Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: „Zastava“ brža od Rumuna u trci za „Fiat“  (Pročitano 12019 puta)
04. Maj 2008, 10:43:20
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Italijanski partneri ulažu i u proizvodnju kamiona i dostavnih vozila
„Zastava“ brža od Rumuna u trci za „Fiat“
Autor: K. P. | 04.05.2008 - 00:01

Aranžman između „Fiata“ i „Zastave“ pored fabrike automobila odnosi se i na kragujevačku fabriku „Zastava kamioni“, koja će imati stratešku saradnju s kompanijom „Iveko“, koja je član Grupe Fiat. To znači da će „Iveko“, koji je već vlasnik 34 odsto „Zastava kamiona“, doneti novu modernu tehnologiju, uz pomoć koje će „Zastava kamioni“ uskoro početi da proizvode lake kamione iz „Fiatove serije“, najavljuje za „Blic nedelje“ Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Dinkić ističe da će to imati presudan značaj za razvoj ove fabrike, u kojoj je zaposleno 913 radnika. Kompanija „Fiat“ je takođe zainteresovana i za fabriku „Zastava- specijalna vozila“ u Somboru, koja proizvodi pik-ap dostavna vozila.
- Uskoro će posebna delegacija „Fiata“ doći u Sombor, kako bi obišla ovu fabriku, koja zapošljava 250 ljudi. Postoji mogućnost da „Fiat“ preuzme i ovu fabriku i krene u dalja ulaganja - objašnjava Dinkić, koji je juče bio u poseti Somboru.
On podseća da su za ulazak „Fiata“ na svoje tržište svojevrsnu „bitku“ vodile Srbija i Rumunija, sa kojom je italijanska kompanija imala skoro gotov ugovor o izgradnji nove fabrike automobila.
- Presudila je činjenica da je Srbija potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, čime je definitivno potvrđena nulta stopa carine za izvoz vozila iz Srbije na evropsko tržište. Uz to, ulaganje u „Zastavu“ omogućava „Fiatu“ da osam meseci ranije počne s proizvodnjom novog modela A-klase, jer bi im toliko vremena trebalo da sagrade novu fabriku u Rumuniji. Zato smo na izvestan način pretekli Rumune i doveli „Fiat“ u Srbiju, što je za nas velika stvar - objašnjava Dinkić.
On najavljuje da će u utorak delegacija „Fiata“ predvođena potpredsednikom „Fiata“ Alfredom Altavilom stići u Kragujevac, gde će biti potpisan Memorandum o saradnji „Fiata“ i grada Kragujevca. Taj Memoradnum predviđa da grad italijansku kompaniju oslobođa od plaćanja taksi i dažbina u narednih deset godina, kao i dodelu zemljišta za proširenje kapaciteta, koji će biti potrebni kada godišnja proizvodnja u „Zastavi“ bude dostigla 300.000 vozila. Uz to, kaže Dinkić, Vlada Srbije se obavezla da Kragujevac postane slobodna carinska zona.
Konačan ugovor između „Fiata“ i Vlade Srbije o starteškom partnerstvu u „Zastavi“ biće potpisan u narednih mesec dana, a on će predviđati i isplatu neisplaćenih plata radnicima „Zastave“ iz prethodnih pet godina.
Torinska firma će uložiti 700 miliona evra u „Zastavu“, a još 500 miliona je planirano za nove fabrike auto-delova. Posao će dobiti najmanje 10.000 ljudi.

Kar šou u Kragujevcu
Delegacija „Fiata“ koja će u Kragujevcu boraviti u utorak 6. maja na Đurđevdan, kada je i slava ovog grada, organizovaće tom prilikom na gradskim ulicama reviju svojih automobila. Ovom svojevrsnom kar šouu „Fiatovih“ modela prisustvovaće predsednik kompanije „Fiat“ Serđo Markijone, predsednik Srbije Boris Tadić, ministar ekonomije Mlađan Dinkić, a proslava će biti završena koncertom Zdravka Čolića u prestonici Šumadije.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E
znao sam da ce pomenuti sporazum hahahhahahh! jao majko moja kako samo nalazi neke besmislene izgovore! Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
A meni je malo nejasno da tako ozbiljna i velika firma kao sto je Fiat..ulaze tooolikee pare u jedan projekat koji je usko povezan sa SSP(ako je verovati Dinkicu) a da je duboko svesna da taj sporazum ima veliku verovatnocu da nikad ne bude sproveden u delo, pa cak i ponisten.
Mislim, planirati ulaganje od preko milijardu evra, a ne sprovesti detaljna ispitivanja trzista i uslova poslovanja je malo...  Smiley 1

