Vladar merkur otisao u njegovu prvu. Voli da se druzi sa obrazovanim osobama, a mozda i nije stabilna osoba po pitanju prijateljstva.
I ovde je imala neke gubitke. Merkur opozicija saturn. Mozda su joj prijatelji mladji od nje, voli drustvo mladjih osoba.

Njena XII njegova X

Vladar mesec, koji je otisao u sestu u neptunu. Uh, njena dusa je imala stvarno neke velike gubitke. Opet ona opozicija koja dolazi iz njegove 12.
A mesec u konjukciji sa hironom. Ona je nesto propatila, sli ne znam staaa???
Dvanestu tek ne znam da gledam.


Ajde neko nek bude fin i dobar, pa pogleda ovo i ukaze mi gde sam pogresila i na sta jos treba da obratim paznju :)
Podatke kao sto sam rekla saljem na pp :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Nov 2020, 15:31:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.