Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 10:12:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: KV-1 M1942, Trumpeter 1:72  (Pročitano 5006 puta)
18. Feb 2009, 21:31:26
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 434
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Pozdrav svima koji prate ovaj deo foruma. Prošlo je 5-6 godina kako sam započeo poslednju maketu a oko 9 kako sam jednu završio. Gledajući ovde radove, naterah se da pronađem te započete i da ih ubacim u raspored. Kako bih se vratio u "formu" nabavio sam i još par maketa i odabrao da počnem sa najlakšom mogućom, KV1 (Model 1942) Lightweight Cast Turret (Trumpeter 1:72).
Sam tenk je proizvođen u više varijanti (više o KV na  wiki )
u periodu od 1939 do 1943.

Što se makete tiče, kvalitet je na solidnom nivou. Nema puno delova, sam tenk je po svom dizajnu ( kao i većina ruskih iz tog perioda) jednostavan i idealno je rešenje za početak. Pošto se i ja osećam kao početnik nisam puno razmišljao oko izbora.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

7233.jpg
(59.35 KB, 857x550)
7233-1.jpg
(69.32 KB, 753x500)
7233-2.jpg
(74.44 KB, 753x500)
7233-3.jpg
(58.41 KB, 753x500)
« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 21:32:03 od sinless »
IP sačuvana
social share
All animals are equal, but some animals are more equal than others! - George Orwell
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson C702i
Pozdrav sinless drago mi je sto si se vratio ovom hobiju  Smile
Samo napred jedva cekam da vidim ovaj KV u radu... Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Dobro dosao nazad u svet maketa  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 434
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Hvala!  Smile

... Maketu sam započeo pre par dana i radim lagano. Mana je što imam vremena samo uveče uz sobno osvetljenje. Takođe neću koristiti airbrush već ću sve raditi četkicom i trudiću se da sve bude što jednostavnije. Nadam se da će na kraju ličiti na nešto.
Da krenem, kao prvo imam problema sa foto aparatom pa mi je slikanje ograničeno ali ću se truditi dok ne rešim taj problem da slikam bar malo napredak.

Kao prvo početak... napravio sam plan rada i krenuo sa istim. Tečni git sam koristio samo jer sam ga pazario pa da isprobam...

PS. Trudio sam se da što manje šmirglam zbor same grube izrade tenka mada mislim da sam gornji deo kupole mogao više. Gledajući neke slike zaršenih maketa ovog tenka sam to primetio pa sam se vodio time. Videćemo...

Rad1a.jpg
(73.19 KB, 800x600)
Rad1.jpg
(96.02 KB, 1005x792)
Rad2.jpg
(85.49 KB, 1005x792)
« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 22:05:14 od sinless »
IP sačuvana
social share
All animals are equal, but some animals are more equal than others! - George Orwell
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson C702i
Odlicno napreduje i bas dobro izgleda  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 434
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Hvala! Tvoj T-34/85 me je ponovo posle ovoliko vremena zainteresovao za ovaj lep hobi. Iako od ovog ne očekujem da bude ni probližno tog nivoa, za sada sam zadovoljan a to je ono najvažnije. Zaboravio sam da kažem da sam git koristio radi stvaranje grube teksture tenka. Rad sam podelio u dve celine. Gornju i donju. Do sada je urađena osnovna boja i dve "akcije" suvom četkom dok je za "donji deo" urađeno isto a gusenice su ofarbane u prvi sloj gun metal boje. Zbog manjka fotografija sam se razmišljao da ne otvaram temu već da sačekam da uradim još koju maketu pa onda, no ipak...
Večeras sam zalepio nalepnice i lakirao gloss lakom (gornji deo). Čeka me još puno posla a videću da ako uspem slikam večeras trenutno stanje.

PS. jedina slika koju nisam postavio je ova od juče, posle jedne suve četke. Sve postupke ću opširnije opisati kada slikam trenutno stanje.

zSC1.jpg
(45.18 KB, 800x612)
« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 22:43:11 od sinless »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Samo napred sinless Smile Smile Smile za zanimanjem pratimo tvoj rad; mene tenkovi i vozila privlace odmah posle aviona i spremam se uraditi nesto. Verujem da mogu nesto nauciti na tvom radu. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Bice to malo remek delo. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 434
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Da nastavim. Danas sam prvi put imao prilike da ga detaljnije pogledam po danu i malo mi je laknulo. Ipak je velika razlika u osvetljenju a i fotoaparat dodatno uplaši čoveka. Rekoh da ću raditi što prostije sa namerom vežbanja i sa ciljem da to ipak liči na nešto. Dakle... nisam farbao u crnu ili belu osnovu već u zelenu, koja je malo tamnija od prave boje. Posle toga sam radio dva prelaza suvom četkom. Prvi je bio mat crna boja a drugi u boji malo svetlijoj od boje u kojoj tenk treba da bude (svaki prelaz u razmacima od 24h a koristio sam meku okruglu četku br. 10). Ovo sam radio kako bih kasnije izbegao pranje (mislim na tehiku wash). Fotka dole je od sinoć, slikano odmah posle lakiranja. Fotka me je uplašila ali danas vidim da nije bilo razloga za to.
Međutim na dnevnom svetlu vidim i prve probleme... sitna prašina koja se uhvatila za lak, no to me mnogo ne uzbuđuje ali ću kod sledećih lakiranja obavezno koristiti poklopac od CD "burenceta" da poklopim maketu dok se suši.
Sledeća faza je kompletiranje donjeg dela tj. gusenica. Nadam se da ću za vikend kompletne radove privesti kraju. Sad to mi je želja, videćemo...

zP1010142aa.jpg
(64.25 KB, 1200x612)
zP1010142aaa.jpg
(65.99 KB, 1200x612)
« Poslednja izmena: 19. Feb 2009, 18:52:08 od sinless »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson C702i
Lep napredak,odlicno ti ide  Smile

P.S. Izuzetno mi je zadovoljstvo sto te je moj T-34 povukao da se vratis hobiju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 10:12:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.133 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.