Sud u Kazahstanu odbacio je optužnicu za vožnju u alkoholisanom stanju protiv jednog muškarca koji je priznao da je pred hapšenje pio alkohol - ali kobilje mleko, a ne pivo ili žestoka pića.
Kiselomlečni produkt kobiljeg mleka kumis nije na spisku alkoholnih pića u Kazahstanu, iako može da sadrži do četiri odsto alkohola. Tom popularnom piću pripisuju se lekovita svojstva.
Muškarac, identifikovan kao R. Iškendirov, ispričao je na sudu da je popio oko 1,5 litara kumisa iz medicinskih razloga pre nego što je u junu seo za volan automobila. Uhapšen je pod sumnjom da se napio od konzumiranja piva.
Ipak, Iškendirov je posedovao lekarski recept za dnevne doze kumisa, zbog čega je sud odbacio optužbe protiv njega.
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.