Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Adobe Photoshop - razmjena misljenja, savjeti, i slichno - ne otvaraj novu temu  (Pročitano 594337 puta)
Zvezda u usponu

Budućnost 1925 - Only We

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1419
Zastava Podgorica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
mob
HTC Desire S
Evo ti dve al sta hoces kod drugih da ti bude prozirno?

Na ovoj sa bakljadom ako moze samo tribina da se vidi...
Na ovoj sa ajkulom da pozadina bude bijela,i na ovoj sa grbom podgorice isto tako

Ako to moze tako.
Hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Samo da odradim nesto za kintu i eto mene kasnije  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
mob
Samsung i300
Imam nemacki photoshop cs2 dali je moguce da se prebaci na engleski?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6120c
ne
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 264
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
skinuo sam neke slike sa neta otpilike 0.2mpx, da li postoji neki fol npr da ju nafuram na 2mpx ada slika ne gubi na kvaliteti osim običnog resize-a koji ju samo uveća?
ako ima pliz pomoć  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Prvo izvinjenje kambodza sa moje strane- progutale me neke obaveze, nadam se da si resio pitanje ovih slika.

ramboamadeus te slike su dovoljno velike da ih mozes jos povecati. Procackaj malo top temu Image Editor. Jedan od najboljih nacina da se slika poveca je da otvoris nov radni dokument, reda A4 ili B format i onda taj dokument uvezes komandom Place. Putanja je:

Files- Place

Place je osnovna komanda ubacivanja objekta u dokument. Dobijeni objekt je vektorskog tipa, i veci je nego originala. Malo provezbaj i videces da nije tesko. Kad ubacis ti ga ispomeras kako hoces i onda ga opseces, slepis i sacuvas. Ako ga cuvas kao jpg sliku  kvalitet 10 do 12 onda ce ti sigurno biti dva megabajta. Nema potrebe da pominjem da ce kao TIFF sigurno biti poveca.

Sa obzirom da je dobijena slika u kvalitetu za stampu obrati paznju na stavku Assign Profile.

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 510
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Molim za savet... Smile

Treba mi program da mogu sama da pravim ramove za slike ,pa da to posle sa slikicama bacim na cd.
I ako može objašnjenje za isti pošto se ne razumem u to... Smile

Hvala unapred... Smile
IP sačuvana
social share
Ne reci nikom koliko sam plakala,ne reci koliko me bolelo,ne reci nikom koliko sam te volela,reci samo da sam nestala bez traga!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Evo jednog primera kako se moze uraditi ram za CD. Ima i drugih nacina i to prepustam drugima.

Slika 01. Treba da se otvori jedan dokument u stamparskom kvalitetu. To su u Fotosopu formati A i B. ja sam odabrao format B5 jer je dovoljno dobar za ove potrebe.

Slika 02. Zatim sam uzeo spravicu za opsecanje, Crop, imaje na desnoj strani ali se takodje poziva pritiskom na slovo C na tastaturi. Priitisnite i drzite Shift i pocnite da razvlacite iz nekog ugla pravougaonik. Shift se koristi kada zelimo da napravimo pravougaoni isecak.

Slika 03. Sada treba da se podesi velicina dokumenta. Kolko sam ja malopre izmerio sa lenjir, taj omot ima dimenzije 120 x 120 milimetra. Pritisnite i drzite Ctrl i Alt. Dok to drzite lupite na slovo I na tastaturi i pojavice se ovo sto vidite na slici [ili slike...]. U polju gde sam ja obelezio upisite 120 milimetara.

Pazite dobro da su vam polja u donjem uglu potvrdjena isto kao na slike.

Slika 04. Sad treba da se uradi sloj u kome ce da se pravi ram. Odma da kazem da ne mora da se rad poseban sloj al ja sam naviko na slojeve. Drugi nacin je da odmah obriete pozadinu i da bude prozirna. Al ajd sad probajte i ovaj nacin pa vidite koji vam vise lezi. Dakle drzite Ctrl i Shift i pritisnite N. To vam uradi novi sloj a na paneli sto vam iskoci date ime tom sloju- ja sam ga nazvao Ram.

Slika 05. Sada treba da uradimo dve putanje za ram. Pritisnemo U na tastaturi i prebacimo se u rad sa putanjama. Pogledajte gore- prvo potvrdite polje kojima se rade samo putanje [nema ispuna ili slojeva] a pored nje udaberite pravougaonik. Mogo je i pravougaonik sa zaobjenim krajevima al nesto em mrzilo da cackam.

Slika 06. Rad sa putanjama je jednostavan. Kad je putanja odabrana imate jedan krstic na ekranu. Kako na treba pravilan pravougaonik onda pritisnemo prvo Shift i razvucemo jedan veliki preko gotovo cele radne povrsine. Takodje drzeci Shift razvucemo i drugi ali manji. sad je bitno da ih medjusobno poravnamo da budu u simetriji. Imate desno spravicu za rukovanje putanjama. Vidite de am obelezio... moze da se pozove sa tastature kad tresnete A  [ja bijem po tastature, ne znam za vas...].

Slika 07. Sta sad- predjete preko obe putanje malom spravicm koju ste malopre uzeli [ne treba valjda da kazem da i ona radi na levi klik Smiley ] Obratite paznju na male cvorice koji su se pojavili na krajevima- to znaci da su obelezeni i moze sa njima nesto da se uradi. Sad bacite pogled na gore- imate date razne izbore da poravnate te dve putanje. ja sam izabrao da budu obe poravnate u vodoravnoj i uspravnoj osi. Crvenom je belezeno sta sam kliknuo.

