a mana im je sto su najcesce sami eksplodirali kada su na odredjena mesta bili pogadjani sto je rezultovalo izbacivanje kupole zbog eksplozije municije
Fajlovi prikačeni uz poruku(kliknite na slike za punu veličinu)
Zaboravio sam da napisem da su tenkovi uglavnom sa ratista iz Vukovara... (uglavnom)
Evo da pojasni dve karakteristicne slike.
Prva je pod nazivom "gt-35 pogodak u prednji levi deo" - tenk je pogodjen u prednji levi pokretacki tocak sa zoljom (rbr) ali tenkista nije to osetio pa je nastavio kretanje. Gusenica sama unistila zadnji deo tenka i onesposobila ga.
A drugi slika je "gt-55 slovenija zapaljen od strane seljaka" je prvi tenk koji je izgubljen u Sloveniji. Zapalili su ga seljani.
Ne razumem se nesto mnogo u tenkove,ali su mi rekli da je ovaj T-55 teska krsina.Bilo je kod nas u kasarni 50-ak komada,i nijedan mi nije delovao da valja necemu...
Који су индијанци водили тај рат? Па зар толико тенкова да изгубе? Питам се само да ли је уз те тенкове ишла пешадија као подршка и да ли су имали возило за чишћење мина испред? Тешко да је било тако! Тамо је сваки ментол улазио у тенк и јуришао. Па није тенк неуништив!!!
IP sačuvana
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Ne znam pricu bas za svaki tenk ali ... znam otprilike da skoro svaki koji je unisten u naseljenom mestu je upao u zasedu. Ima na slikama i jedan koji su nasi sami unistili jer se nesto pokvario i nisu hteli da ga ostave... Sto se tice pesadije ... niko se ne gura da bude pored tenka koji ide u juris. Sto zbog odbijanja metaka sto zbog stoga sto se malo tesko sakriti ... tako da ta pravila iz knjige i nasa vojska i pravo ratiste ... ne idu jedno sa drugim.
Mislim da su tenk pod imenom gt-64b.JPG nasi sami unistili, a znam da se tenk pod slikom gt-63a.JPG prevrnuo greskom tenkiste