Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Chrysler Sebring: Elegancija na "američki" način  (Pročitano 5195 puta)
30. Nov 2006, 12:51:39
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Chrysler Sebring: Elegancija na "američki" način

CHRYSLER na LA Auto Show-u predstavlja novu generaciju Sebringa u izvedbi s pomičnim krovom. Točnije, radi se o tri izvedbe krova koje će biti ponuđene kupcima, i to Amerikancima od proljeća, a Europljanima od jeseni.

Nova generacija Sebringa na hrvatsko tržište stiže već u siječnju, dok ćemo na njegovo kabriolet izdanje trebati pričekati još oko godinu dana. Međutim, ono što je objema izvedbama zajedničko svakako je prepoznatljiva doza elegancije, kao i obnovljena mehanika.

Sebring Convertible koristi potpuno novu platformu predviđenu za sve kućne modele iz D segmenta. Proizvođač navodi da novi model zadržava prepoznatljive karakteristike prethodnika, prvenstveno elegantan dizajn i komfor, uz daljnje poboljšanje dinamičkih karakteristika. Popularan u Americi i nešto manje na europskim cestama, Sebring bi u novom izdanju mogao postati veliki hit.

Što se tiče samih dimenzija, novi je model u odnosu na prethodnika dulji 76, širi 51 i viši čak 89 mm. Time je dodatno potenciran elegantan stil vanjštine, ali i dobiven uzoran komfor za sve putnike. Osim toga, ovo je jedini kabriolet na američkom tržištu čiji prtljažnik može prihvatiti dvije golf torbe.

Jedna od glavnih prednosti novog modela svakako je izbor tri različita krova. Naime, kupcima će biti ponuđen tri pomična krova, klasični tkaneni, vinilni i prvi puta u Chryslerovoj povijesti, tvrdi čelični krov. U sva tri slučaja proces otvaranja krova je potpuno automatiziran.

Model će se na američkom tržištu nuditi u tri motorne izvedbe. Baznu izvedbu pokreće 2,4-litreni motor sa 175 KS i 225 Nm, dalje slijedi 2.7 V6 snažan 192 KS (259 Nm), a vrh ponude je rezerviran za 3,5 V6 maksimalne snage 238 KS i zakretnog momenta od 315 Nm. Potonji će se serijski isporučivati u kombinaciji s novim šest-stupanjskim Auto-Stick automatskim mjenjačem.

Proizvođač kao prednosti ovih motora naglašava odlične dinamične karakteristike i nisku potrošnju goriva. O čemu tu govorimo govori podatak da najslabija izvedba prema američkim standardima troši 10,2/7,6 (grad/autocesta) l/100 km. U pravilu se može očekivati do 8 posto niža potrošnja u odnosu na prethodnu generaciju modela. Poglavlje o potrošnji završavamo informacijom kako 2.7 V6 motor ima mogućnost rada na bio-etanol, odnosno E85 mješavinu.

Serijska oprema bit će poslovično bogata. Osim snažne sigurnosne potpore (ESP, 4 zr. jastuka) model će se serijski opremati klima uređajem i potpunom elektrifikacijom. Jedna od zanimljivosti je multimedijalni sustav koji uključuje navigaciju, DVD standard, MP3 i hard disk kapaciteta 20 GB.

U posljednjih jedanaest godina Sebring je sedam godina bio najprodavaniji kabriolet u Americi.

Izvor: Index
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 608
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.50
mob
Samsung i900
odlicno nema sta ali nije ovo za nase puteve?
IP sačuvana
social share
Tandrcak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 120
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC HD2
Zasto nije za nase puteve?  Smile Imao sam priliku da vozim prethodni model jer sam jedno vreme radio u firmi koja je uvozila iskljucivo Americke automobile. Auto nema mane.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ja imam problem za svako resenje!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 411
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple iPhone 3gs
Ubedjen sam da americko shvatanje automobila nema mnogo veze sa evropskim,velicina nije bitna  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 6120c
sve.. samo ne elegatno... Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E65,6670
Ubedjen sam da americko shvatanje automobila nema mnogo veze sa evropskim,velicina nije bitna  Smile
ja ne mislim tako  Smile
ja vise volim masivnija auta,nesto poput Chryslera 300C,Audia A8,Mercedesa S-classe...ali to ne znaci da cu jednoga dana imati jedno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ja imam problem za svako resenje!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 411
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple iPhone 3gs
ja ne mislim tako  Smile
ja vise volim masivnija auta,nesto poput Chryslera 300C,Audia A8,Mercedesa S-classe...ali to ne znaci da cu jednoga dana imati jedno  Smile

Volim i ja velike automobile ali u evropi se zna koja je klasa do koje velicine,a ameri to zanemaruju i prave kola kod kojih se klase razlikuju u zapremini motora i luksuza u unutrasnjosti a svi su glomazni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E65,6670
jbg,moze im se  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ameri imaju stvarno specificne ( Smile) standarde sto se tice dizajna i tehnologije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.