Tim 2005/2006 32 - Christian Abbiati 1 - Gianluigi Buffon 12 - Antonio Chimenti 22 - Landry Bonnefoi
4 - Paolo Montero 14 - Federico Balzaretti 2 - Alessandro Birindelli 28 - Fabio Cannavaro 3 - Giorgio Chiellini 6 - Robert Kovac 26 - Gladstone Della Valentina 7 - Gianluca Pessotto 21 - Lilian Thuram 19 - Gianluca Zambrotta 27 - Jonathan Zebina
20 - Manuele Blasi 16 - Mauro German Camoranesi 8 - Emerson Da Rosa 23 - Giuliano Giannichedda 11 - Pavel Nedved 24 - Ruben Olivera 4 - Patrick Vieira
10 - Alessandro Del Piero 9 - Zlatan Ibrahimovic 18 - Adrian Mutu 17 - David Trezeguet 25 - Marcelo Danubio Zalayeta
Fabio Capello
Technical Staff
Assistant coach: G. Corradini
Coach: I. Galbiati
Goalkeeping coach: F. Tancredi
Fitness coach: M. Neri
Fitness coach: A. Scanavino
Najtrofejni italijanski tim i ove sezone igrao odlicno. Kapelo maximalno koristi svakog igraca i odlicno su fizicki pripremljeni. U prvenztvu za sad nisu izgubili utakmicu i sve svetske kladionice ih stavljaju na prvo mesto u Seriji A.
Igraju dobro nema sta da im se kaze, ali me cudi da je Kapelo tempirao formu za pocetak prvenstva a tek sad pocinju utakmice na 3 fronta. Pitanje je da li ce izdrzati u ovom ritmu jer ipak nemaju dosta igraca u vezi.
Dva gola koja je u četvrtom kolu Lige šampiona postigao u duelu sa Bajernom 'dovela' su francuskog fudbalera na listu deset najboljih strelaca Juventusa svih vremena.
Trezege je za torinski klub postigao 106 golova u 177 utakmica, koliko je odigrao za Juve, a samo dvojica stranaca bili su efikasniji. Argentinac Omar Sivori postigao je 165 golova, a Danac Jon Hansen 124.
"Juventus na svakoj utakmici stvara puno prilika, moj posao je da ih što više realizujem. Uz takve igrače mnogo je lakše postizati golove," rekao je Francuz koji je u Torinu od leta 2000. godine.
Najbolji strelac u istoriji 'Stare dame' je Đampjetro Boniperti, koji je postigao 179 golova.
Mladjo imas pozdrav od mene :wave: (VEEEELIKOG fana Juventusa).Šta da ti kažem za Juventus navijam od 10 godine ! I pratim sva dešavanja oko kluba! San mi je da sakupim kintu i da zapalim za Torino i da gledam uživo Tim za koji živim. Ali posto zivimo u Srbiji to ce biti tesko :[5]: ja sam pokrenuo svoj Topic na SOS kanal forumu a nešto mi neide... :cry: Tamo sve Interovci i Chelsea :boxing: