Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Jun 2025, 13:42:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 1/72 Fine Molds Ki-61-I Otsu  (Pročitano 1400 puta)
10. Jan 2009, 16:02:35
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Makete Japanskog proizvodjaca Fine Molds su medju starijim maketarima poznate kao sinonim za visoke cene i uzasno uklapanje. Kako je sve to nekad izgledalo mozete saznati citajuci kritike njihovih maketa Scott Van Aken-a.

Pocetkom 2000-ih Fine Molds je pustio na trziste reizdanja svojih maketa iz 90-ih u atraktivnijim kutijama i sa vrlo ambiciozno zamisljenim dekalima koji bi omogucili pocetnicima da uz minimalno farbanje svoju maketu "obuku" u atraktivne kamuflaze i tako dobiju makete kakve mogu da urade samo vrhunski poznavaoci razlicitih maketarskih tehnika.

S obzirom da se od pocetka 2008 ove makete nalaze u ponudi domacih proizvodjaca a cene se krecu od 1800 do 2000 din. za "male" avione, mislio sam da je dobra zamisao da jednu isprobam kako bi ljudi stekli utisak sta se iza svega toga krije, tim pre sto ove "idealne za pocetnike" makete uopste nisu zastupljene na internetu u vidu zavrsenih radova (bar kad je rec o Ki61-I).

Ki-61-I Otsu (s 4 teska mitraljeza) je jedna od kutija aviona Ki-61-I koju je Fine Molds pustio na trziste i moze se kupiti kod nas. Maketa je od dovoljno kvalitetne plastike i nekoliko ogromnih prednosti u odnosu na radove Hasegawe i Dragona. Fine Molds je jedina firma koja je korektno reprodukovala veliki crveni stencil na krilima Ki-61, jedina firma koja je omogucila maketaru da uradi korektnu unutrasnjost kucista s DB601Aa motorom i jedina firma koja je provalila da jedan od dva kruzica iza naslona za glavu pilota nije potpuno prazan. Uklapanje delova je vrlo dobro sa izuzetkom luka kucista otvorenog motora, dva glavna tocka, svetiljke na krilu, i kabine koji se uopste ne uklapaju.

Dekali su zvaka za ludaka i skroz je nemoguce "obuci" maketu u njih jer su potpuno pogresnih dimenzija, sa velikim obodima prozirnog filma i strahovito su krti. Usled svega toga nije bilo moguce uraditi atraktivni avion 78-og Sentaija. Umesto toga je uradjen "klot" srebrni (s primesama Humbrol 27002 na pojedinim panelima) avion 19-og Sentaija a cak i on sa velikom mukom. Fotografije su nacinjene dok se maketa jos susi, ne usudjujem se da radim jos ostarevanja ili da ga celog zastitim lakom jer su dekali popucali i sa velikom mukom su poslagani jedan uz drugi da ponovo cine celinu. Najblazi dodir moze da ih poremeti...

Evo sta je na kraju ispalo a Papaluu zelim da uspesno nastavi temu sa Hasegawinim Ki-61-I Tei kojeg sam mu skoro prodao.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Ki61IOtsuComp1.jpg
(483.38 KB, 2592x1944)
Ki61IOtsuComp2.jpg
(544.82 KB, 2592x1944)
Ki61IOtsuComp3.jpg
(575.89 KB, 2592x1944)
Ki61IOtsuComp4.jpg
(512.3 KB, 2592x1944)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson C702i
Zaista fino i uredno uradjen,steta za nalepnice mrzim kada mi se desi takva stvar  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Svaka cast Mr_Ace Smile Smile Smile, a ja ? Ma , samo da prodju ove proslave, posete, ruckovi, vecere Smile
Ne mogu da dodjem do stola! Smile
Toliko ste se svi razradili, a ja slajfam sunce mu, a toliko posla ima!Jos malo pa cu i ja da krenem, jos malo. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Ovo 1/72? Otvoren motor dobro izgleda Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
japanac je prva liga imam u blizoj buducnosti da uradim i nekog japanca jel mi se bas svidjaju Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jeste on je 1/72 kao sto pise u naslovu. Imajuci u vidu kako je islo s dekalima prilicno me uznemirava cinjenica da imam jos dva Ki61 i dva Ki100 od istog proizvodjaca  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Obzirom na muku koja ti se desila sa dekalima i na sva ta neuklapanja, ispalo je super! Nista ja tu ne vidim da je loshe ispalo. Alal' ti vera Smile
Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Jun 2025, 13:42:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Fine Molds

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.186 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.