Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 10:15:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: potrebna mala pomoc-objasnjenje  (Pročitano 4892 puta)
25. Jan 2006, 11:13:59
Svakodnevni prolaznik

born to be wild

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 201
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia neka tamo
pa sad ... svi mi kapiramo pravoslavlje itd .... i neke vere tipa jehovi svedoci i tako to ... a mene sad intrtrsuje ...nordejska zajednica ... o cemu se tu radi ... imam kontakt s osobom koja ju tu (majka mog dragog decka)
pa bi volela da mi bilo ko pojasni nesto ...ista o njima ... meni kao i svakom prvo na pamet pada sekta ... pa dal je to tako
znam da neslusaju muziku neidu na slavlja itd ... al ja bi stvarno volela da mi neko nesto o tome pojasni nezelim da se uplicem u to al zelim da pokusam da razumem ... veeeliko hvala unapred
IP sačuvana
social share
Never ride faster than your angel can fly...!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa sad ... svi mi kapiramo pravoslavlje itd .... i neke vere tipa jehovi svedoci i tako to ... a mene sad intrtrsuje ...nordejska zajednica ... o cemu se tu radi ... imam kontakt s osobom koja ju tu (majka mog dragog decka)
pa bi volela da mi bilo ko pojasni nesto ...ista o njima ... meni kao i svakom prvo na pamet pada sekta ... pa dal je to tako
znam da neslusaju muziku neidu na slavlja itd ... al ja bi stvarno volela da mi neko nesto o tome pojasni nezelim da se uplicem u to al zelim da pokusam da razumem ... veeeliko hvala unapred
Zamoli dečka da ti pozajmi neku njenu knjigu gde oni opisuju sebe.
Kao što pravoslavni imaju Sveta Pisma i Predanja.

I otiđi jednom tamo, i vidi šta i kako rade.
Kao što pravoslavni imaju liturgiju.

I napiši nam šta si videla (ukratko).
Znatiželjan sam.

Žao mi je što ne slušaju muziku i ne idu na slavlja.
Možda imaju neki dobar razlog, ne znam.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

born to be wild

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 201
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia neka tamo
 Smile A JOK JA TAMO NAMA SANSE  ma zajebi me te price .... ja sam pokusala da razgovaram s njim ... al sve mi povrsno rekao i jedino sto znam ... da oni imaju neko svoje sveto pismo pa cak i ovo normalno kao tumace na svoj nacin ... nepostuju svetce ... praznike itd... cak sam iu ja dobila po nosu sto nisam htela da ukljiucim ves masinu na neki svetac... zamisli ...a muziku nesmem da pojacam jer njegovoj mami smeta ...sta raditi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Smile A JOK JA TAMO NAMA SANSE ma zajebi me te price .... ja sam pokusala da razgovaram s njim ... al sve mi povrsno rekao i jedino sto znam ... da oni imaju neko svoje sveto pismo pa cak i ovo normalno kao tumace na svoj nacin ... nepostuju svetce ... praznike itd... cak sam iu ja dobila po nosu sto nisam htela da ukljiucim ves masinu na neki svetac... zamisli ...a muziku nesmem da pojacam jer njegovoj mami smeta ...sta raditi

Čuvaj se.
A ako postanu još agresivniji i napadniji - beži.

Pametniji od mene je rekao koji su kriterijumi da prepoznaš sektašku delatnost u bilo kojoj grupi:
1) Da li žele da te odvoje od tvoje porodice/familije (po principu "Mi smo tvoja nova i Božija porodica"),
2) Da li žele da te odvoje od tvoje imovine ("ovi CDovi su greh, ova odeća je greh, minđuše su greh...") ili od tvog novca,
3) Da li žele da te distanciraju od znanja, kada ih nešto pitaš ("nisi ti na tom nivou, ne treba tebi to...").

(Sudeći po novinskim člancima, i u pravoslavnoj crkvi se mogu pronaći.... Ali, možda su to samo novine. Možda.)

