VINKOVCI - Stakla na prozoru Parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Vinkovcima razbijena su kamenjem koje je nepoznati počinitelj bacio u ponedjeljak oko 4 sata. - Staklo na dječjoj sobi razbijeno je s dva kamena, nitko nije ozlijeđen, a kod Parohijskog doma obavljen je očevid - izjavio je Miroslav Janić, zamjenik šefa Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
O incidentu je policiju u noći izvijestio protojerej Predrag Azap, paroh vinkovački, čiji se Parohijski dom nalazi u centru Vinkovaca, neposredno uz zgradu policijske postaje. U trenutku incidenta u sobi u koju se sasulo razbijeno staklo i uletjelo kamenje spavalo je njegovo dvoje malodobne djece.
U trenutku incidenta u sobi u koju se sasulo razbijeno staklo spavalo je dvoje djece vinkovačkog paroha Nismo očekivali takav, dosad najgrublji incident, vjerovali smo da su međuljudski odnosi došli do zadovoljavajuće razine, iako je i zadnjih godina bilo ispisivanja grafita mržnje - rekao je paroh Azap koji je o svemu izvijestio episkopa osječkopoljskog i baranjskog Lukijana.
Inače, u blizini Parohijskog doma u Ulici hrvatskih žrtava 2 počela je prije mjesec dana gradnja nove pravoslavne crkve, na istome mjestu gdje je i bila prije rušenja u jesen ratne 1991. Paroh Azap očekuje da lokalne vlasti osude incident. Materijalna šteta nije veća od 1000 kuna, a policija je protiv nepoznatog počinitelja podigla kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari.
Od kada sam ja na forumu mislim da je bilo oko 25-30 ovakvih vijesti, ako ne i vise. Sta vi tamo radite!? Jel vam zene daju redovno, jel vas slusaju strine, tetke, zaove, djeca!? Jel imate WC, TV, internet i ostala informativna pomagala i jel mozete da vidite da je Evropa (kako kazete: "koje smo dio") Zapad, a vi i dalje Balkan od koga toliko nastojite da pobjegnete, a Balkan je mala maca sta ste vi...
Misliš da je smešno? Zamisli da si odan svojoj državi ali da si pripadnik manjinskog naroda. A onda zamisli da ti neko napadne decu. Ti si mlad, možda taj osećaj nemaš, ali roditelji znaju da tu padaju sve norme samokontrole. Počinju racionalni i iracionalni strahovi.
Cekaj malo ekipa ........Od kud vama info da smo to "mi" napravili.....Kazete da mi pisemo grafite na cirilici da ocrnimo Srbe a sad lupamo prozore na Srpskim ustanovama ....Di je tu logika,od kud sad znate da to nisu bili Srbi koji zele ocrnit Hrvate ...????
Ja verujem (niti sam tamo niti imam dokaze) da je čitava frka zbog suđenja u Osijeku i skidanja imuniteta. Znači moje mišljenje je da su prvoispisane parole, one ćirilične, trebale da posluže za opravdanje incidenata. Posle zatezanje odnosa i mobilizacija Hrvata desničara u lokalu izvršiće se pritisak na sud u Osijeku. A mi živi bili pa videli da li sam u pravu. Naravno ne mislim da su svi Hrvati krivi. Desničari tako funkcionišu.
« Poslednja izmena: 05. Sep 2007, 12:33:38 od simijon »