opozicije - može li se imati i jedno i drugo? ili opozicija uvek znači da se čovek mora odreći jednog u korist drugog?
Uran i Veneru ako imaš u opoziciji, što je i Ve 90 Ur, imaš nešto što "biti ne može" samo po sebi, ako hoćeš da živiš te dve energije pomešane, jer Uran i Venera, u kakvom god aspektu i gde god u horoskopu da stoje, ne mogu zajedno biti, nikad! jer Uran uvek hoće da je slobodan i sam, a Venera traži društvo, Uran se gnuša slatkoće, ma ne voli ni čula, plaši se i gnuša životinjskog, a Venera živi za zajedništvo, odnosno za ljubav ona živi, ali za nju je ljubav uvek seksualna, ma koliko sve drugo u životu bilo opširno i puno nijansi.
Nikad ne možeš imati vezu sa Ve 180 ili 90 Ur kakvu Venera hoće, jer ona hoće trajnost, i trajnost u beskraj; ona neće da joj pričaš kako će sve ovo oko nas jednoga dana nestati, pogotovo ne kad je zaljubljena u tebe, ako nije trenutno, onda će prihvatiti, ali barem požuriti da nađe ljubav pre tog kraja, i da je iživi potpuno.
Dakle nikad ne možeš imati vezu kakvu Venera hoće, niti ideal živeti kakav Uran hoće, zato i glasi ovaj aspekt u knjigama "avantura" (ljubavna, ja, kakva će biti) za Veneru a i jeste i može biti samo "eksperiment" za Urana koji mora biti razočarenje ... :chuckel:
« Poslednja izmena: 15. Jun 2007, 00:00:00 od andjela pizelly »
ANDJELA kako se tumaci sekstil venere i urana,stim sto je uran u konj. sa sev.m cvorom? da li je to brak iznenada odnosno na brzinu,jer venera vlada 7 poljem ili ta venera uvek trazi neke novine da veza ne bi postala monotona... :-k
ANDJELA kako se tumaci sekstil venere i urana,stim sto je uran u konj. sa sev.m cvorom? da li je to brak iznenada odnosno na brzinu,jer venera vlada 7 poljem ili ta venera uvek trazi neke novine da veza ne bi postala monotona... :-k
Posto Uran vlada Volijom,kucim prijatelja,moguce i lijepo prijateljastvo,a zavisi sto je osobi vrh sedme kuce,moguce je da je Mjesec,a da je on u konjukciji sa Uranom..... treba ipak pogledati kartu kompletnu.
to pitam za sebe,venera mi je vladar 6,7(bik) i 11(vaga) polja,ima sekstil sa uranom iz 12 i sev.m.c iz 12 polja i egz trigon sa juznim.m.c iz 5 polja :flower:
p.s kartu sam ostavila u "tumacenje horoskopa" strana 12
« Poslednja izmena: 22. Jul 2006, 02:57:43 od cosmic_girl »
@cosmic girl Ma evo malena mi o negativnim aspektima,ti pitas za pozitivne,pa evo ti odgovor
Venera u pozitivnom aspektu sa Uranom,ti sigurno imas neobican ukus. Ti fasciniras okolinu svojim neobicnim idejama.Tebe ce uvjek privlaciti ,kako u prijateljstvu,tako i u ljubavi, vanserijske ličnosti,uzbudjujuće,nepredvidive i izvan uobičajenog kolosjeka.Ovaj aspekt donosi srecu u ljubavi. Znaci ne brini,sve ce biti ok,kako u prijateljstvu ,tako i u ljubnavi,a cvorovi nam uvjek donesu neku karmicku vezu,iz proslog zivota :flower:
Hvala andjela,sve je tacno. . . Uh sad mi lakse. . :wave:
[Edit by Makishon: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 06. Okt 2006, 17:35:52 od Makishon »
Moja prijateljica ima kvadrat Venere i Urana i veze su joj se stalno kidale. A sad je u braku. Molim Sasu62 ili nekog ko zna da mi odgovori sto ce biti sad u braku. Nece se valjda razvesti :nervious:
Kao prvo, na osnovu samo jednog elementa u kartinemože se reći ništa konkretno. Uostalom odnos Ve Ur može imati još mnoga značenja, tako da treba vidjet da li se taj aspekt odrazio na nekom drugom značenju. Zatim, možda joj ve i Ur nisu vezani uz 4,5, i 7 kuću pa se nemože ni odraziti na brak?? I glavna stvar je da treba vidjeti kako joj je aspektirana natalno 7 kuća odnosno njen vladar i isto tako kakvi su bili aspekti na natal prilikom početka veze odnosno braka..... itd itd..