Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 08:54:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 82
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Google Fan Club ~ Vesti i novosti  (Pročitano 493068 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Novi Google Toolbar za IE

Kompanija Google je završila i izdala petu verziju svog Internet Explorer toolbar-a. Dostupan na 40 jezika Google Toolbar za IE 5 uključuje karakteristike kao što su: dodavanje gadget-a vašem Toolbar-u da biste videli svoje omiljene sadržaje sa svakog sajta, popunjavanje web formi klikom ili čak čuvanje višestrukih profila sa unapređenom Autofill karakteristikom. Nova verzija donosi i pristup vašem Toolbar-u sa bilo kog računara zahvaljujući mogućnost čuvanja podešavanja online. Za preuzimanje nove verzije Google Toolbar-a za IE potrebno je da posetite toolbar.google.com.

Izvor: IT-svet
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 147
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Dobro ajmo ovde...
Vec dva dana imam problema da se konektujem na google,mislio sam da je nesto do njih al kad je potrajalo vise od 10 minuta sam primetio da je nesto cudno i ispostavilo se da je problem do mene.Probao sam i sa operom i IE ali isto,ponovo mi se pojavljuje connection time out...
Nemam nikakvu ideju o cemu bi moglo da bude reci i ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih zahvalan...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1081
Zastava Prijedor
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
HTC Desire S
Dobro ajmo ovde...
Vec dva dana imam problema da se konektujem na google,mislio sam da je nesto do njih al kad je potrajalo vise od 10 minuta sam primetio da je nesto cudno i ispostavilo se da je problem do mene.Probao sam i sa operom i IE ali isto,ponovo mi se pojavljuje connection time out...
Nemam nikakvu ideju o cemu bi moglo da bude reci i ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih zahvalan...

Sta si instalirao u zadnje vrijeme? Da nisi slucajno Kaspersky Internet Security?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
„Google hakovanje“ sve zastupljenije

Mehanizmi za pretraživanje kao što je Google se sve više koriste od strane hakera protiv Web aplikacija koje čuvaju osetljive podatke, upozoravaju sigurnosni stručnjaci.

Ovakve informacije u suštini nigde ne bi ni trebalo objavljivati javno. Ali hakeri koriste Google za veoma sofisticirane načine da automatizuju napade proitv Web sajtova navodi Shulman. Shulman kaže da je Imperva nedavno otkrila način za izvršenje SQL upadnih napada koji dolaze sa IP adresa koje pripadaju Google-u.

Kod SQL napada upadima zlonamerna instrukcija se unosi u vidu Web bazirane forme i na nju odgovara Web aplikacija. Ona često može da ukrade osetjive informacije iz ugrožene baze podataka ili da se iskoristi za „sejanje“ zlonamernog koda na Web strani. Shulman je odbio da da detalje o tome kako napad radi tokom njegove prezentacije na RSA konferenciji ali je naveo da ona uključuju Google sistem za reklamiranje.

Takođe, on navodi da je Google obavešten o ovom problemu. Manipulacija Google-om je naročito korisna jer nudi anonimnost za hakera, plus automatizovani mehanizam napada. Alati kao što su Goolag ili Gooscan mogu da izvrše široke pretrage širom Web-a za specifičnim slabim tačkama i da kao rezultat daju liste Web sajtova koji imaju takve probleme.

Shulman dodaje da u pitanju više nije obična dečija igračka već posao koji hakerima omogućava da zarade. U pitanju je veoma moćna mogućnost hakovanja. Još jedan od metoda napada su tzv. Google crvi, koji koriste mehanizam za pretragu da bi pronašli specifične slabe tačke. Sa uključivanjem dodatnog koda, slaba tačka može da bude iskorišćena. Pre samo četiri godine ovako nešto bi bila naučna fantastika dok je danas bolna realnost.

Google i drugim mehanizmi za pretraživanje sprovode korake koji bi za cilj imali sprečavanje zloupotrebe. Na primer, Google je stopirao određene vrste pretraga koje mogu da dovedu do dobijanja brojeva socijalnog osiguranja. Kompanija je takođe uvela ograničenje kada je u pitanju broj pretraga koje jedan korisnik može zatraži u toku minuta, što može da uspori masovne pretrage za slabim tačkama Web sajtova.

U realnosti pak ova mera samo tera hakere da budu strpljiviji. Ograničavanje na broj pretraga takođe može vrlo da smeta sigurnosnim profesionalcima koji žele da automatizuju dnevne pretrage njihovih sajtova za problemima. Shulman je pomenuo još jednu vrstu napda – tzv. „maskiranje sajtova“, koja jednostavno izaziva da legitimni sajt nestane iz rezultata pretrage. Google-ov mehanizam za pretragu kažnjava sajtove koji imaju dupli sadržaj i jedan od njih izbacuje iz indeksa.

