Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:16:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 10 000 prije nove ere  (Pročitano 706 puta)
28. Jul 2008, 15:21:30
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
Film me je očarao, očarala me je ideja da neko uzme u film istoriju, tačnije praistoriju, kada ljudi nisu bili toliko iskvareni bogastvom. Živjeli jednosatvno i pojava prve civilizacije, ljudi su živjeli u skladu sa prirodom i slušali šta ima priroda govori. Sve se to može vidjeti u ovom fantastičnom filmu. A ja sam uživao od početka do kraja. Jasno se mogu prepoznati naši bijeli preci koji su svi više manje živjeli istim životom, a crnci su u tom periodu bili na većoj ljestvici razvoja.
Ali isto tako se u filmu mogu vidjeti i počeci robovlasničkog društva, faraon koji je umislio da je božanstvo i koji je za života sebi gradio grobnicu za život vječni i pri tome nije ga bilo briga kako do radne snage.
Film je i pokazao kako oni koji imaju tehniku , pa bila ona i male barke za vožnju Nilom mogu da izazovu strah kod prostih i skromnih ljudi.

Ali ljudski duh je nesalomiv, to je doakzao i pokazao mladi ratnik Delej, koji je krenuo na kraj svijeta da vrati svoj narod nazad. Pokazao je da bogova nema na zemlji, da niko nema pravo nikoga da izrabljuje i da se može živjeti sa prirodom. Prijateljstvo sa sabljastim tigrom, a osjećaj vidjeti mamute pa makar i na TV je za mene bio nevjerovatan.
I kada urlikom na kraju vođu mamuta budi iz zarobljeništva, koji u stampedu počnu sve rušiti.
Film je u najmanju ruku avantura, sa poukom da je sudbina svima zapisana.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
« Poslednja izmena: 28. Jul 2008, 16:28:46 od latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:16:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: prije filmovi ere
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.