Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 00:49:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Sva arheološka otkrića upućuju na to da je:
čovjeka stvorio Bog - viša Sila
41%  (64)
stvorili ga vanzemaljci
21.8%  (34)
teorijom evolucije nastao iz jednoćeliskogsistema
21.2%  (33)
nešto četvrto... ??
16%  (25)
Ukupno glasova: 156
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobjašnjiva arheološka otkrića  (Pročitano 132996 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Uf... ima svakakvih knjiga.  Smile
Veca je forum iluzija komunikacije (ipak respect  Smile), nego sto je aktuelna istorija iluzorna.

Po principu "Dobre ideje pripadaju svima"(Seneka), kao sto su novac  Smile, barut  Smile, nuklearna energija   Smile    Smile. kolika je sansa da neka od izuzetnih tehnologija nije bila dalje prenesena i da je uvenula neoplakana? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Uh još da neko spomene Danekena i njegove banane...pa smo ga baš začinili.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
kolika je sansa da neka od izuzetnih tehnologija nije bila dalje prenesena i da je uvenula neoplakana? Smiley
Pa recimo besplatne energije banovane od naftnih lobija koji finansiraju vlade i guraju pare na sve strane samo da se ne objave.
 -Kola na struju i vodu(da,da-dobro ste pročitali).Magnetna tehnologija,vozila na svetlost...Nikad čuo za neke od tih stvari?-Ni ja do relativno skoro i zato sam veoma besan jer osećam da nas lažu a napredne tehnologije kriju.
 Mislim da je ova slika iz Egipta.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 23:43:52 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia N70
pa ako ljudi malo razmisle -

Keopsova piramida je iskljucivo Monument, umetnicko delo, a nju su besomuchno gradili 12 000 ljudi svaki dan, 30 godina ?? a pritom je pravljena po matematickim formulama koje su kasnile hiljadu godina za njom ? zbog cega, i kako ?

isto tako, Maje su izgradile piramidu sa istom bazom, (Teotihuacan) koja je tacno pola niza ?( H = H/2 ), a pritom - platon je pricao o atlantidi, te dolazimo do sledecih frapantnih cinjenica -

maje nikad nisu koegzistirale sa lavovima. a opet - u njihovim klesanjima nalazimo lavove! 2000 reci maja jezika imaju korene u grckom vokabularu ...

suvishe koincidencije da se ja pitam ...

te sledi - atlantida (za koji se i pretpostavlja da je bila veza izmedju amerike i evroazijeafrike) je prenosila znanja do jednih i drugih. Kalendar maja je savrshen, a pritom, maje su znale za Pluton!!! (nikako vidljiv golim okom)

moja razmishljanja -

Atlantida je postojala.  njoj su ziveli daleko napredniji ljudi u pogledu inteligencije (veoma objashnjivo evolucijom) koji su mnogo mnogo stvari saznali, u daleko kracem roku nego poznato covecanstvo (otud i njihovo relativno zadrzavanje na jednom ostrvu). nisu bili u stanju da se proshire dalje, jer su veoma brzo napravili vladajuci rezim, koji je bio sistematizovan, te kao takvi nisu imali preke potrebe da iz harmonije idu u divljinu. pretopstavljam da su imali i vishe nego potrebnih prirodnih resorsa.

saznali su mnogo, i koncentrisali svoje izume na ostrvo, iz razloga shto u tako ubrzanom procesu razvitka, kolonizacija drugog tla nije preko potrebna. verovatno im je i prirashtaj bio regulisan. sasvim je moguce da su u takvom stanju dogurali do tehnoloshkih napredaka ljudske 1900.

kako su nestali - nema se pojma. intelekt ne odredjuje moral, te je moguce da je neko od clanova zajednice prizvao katastrofu cele civilizacije, shto je bilo lako pretpostavljajuci njihov mikro sistem.

ono, izlupao sam se, ali nije nemoguce ..
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Respect za sva alternativna resenja i istine. Arogantno je reci da sve znamo. Ustvari znamo jako malo...

Medjutim reci da neko planski radi na mom neznanju je smijesno. Smile Ko sto je turbo-folk nasto planski... ccc

Ako sam ja u zabludi, ovo je paranoja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia N70
Citat
Medjutim reci da neko planski radi na mom neznanju je smijesno.

a zashto smeshno ? znash li za pravilo da se tajni dokumenti objavljuju tek kada akteri dogadjaja budu preminuli ? nije li to upravo onda istina o namernom drzanju naroda u neznanju ? (ovde mislim na tajne dogovre vlada dveju drzava i slicno)

a isto tako - mislish da lek za sidu ne postoji ? jer, da postoji, definitivno bi nas neko drzao u neznanju! a evo ti dokaz koji vec godinama udara po mozgu obrazovanih ljudi - ne postoji virus koji je medjukorak do nastajanja side. virus side ima tri opne, i zato je neizleciv, a medjukorak u evoluciji josh nije zabelezen. (dve opne istog sastava) A medzik dzonson je Dzedaj i uz pomoc Sile se izlecio ...  Smile

a u slucaju da alieni postoje i da su posetili zemlju (predpostavlja se da su onda tu i od prvih rechi homosapiensa) nije li i to onda skrivanje istine ??? molio bih te da procitash, ili bar pogledash sinopsis knjige Milton Cooper-a Behold the pale horse ako ti je istina toliko draga Wink
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Sony xperia
Taxtex je postavio slicicu iz piramide, da dopunim samo.