Tako da ili je Fiat jedna neozbiljna i neodgovorna firma (mislim da svi znamo odgovor na ovo pitanje  Smile ) ili Dinkic malo laze, kad kaze da SSP ima bilo kakve veze sa ulaganjem Fiata u Zastavu (i na ovo pitanje znamo odgovor  Smile )...narocito ako uzmemo u obzir da je u konkurenciji bila i Rumunija koja ne samo da je potpisla SSP nego je i clanica EU!

« Poslednja izmena: 04. Maj 2008, 17:31:32 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs
A meni je malo nejasno da tako ozbiljna i velika firma kao sto je Fiat..ulaze tooolikee pare u jedan projekat koji je usko povezan sa SSP(ako je verovati Dinkicu) a da je duboko svesna da taj sporazum ima veliku verovatnocu da nikad ne bude sproveden u delo, pa cak i ponisten.
Mislim, planirati ulaganje od preko milijardu evra, a ne sprovesti detaljna ispitivanja trzista i uslova poslovanja je malo...  Smiley 1

Tako da ili je Fiat jedna neozbiljna i neodgovorna firma (mislim da svi znamo odgovor na ovo pitanje  Smile ) ili Dinkic malo laze, kad kaze da SSP ima bilo kakve veze sa ulaganjem Fiata u Zastavu (i na ovo pitanje znamo odgovor  Smile )...narocito ako uzmemo u obzir da je u konkurenciji bila i Rumunija koja ne samo da je potpisla SSP nego je i clanica EU!

Možda se nadaju da Koštunica nije baš toliko lud kao što jeste pa da svojom glupošću zakine 10000 ljudi za posao.
A opet možda i greše.

Za radikale i njihovu zlonamernost/sebičnost pogledaj moj potpis.

znao sam da ce pomenuti sporazum hahahhahahh! jao majko moja kako samo nalazi neke besmislene izgovore! Smile

Ako je tebi sporazum koji će omogućiti bar 5% lakše poslovanje i koju hiljadu radnih mesta smejurija meni nije ni malo. Nisu svi nafatirani lovom kao ti pa da ne moraju nigde da rade ceo život
« Poslednja izmena: 04. Maj 2008, 17:37:09 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5
Ko ce ga znati... Smile

Potpisan je memorandum, to je super. A onda shvatih da ne znam sta je to memorandum, pa procitah da memorandum nije isto sto i ugovor, koji je za razliku od memoranduma obavezujuci.
Memorandum je, prostim jezikom receno, skup planova i zelja, potpuno neobavezujuci.
Druga stvar koja mi pade na pamet je da je predzborna ludnica u Srbiji, i odmah mi spade osmeh sa lica. Setio sam se sta nam je ministar Dinkic obecavao ranije, milijarde maraka, pa onda evra, setih se mnogih stvari koje politicari rade ne bi li dobili jos koji glas, ne bi li jos kojeg neopredeljenog gubitnika tranzicije i globalizacije navukli na jeftina obecanja.
Da zakljucim, ako se desi sve ovo sto je sadrzano u memorandumu izvinicu se Dinkicu i ostalima na stranicama ovog sajta, ali cini mi se izvesnijim da cu jos dugo gledati lica bez nade i osmeha!

Ukupan bruto profit  koji je Fiat zaradio u 2007 je oko 2 milijarde Evra, a od toga bi trebalo namiriti i poreze.