Hakeri takođe mogu da iskoriste prednosti ovoga kreiranjem Web sajtova koji ima link ka konkurentovoj Web stranici ali se filtrira kroz proxy server. Google indeksira sadržaje pod proxy domenom. Ukoliko se ovo uradi dovoljno puta sa više proxy servera, Google će smatrati ciljani Web sajt dupliranim i izbaciti ga iz indeksa. Jedini način na koji administratori Web sajtova mogu da se bave ovim problemom jeste da sprečava da njihov sajt bude indeksiran bilo čim drugim sem legitimnom I P adresom mehanizma za pretragu, završio je Shulman.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 147
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Dobro ajmo ovde...

Sta si instalirao u zadnje vrijeme? Da nisi slucajno Kaspersky Internet Security?
Nisam...Imam Zone Alarm instaliran jos odavno al mi je uvek iskljucen...Jedino cega mogu da se setim da koristi internet je iTunes da sam instalirao u zadnje vreme...Nemam nikakvu ideju zbog cega bi to moglo da bude...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Garancija rada Google servisa

Kompanija Google je ponudila specijalnu uslugu korisnicima svog Google Apps paketa, koja treba da neutrališe nezadovoljstvo korisnika nastalo nedavnim prestankom rada ovog servisa. Naime, Premier Edition Google Apps prema obećanjima kompanije treba da obezbedi 99.9% funkcionalnosti u toku svakog meseca. Ovo se odnosi na Gmail, Calendar, Docs, Sites i Google Talk servise. Google obećava korisnicima kompenzaciju plaćenog vremena ukoliko neki od servisa koji ulaze u ovaj paket ne bude radio duže od 45 minuta. Ipak ukoliko bude kraćih prekida koji zajedno prelaze 45 minuta korisnici neće dobiti nikakvu kompenzaciju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Tekst poruke za online chat

http://www.itsvet.com/img/obj/newstxts/000/000/019/250/main.jpg

Google je sredinom protekle nedelje započeo sa proširenjem liste karakteristika za instant poruke koje su dostupne za Gmail tako da sada korisnici imaju mogućnost slanja poruka na kontakt telefone. Da bi koristili ovu karakteristiku korisnici mogu da kliknu na prozor za podešavanje chat-ovanja da bi poslali poruku kao SMS ili neki drugi tip poruke ka dostupnom kontakt telefonu, navodi rukovodilac odeljenja za Gmail prozvode, Keith Coleman. Ova karakteristika je eksperimentalna i biće dostupna samo za one koji odaberu da je koriste u okviru Gmail Labs podešavanja a Google će početi da je nudi u narednih nekoliko dana.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Google najavaljuje novi API

Kompanija Google je najavila početak testiranja novog API-ja za OpenID provajdere identiteta. Novi API koji je najavljen prošle nedelje će omogućiti korisnicima da se uloguju koristeći svoje informacije dostupne u okviru Google naloga. Google je ovaj izbor bazirao na višestrukim studijama koje ukazuju da je korisnicima najlakše da koriste informacije koje su već zapamtili kao što su njihove e-mail adrese. Da bi ovo bilo izvedeno Google će zahtevati da sajt prihvata OpenID login čime se omogućava slanje XML dokument zahteva do Google-ovih OpenID servera. Ovi serveri ispituju zahtev i ukoliko je on prihvaćen šalju povratni XML sa OpenID URI do e-mail-a u pitanju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Zakrpa za Android slabu tačku

http://www.itsvet.com/img/obj/newstxts/000/000/019/239/main.jpg

Kompanija Google je započela distribuciju zakrpe za njihov Android operativni sistem za mobilne telefone koji je ujedno rani test za to koliko brzo, efikasno i dobro kompanija može odgovoriti na takve probleme kao i to kako infrastruktura radi u cilju distribuiranja i instaliranja update-ova. Izdata zakrpa rešava sigurnosni problem sa Android Web pretraživačem ali i donosi nekoliko manjih promena, navodi se u saopštenju zvaničnog predstavnika kompanije Google. Istraživači koji su radili na rešenju za ovu slabu tačku navode da je ona u suštini veoma ozbiljna ali ta je njega ozbiljnost ublažena dizajnom Android platforme.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
OCR tehnologija za skenirani PDF

Kompanija Google već nekoliko godina površno radi na OCR tehnologijama bez nekih većih rezultata a ovih dana Google je i zvanično predstavio svoj sledeći pokušaj da se na tržištu bolje kotira po tom pitanju. Kompanija sada vrši OCR na dokumentima koji označeni i koji se identifikuju kao skenirani PDF fajlovi ali problem je to što se postojeći tekst na dokumentima skladišti u vidu slika. Google je odlučio da je open-source OCRopus tehnologija koja je bazirana na softveru koji nosi naziv „Tesseract“ i koja je razvijena od strane kompanije HP dorasla tom zadatku i da će obezbediti označavanje skeniranih dokumenata koji sadrže kombinaciju teksta i slika.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 82
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 08:54:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.