IN < - Ко добија а ко губи ? - >LO
<< < (6/8) > >> :: Odgovori!
Autor: masterT :
@ Deki44

sve je to relativno tj. subjektivno... ne mozem gledati na boga i zivot posle smrti na isti nacin... zar nikad nisi cuo recenicu tipa "ima mnogo religija, ali je samo jedan bog", od nekog svestenika ili crkvenog lica? koja je religija u toj situaciji upravu, a koja ne? mislim da na duhovne stvari treba gledati individualno, pa stoga ako je neko sebe ubedio u postojanje crkvenog boga, ja s tim nemam problema... ali takve stvari treba zadrzati za sebe, a ne praviti marketing tj. organizovanu religiju...
Autor: Luke Jackson :
Citat: Deki44 30. Dec 2007, 10:50:45

Citat: Luke Jackson 30. Dec 2007, 02:05:21

Trebalo bi u stvari te dve zene pogledati izbliza da bi se bolje utvrdilo ko dobija a ko gubi. Ako je dobra zena cinila dobro samo iz straha a ne iz vrline onda nista, a druga...:)ko zna... evo damarija:

TANZAN I UNSO
U razdoblju Meiđi, živela su u Tokiju dva potpuno različita učitelja. Jedan, Unšo, strogo se pridržavao svakog budističkog propisa. Ustajao je u ranu zoru i legao u sumrak, ništa nije jeo kad sunce prede zenit i nikada nije okusio nikakvo opojno piće. Drugi učitelj, Tanzan, nije se držao nijednog propisa, jeo je u svako doba i koliko mu se htelo a spavao je čak i tokom dana. Jednog dana, Unšo je posetio Tanzana i zapanjio se kada je video da ovaj pije, jer je to svakom budisti strogo zabranjeno.
»Zdravo, dragi prijatelju«, rekao je Tanzan. »Sedi, popij malo sa mnom.«
Unšo se osetio uvređeno, ali je smireno rekao: »Ja nikada ne pijem«.
»Ko ne pije, taj nije ljudsko biće«, uzvratio je Tanzan.
Unšo je tada izgubio strpljenje i rekao mu: »Zar ti meni kažeš da nisam ljudsko biće zato što ne dodirujem ono stoje Buda izričito zabranio! Šta sam ja, ako nisam čovek?«
»Buda«, veselo je rekao Tanzan.
 Tanzan je umro isto tako prirodno kako je i živeo. Poslednjeg dana svog života napisao je šezdeset poštanskih karti i na svakoj je pisalo:
Odlazim s ovoga sveta. Ovo je poslednje od mene. Tanzan, 27. jula 1982.
Zamolio je jednog prijatelja da odnese karte na poštu i zatim smireno izdahnuo.

Sufi Junaid iz Bagdada rekao je jednom prilikom: »Simpatičan bekrija bolji mi je od antipatičnog sveca«.

И Тарзан и Џејн су изгубили ?   

Ne znam Deki. Prica je u kontekstu onoga sto si napisao - dobra dela bez vere ne vrede, kao ni vera bez dobrih dela. Samo, ko ce na kraju krajeva osim Boga znati sta je prava vera, sta dobro delo a sta greh.
Autor: rdzavi2 :
Odogovor na pitanje, ko dobija a ko gubi ako Bog postoji :

Ako postoji Bog, kakvim ga Hriscani predtavljaju, onda gube i ogromna vecina vernika i ateist. Zasto?

Zato sto je strogo zabranjeno raditi bilo sta sedmi dan u nedelji ( bila to subota ili nedelja ), i ko to ne postuje, po Bibliji mora odmah da umre... jer mnogo ljuti Boga

Tako da... bolje za sve nas da Ga nema ( onakvog u kakvog vernici veruju  )

A ako Bog nije takav kao u Bibliji... pa onda mozda nema ni Sudnjeg dana... tako da ce opet isto proci vernik i ateista... znaci, ako si ikada ista uradio na sedmi dan, sve jedno ti je

Za neverne Tome, i vernike kojima je to promaklo, evo dela u Bibliji koji o tome govori:

Yes, keep the Sabbath day, for it is holy.  Anyone who desecrates it must die; anyone who works on that day will be cut off from the community.  Work six days only, but the seventh day must be a day of total rest.  I repeat: Because the LORD considers it a holy day, anyone who works on the Sabbath must be put to death.'  (Exodus 31:12-15 NLT)
Autor: vuk777 :
pozzz za temu super je  ali ateisti to nikada nece shvatiti.
Autor: bf_109_g_6 :
Citat: Silvanus 29. Dec 2007, 21:35:24

Ако Бог постоји, идеш у пакао; губитак је бескрајан.

ako je smisao verovanja u boga samo strah da se ne ode u pakao ,onda razloga za verovanje nema - vec ste u paklu ... 
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana
<< Prethodna strana