Zvanicno saopstenje sa FIAT-ovog sajta. Nigde miliona, nigde kamiona. A kamoli milijardu dolara i 200.000 automobila. lep politicki gest od strane italijana.Nisu ni znali da kazu koji modeli i kada ce da bude ugovor. Mislite da se poslovi skalpaju na osnovu ovakvih papira.Dogovorili smo se da cemo se dogovarati, to je potpiasno. Ko god ima imalo skole, zna sta je memorandum o razumevanju, tj. pismo o dobrim namerama. Puno lepih zelja bez obaveza. nema nijedan striktno definisan rok.Pa rukovodstvo Zastave nije znalo za ovo do pre 7 dana. ha, ha.Mladjo i Borise no, no nije lepo lagati, jer ko laze taj i ....Ovako je i drug Sloba radio... mostovi, autoputevi sve je isto."FIAT GROUP AUTOMOBILES AND ZASTAVA SIGN MEMORANDUM OF
UNDERSTANDING (MoU)
Fiat Group Automobiles (FGA) and Serbia’s Ministry of Economy and Regional
Development today announced the signing of a Memorandum of
Understanding (MoU) as the basis for the acquisition by FGA of the assets of
the Zastava plant at Kragujevac, Serbia, which is located 140 km South-East
of Belgrade.
Under the MoU, joint teams are to be set up by FGA and Zastava with the
support of the Serbian Ministry of Economy, which will examine the various
aspect of the initiative in greater detail. If deemed feasible, the two companies
will enter into a definitive agreement in the course of the coming months."

Potpisivanje memoranduma o razumevanju ne garantuje nikakvu proizvodnju automobila, nego nagovestava da ce se ispitati mogucnosti ya to. U memorandumumu koji je juce potpisan pise da ce FIAT i Vlada Srbije "osnovati radne grupe koje ce ispitati mogucnosti...", sto se moze videti i na sledecem linku:
http://www.forbes.com/afxnewslimited/feeds/afx/2008/04/30/afx4951532.html
- dakle, jos cemo se nacekati do rezultata tih ispitivanja.
Uostalom, ni jedna ozbiljna firma - a FIAT je to vec vise od 100 godina - ne upusta se u takve poduhvate (i izdatke!) a da mesecima (nekad i godinama) pre toga njeni najbolji strucnjaci ne odmeravaju sve "cost and benefits" takvog poduhvata.
Da se razumemo: bilo bi vise nego fantasticno da se taj projekt ostvari, ali je za to potrebno da se stekne vise uslova. Za pocetak - politicka stabilnost i pravna sigurnost...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1.1
nazalost od toga nece biti nista!
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Citat
Možda se nadaju da Koštunica nije baš toliko lud kao što jeste pa da svojom glupošću zakine 10000 ljudi za posao.
A opet možda i greše.

Znaci Fiat je resio da ulozi 1.2 milijardi evra na osnovu nadanja da Kostunica(koji non - stop govori da ce upravo to uraditi) nece ponistiti SSP!...a Rumunija im tu pred nosem??????
Ti si onda upravo optuziio celne ljude Fiata da su najveci kreteni u istoriji ekonmije!!!!!!!!

Citat
Za radikale i njihovu zlonamernost/sebičnost pogledaj moj potpis.

Smile  Smile

...pogledaj i ti Dominickov potpis... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs
@I Posle Mene JAA
zašto da ne, sačekaće još malo ... pa ako je Košta stvarno toliko skrenuo da zakine
10000 radnih mesta ... odustaće i otići put Rumunije, što ti izgleda jedva čekaš..
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Fiat nema razloga da ulaže u Zastavu ako na vlast dođe dss-radikalska vlada jer to znači da iz Kragujevca neće moći da izvoze automobile bez carina u druge države u regionu.

Ako narod glasa za narodnjačko-nacionalističke demagoge to znači da im nije ni bitno da li hoće posla ili ne.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5
Ako narod glasa za narodnjačko-nacionalističke demagoge to znači da im nije ni bitno da li hoće posla ili ne.

Nisi dodao da ako narod glasa za DS da ce isto tako biti, posto je ovaj "sporazum" jedna od brojnih sarenih laza...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.