Ponavljam - čuvaj se.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Kako razlikujete sektu od religije?
Obzirom da ti religija obecava beskonacni mir a ne novu porodicu, da prisvaja tvoju imovinu i da distancira od znanja vise nego bilo sta drugo...
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Neki, ocigledno, ne razumeju religiju za koju tvrde da je njihova sopstvena...

Pametniji od mene je rekao koji su kriterijumi da prepoznaš sektašku delatnost u bilo kojoj grupi:
1) Da li žele da te odvoje od tvoje porodice/familije (po principu "Mi smo tvoja nova i Božija porodica"),

Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан.
(Свето Јеванђеље по Матеју, 10 : 37)

2) Da li žele da te odvoje od tvoje imovine ("ovi CDovi su greh, ova odeća je greh, minđuše su greh...") ili od tvog novca,

18. И запита Га један кнез говорећи: Учитељу благи! Шта да учиним да наследим живот вечни?
19. А Исус рече му: Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једног Бога.
20. Заповести знаш: не чини прељубе; не убиј; не укради; не сведочи лажно; поштуј оца и матер своју.
21. А он рече: Све сам ово сачувао од младости своје.
22. А кад то чу Исус рече му: Још ти једно недостаје: продај све што имаш и раздај сиромасима; и имаћеш благо на небу; и хајде за мном.
23. А кад он чу то постаде жалостан, јер беше врло богат.
24. А кад га виде Исус где постаде жалостан, рече: Како је тешко ући у царство Божије онима који имају богатство!
(Свето Јеванђеље по Луки, глава 18.)

3) Da li žele da te distanciraju od znanja, kada ih nešto pitaš ("nisi ti na tom nivou, ne treba tebi to...").

2. И отворивши уста своја учаше их говорећи:
3. Благо сиромашнима духом, јер је њихово царство небеско;
(Свето Јеванђеље по Матеју, глава 5)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Neki, ocigledno, ne razumeju religiju za koju tvrde da je njihova sopstvena...

Ne mislim da je Hrišćanstvo religija, premda se može spustiti i na taj nivo.

A da ne razumem mnogo toga kod Hrista - to stoji!
Čak i ta činjenica me privlači kod Njega - uvek ima još!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
...sta raditi

Tralalala (koji je pametniji i obrazovaniji od mene) ti je dao bolji savet od mene.

Čitaj Sveto Pismo.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako razlikujete sektu od religije?
Obzirom da ti religija obecava beskonacni mir a ne novu porodicu, da prisvaja tvoju imovinu i da distancira od znanja vise nego bilo sta drugo...
Ona religija koja obećava što nije do nje da može dati (npr. beskonačni mir), koja želi da prisvoji tvoju imovinu i krije od tebe ovu ili onu knjigu (npr.) - mislim da je za izbegavanje.

Ali ja opet nekako ne voilim reč 'religija'. Bar ne u kontekstu hrišćanstva, na čelu sa Hristom.
Dal' zbog toga što te reči nema u Svetim Pismima i svetim Predanjima (Hrist je nije izgovarao) ili zbog toga što Gospod kaže za Sebe da je došao da uspostavi Carstvo Božije (ili Kraljevstvo Nebesko) ... ne znam.

A opet, sobzirom da sam i sam za sebe nekih 10-tak godina govorio da sam religiozna osoba - nemam prava da se tu nešto 'brecam' na ljude.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

born to be wild

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 201
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia neka tamo
 Smile :-kjest sve to oki al ja jos uvek nemam pojma koji su to likovi ... ok je ja postujem svaciju veru al ... brate mili pa cudno mi i nejasno ... a to gnjavljenje i pickaranje ako odbijam da radim na svetce ..pa malo mi nije bas pametno ...ja nekazem sad da ja moram znati celo sv.pismo napamet da bi bila kao neki vernik ili da idem po crkvama manastirima itd ... al verujem .. i tako sam vaspitana ... i nedam da neko pljuje po mojoj veri a to se ovde desava "imate te glupe svetce samo da nebi morali da radite i sta ako je SV:PETKA dan kao i drugi .-..i tu ja ostajem zatecena  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 10:15:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.