A mogu i dodati jos o nekim nepoznanicama.
Africko pleme Dogoni, koji zive u planinama Homburi, u centralnom Maliju. Oni vec 5000 god. pevaju o poseti civilizacije iz zvezdanog sistema Sirijus.
Sta je tu nelogicno, ostavimo po strani da li su stvarno imali posetu ili ne.
Njihova tradicija govori o tri zvezde u sistemu Sirijus. Sirijus A se vidi golim okom. Za postojanje Sirijusa B se saznalo 1970-te sa fotografije dobijene putem teleskopa. Za Sirijus C su postojanje pretpstavili dvojica francuskih astronoma 1995-te.
Dogoni kazu da je Sirijus B " najteza zvezda " i da je " bela ". Tvrde da je sastavljena od toliko teskog materijala, da sva zemaljska bica ne bi mogli podici jedan njen deo. Moderna astronomija poznaje klasu zvezda " beli patuljci ", koje su izuzetno guste i masivne.
Tvrde da ima elipsastu orbitu, da joj je orbitalni period 50 god.. Procena sadasnjih astronoma je 50,04 god.+/-0,09 god.
Sirijus C nazivaju " Emme Ya ", zasad nije odgonetnuto zasto su joj dali to zensko ime. Sirijus-u C jos nije zvanicno potvrdjeno postojanje, ali kazu da se varijacije u orbitama Sirijusa A i B mogu jedino objasniti postojanjem jos jedne zvezde, " crvenom patuljku ".
Koriste cetiri kalendara, Suncev, Mesecev, Sirijuski i Venerin. Preciznost tih kalendara je potvrdjena.
Znali su za postojanje cetiri Jupiterova satelita.
Znali su da se Zamlja okrece oko Sunca, 4500 god. pre Galileja.
Znali su za postojanje Saturnovih prstena.
Kazu da im je znanje dao " Nommos ", bice koje je doslo sa Sirijusa u vozilu koje uz veliku buku. Na nebu je tada bila nova zvezda.
Kazu da " Nommos " ima bazu u nasem solarnom sistemu, koja se krece u orbiti kao deseti mesec oko jedne od vanjskih planeta. Sonde su utvrdile jednu anmaliju. Oko Saturna kruzi satelit Enceladus. Ima precnik od 160 km. i za razliku od ostalih satelita, ima retrogradnu putanju oko maticne planete. Masa mu je nepznata, jer se ne zna njegov satav. Orbitira oko 523 dana oko Saturna. Brad Smith sa University of Arizona je utvrdio nakon analize Voyagerovih slika, da je ovo telo savrseno okruglo i da ima samo 3% refleksije.

едит: Само да додам, постоји цела тема о Догонима, на овом подфорумуSmile
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 16:31:30 od Livingston »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
 A ja bih se nadovezao savremenim istraživačima od kojih je recimo svedok tajnih baza Phil Schneider koji je kao bivši radnik i inžinjer na prokopavanju tajne,podzemne baze u mestu Dulche u Usa izašao u javnost svedočenjima od kojih zastaje dah a nakon toga je mučki ubijen-6 meseci kasnije.
 http://www.apfn.org/apfn/phil.htm
 Dakle,o temi:Tajne baze i neverovatne stvari nalaze se na mnogo mesta na planeti i totalno se kriju od javnosti.Nisu baš "arhheološka otkrića" ali je vezano..
 Area 51 je baza za koju znaju i ptičice a i dalje se vodi kao nepostojeća!Arheolozi koji spominju Sumerijanske prevedene tekstove ne bivaju uzeti u obzir.A ti textovi su itekako značajni.Meni je najtužnije što niko to ovde nije preveo...
 Naravno,neizbežni hijeroglifi gde se vidi čak i nešto kao helikopter(na slici gore) ili nlo letelica-posebna su priča.Ljuti me što mediji nemaju interesovanja o tome.
 Ljute me te stvari-zato me tv i ne zanima previše jer pre ću čuti nešto pametno recimo na forumu nego na televiziji  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 13:50:32 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 1234
za one koji ne veruju Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

aliencircle4.jpg
(20.67 KB, 342x309)
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
pobili ste Darvina...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 00:49:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.231 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.