Slika 08. Sad kliknemo na spoljni ram i damo mu nku ispunu. Dakle jos drzimo napravu koju smo uzeli preko slova A sa tastature kliknemo na spoljnu putanju, onda kliknemo desnim dugmetom i iz padajuceg menija odaberemo Fill Subpath. Ima tu jos puno mogucnosti al da ne davim mnogo.

Slika 09. Slika pokazuje da sam izabrao nakon malopredjasne slike da putanju ispunim bojom..

Slika 10. I sada je ceo pravougaonik ispunjen bojom, u ovom slucaju crveno. Obratite paznju da taj pravougaonik jos uvek ima one cvorice na krajevima. Znaci da je radna putanja. Tresnemo Delete na tastaturi i ta putanje biva izbrisana. naravno boja ostaje tu.

Slika 11. Sada kada je ostala samo jedna putanja drzimo Ctrl i tresnemo enter. Putanja se pretvara u selekciju.

Slika 12. Uzme se gumica i sve se to lepo obrise unutar te selekcije.

Slika 13. I dobili smo ovo- osnovu rama.

Slika 14. Sad je vreme da se pozabavimo izgledom rama. Najjednostavniji nacin je da odete u stavku Blending Option na panelu za slojeve. nalazi se skroz dole. Ja sam odabrao bez neke provere Bevel and Emboss.

Slika 15. I to ispada nesto ovako. Al ima i bolje Smiley Smiley

Slika 16. Da bi se uradilo bolje idete u Window pa odaberete Styles.

Slika 17. ... i svi moguci stlovi koje imate instalirane u Fotosop se pojave. Meni se pojave sa leve strane...

Slika 18. Cisto probe radi odabrao sam jedan stil koji sve puni ispunom drveta, daje mu onaj Bevel and Emboss ali i sve uokviri crvenom.

Slika 19. Sad predjete u Background sloj. Kliknite na njega i ako bude plavo oko njega [u panelu za slojeve
sa desne strane...] onda znaci da je odabran. Iz kutije sa priborom uzmite gumicu za brisanje pozadine. Ona izgleda kao obicna gumica u Fotosopu ali ima kao neku pahuljicu na sebi. Kliknete njom u polje i ono bude prozirno. Sto jew ovo bitno- ako ostavite pozadinu u nekoj boji onda ce ona prekrivati druge delove omota koji treba da stampate. dakle vama treba samo ram a sve drugo da bude prozirno.

Slika 20. Sve se lepo vidi da ne baljezgam mnogo. Obratite paznju da se sloj sada zove Layer 0 i nije vise Background.

Slika 21. E sad treba da sve slepite u jedan sloj. Ovo je moglo da se izbegne na samom pocetku tako sto bi odma pozadina bila obrisana i sve bi se odma radilo na prozirnoj pozadini al ajd.... volim da vas malo zamajavam. Eh da- idete na Layers i odaberete Merge visible. Flatten Image ne moze jer bi u tom slucaju izubili prozirnost sloja a doslo bi i de brljanja u efetkima slojeva zato sto imamo slojeve sa stilovima.

Slika 22. Sad kako cuvati. Moze u i hladnoj i mracnoj prostoriji van domasaja dece ili ovo sto vidite na slici Smiley Dakle drzite Ctrl i Shift i tresnete S na tastaturi. Pojavi vam se prozor za cuvanje. Gde ce to da cuvate to je vasa stvar a kako cete cuvati e to vec nije. Imate dva dobra formata za cuvanje. Jedan je TIFF a drugi je PNG. Oba podrzavaju prozirnost i tonske prelaze. GIF takjodje podrzava prozirnost ali ne i tonske prelaze [da ne pricam o tome da lako dobijete tesetraste ivice... ]

Dakle date ime tom svoj umetnickom radu, odaberete iz donjeg dela png i to je to.

Eto tolko od mene. Odo da radim malo... U prilogu su devet primera raznih ramova.

Zivelo rudno blago interneta na celu sa drugom Srbian Fajterom

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

01.jpg
(26.89 KB, 640x480)
02.jpg
(13.27 KB, 640x480)
03.jpg
(23.96 KB, 640x480)
04.jpg
(15.08 KB, 640x480)
05.jpg
(26.94 KB, 640x480)
06.jpg
(22.11 KB, 640x480)
07.jpg
(19.61 KB, 640x480)
08.jpg
(15.58 KB, 640x480)
09.jpg
(26.23 KB, 640x480)
10.jpg
(13.76 KB, 640x480)
11.jpg
(12.79 KB, 640x480)
12.jpg
(19.08 KB, 640x480)
13.jpg
(13.82 KB, 640x480)
14.jpg
(18.75 KB, 640x480)
15.jpg
(16.05 KB, 640x480)
16.jpg
(33.14 KB, 640x480)
17.jpg
(32.83 KB, 640x480)
18.jpg
(23.3 KB, 640x480)
19.jpg
(21.09 KB, 640x480)
20.jpg
(44.27 KB, 640x480)
21.jpg
(43.45 KB, 640x480)
22.jpg
(38.32 KB, 640x480)
*
ram-3.zip (1408.87 KB)
*
ram-6.zip (1431.72 KB)
*
ram-9.zip (2423.48 KB)
« Poslednja izmena: 21. Jul 2008, 10:56:19 od pilot »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 510
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jjjjooooooojjjjjjjj......hvala Pilotu..... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ne reci nikom koliko sam plakala,ne reci koliko me bolelo,ne reci nikom koliko sam te volela,reci samo da sam nestala bez traga!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Nema na cemu. Kad stignem odradicu i jos malo kako sve to sklapati u Fotosopu.

Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.908 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.