Tesko da mogu da se odlucim za omiljeni Pedrov film, i slozila bih se sa mnogima od vas da je on predvodnik evropske, sto znaci i svetske kinematografije. Moze da mu parira jos Wim Wenders, pa i Lars fon Trir.
Moj omiljeni reziser... Greota sto je peder... :flower:
Kakve to veze ima sa njegovim filmovima?
Moj drug je bio u Spaniji i kaze da ono sto je Almodovar u filmova prikazao je nista u poredjenju sa onim sto covek moze da vidi na ulici u sred dana. Taj otvoreni - slobodni sex je sasvim normalna stvar ko njih. Srbija je daleko od toga.
Citat: Marijuana
Moze da mu parira jos Wim Wenders, pa i Lars fon Trir.
Jedino ko moze da mu praria je Bigas Luna koji i dosta upseva u tome. Za razliku od Almodovara, Bigas koristi manje gej scene i vise komplikuje radnju filma. Sto filmu daje posebnu draz.
nisam ni znao da čovek ima svoju temu :chuckel: glasao sam za visoke potpetice, ali tu je negde i veži me, taf kol
elem, mogli bi mnoge naše filmadžije da nauče puno iz ovog intervjua, a ne samo da kukaju kako nema para i kako ih država ne podržava (to se rimuje :-k ), a zaborave da je važan deo snimanja filma prevazilaženje prepreka... i ne samo naši, nego i svetski režiseri koji se prodaju za velike budžete... a almodovaru svaka čast, možda i nije više na istom nivou kao pre recimo 10-15 godina, ali je uspeo da ostane svoj i da zadrži originalan filmski jezik, a da i dalje bude zanimljiv, zabavan i aktuelan...
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.