IN < - Svaki peti muškarac pati od preterano brze ejakulacije - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Svaki peti muškarac pati od preterano brze ejakulacije
Seksualni problemi
nisu neizlečivi
Rezultati "lečenja" vide se već posle tri do šest meseci

Muškarci koji se javljaju za pomoć lekarima zbog seksualnih problema najčešće navode preranu ejakulaciju i nesposobnost za vršenje polnog akta, dok je kod žena to gubitak želje za seksualnim spojem. Sve ove seksualne probleme moguće je uspešno lečiti.

Nije retkost

Kad se par složi da u krevetu nešto ne funkcioniše kako treba da se obrati lekaru. Kad on ustanovi da se kod oboje radi o sasvim dobrom fizičkom i psihičkom zdravlju, savetuje se da ipak konsultuju seksologa, a potom i psihologa. Pored obraćanja seksologu treba znati i ovo da najveći broj teškoća seksualnih zahteva i određeno uključivanje i psihologa.

Jedan od pet muškaraca pati od prevelike brzine ejakulacije koja se događa u prvim minutama seksualnog odnosa, a nekad čak i pre toga. Medicinska obrada ovakvih slučajeva daje izvanredne rezultate i to za samo tri do šest meseci. Posledica prevremene ejakulacije su različite i variraju od para do para. Ova nesposobnost muškarca da zadovolji ženu upućuje ga u najvećem broju slučajeva da porazgovara sa svojim prijateljima istog pola.

Za preranu ejakulaciju označavaju se ona stanja kada do nje dolazi previše brzo, odnosno mnogo brže nego što se želi. U 90 odsto slučajeva problem postoji kod mladih muškaraca u samom početku njihovog seksualnog života. Ne postoji nikakva fizička anomalija, radi se jednostavno o problemu samog procesa. Ovi muškarci često misle da su oni previše osetljivi, a ustvari njihova nekontrolisana ejakulacija odvija se refleksno.

Uzroci

Uzroci za preranu ejakulaciju mogu biti višestruki. Mogu biti vezani za prva doživljena seksualna iskustva, a zatim i za njegovu ličnost koja je, u suštini, prestrašena, potom za neke bračne probleme. Taj problem može biti izražen kod odnosa sa jednom ženom, koja previše uzbuđuje muškarca, naročito ako se radi o mladiću.

S druge strane, odnos tog istog muškarca sa nekom drugom ženom se ne završava s preranom ejakulacijom nego sa normalnom. Korišćenje lekova i anestetičnih kremova koji se nanose na polni organ da bi se smanjila osetljivost nervnih završetaka na grliću kojim muškarci pokušavaju da odlože ejakulaciju predstavljaju samo privremeno rešenje, dok je definitivno - njegovo analiziranje.

Vežbanje

Seksolog će tako savetovati "vežbe" u smislu reedukacije koje omogućavaju muškarcu da upozna ponovo različite stadijume i stepene zadovoljstva odnosno sve etape neophodne da bi mogao da se kontroliše. Ako je sam, muškarac treba da vežba prilikom masturbiranja, a ukoliko ima partnerku, onda uz pomoć njene nežnosti.

Stimulaciju treba zaustaviti neposredno pred osećanje vrhunskog zadovoljstva da bi muškarac mogao da kontroliše taj momenat na tom takozvanom senzorijalnom planu. To je takozvana metoda stani - kreni, "stop and go". Žena može praktikovati metodu takozvanog "sljueezing" to je metoda koja se sastoji u stiskanju prstiju oko baze glavića u trenutku približavanja ejakulaciji.

Kada se postigne kontrola ejakulacije, onda parovi mogu da imaju normalne intimne odnose. U početku muškarac treba da se oslobodi, odnosno da se odvoji od žene, kada oseti da mu zadovoljstvo nadolazi. Kasnije on stiče poverenje u sebe i ostaje nešto duže u intimnom kontaktu sa ženama.

Potrebno je nekoliko meseci da se uspostavi kontrola ejakulacije. Rezultat se postiže pre i utoliko je ubedljiviji ukoliko je i partnerka više motivisana da se uspe u tome. U slučaju neuspeha ili usporenog uspeha, savetuje se da se ne čeka predugo da bi se konsultovao stručnjak, jer strah i neuspeh rizikuju da spreče seksualne odnose zbog straha, stida ili nedostatka poverenja u samog sebe.
Š. R.
Autor: crullick :
Pozdravljam edukativno-pedagoskog administratora; to je na forumima/temama ove vrste prava retkost!
=D> :wave: =D>
Autor: laki21 :
Ko sa time ima problema, neka pogleda...

http://www.seksmaraton.8k.com/

Enoy !!!
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo