Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 00:43:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Metal  (Pročitano 436443 puta)
Poznata licnost

Never give up!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3630
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 6600
koje sve vrste metala postoje?I kako ih prepoznajete?! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 
Postoji vise vrsta metala,a razlikujemo ih po zvuku  Smile
Zezam se,mislim delimicno sam upravu ali nebi znao da ti priblizim to,ja to po samom zvuku razlikujem ali ima dosta pravaca tako da im ni sam ne znam imena tj nisam siguran da bi za dati bend dao tacan odgovor.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 536
Zastava BG-Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 2730
Citat: Mistreated
Nesto kao u pesmi "Thor" ciju su to oni pesmu obradili? (cuo sam da je obrada ali ne znam od koga)

Man0waR. Inače je gostujući vokal na toj pesmi (mislim na Therion verziju) Ralf Scheppers!

Kod Theriona su mi se uvek svidjali ti treepovi sa obradama dobrih starih heavy stvari i sa gostovanjima drugih metal muzičara.

I meni je gotivniji period sa horovima i orkestracijama od onog ranog death perioda(što ne znači da je to bilo loše :[115]Smiley...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 
Pa i mislio sam da je obrada od Manowar-a tj cuo sam vec to samo nisam hteo da lupim  Smile
A da koja jos pesma od Therion-a je obrada?
« Poslednja izmena: 07. Nov 2006, 01:56:16 od Mistreated »
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1046
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N70
Kakav metal sviraju grupa Bullet For My Valentine?
IP sačuvana
social share
* Every puzzle has its pieces
* Every piece has a puzzle
* How much blood would you shed to stay alive?
* Live or die? Make your choice

[SIZE="3"]You`re Just Another Star that`s burnt Out you quickly...[/SIZE]
"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung Neki shit
To ti je neka mesavina Metalcore-a,Screamo-a,Emo-a,Nu Metala i Welsh Rock-a...sve u svemu katastrofa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1046
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N70
Pa jesu malo cudni, priznajem, sve je nekako izmjesano, ali nekako mi se dopada njihova muzika. Mozda ja imam los ukus, ali vjerovatno je to tako zato inace ne slusam metal i hardcore muziku. Ne znam ni ja zasto, ali nekako mi se svidja njihova muzika  Smile.
IP sačuvana
social share

"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung Neki shit
dva puta si pomenuo "ali nekako mi se svidja njihova muzika"  Smile

Sto se mene tice i treba..uvek treba stajati iza svojih osecanja i stavova...nemoj uopste da slusas druge ljude sta misle o tvom ukusu za muziku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1046
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N70
dva puta si pomenuo "ali nekako mi se svidja njihova muzika" Smile 

Smile  Smile
IP sačuvana
social share

"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung Neki shit
Black metal  -   Antihriscanstvo je glavna tema...sama muzika nekima nije ni vazna vec poruka koju nosi...uglavnom vristavi vokali koji zvuce kao da ih peva mrtav covek (ili zena),Propraceni brzim ritmovima i blast beatovima.

Death metal  -   Nastao od thrash metala...samo su vokali ko u horor filmovima...uglavnom su teme kasapljenja ljudi...mada su uvek prisutne i neke druge teme (politika,biosfera itd.).Obavezna stvar za ovaj zanr je Growl vokal

Doom metal  - Je spor riff...distorzija koja je odvrnuta do kraja...ko je slusao black sabbath imace otprilike sliku na koji fazon ovo ide da ne objasnjavam puno..

Thrash metal - ma svi znate sta je ovo....metallica,megadeth,testament,anthrax,slayer...

0Heavy Metal  - Prva vrsta metala...iron maiden,judas priest..znate i sami kakav je to zvuk...mada i bendovi kao led zeplinn i black sabbath se smatraju heavy metal bendovima.

Alternative Metal   - Fuzija alterativne muzike i metala...skoro svi bendovi iz prve polovine 90-ih su alt.metal...jeste metal...jeste zvuk dosta komercijalan ali ponovo dosta drugaciji od pravog metala...

Industrial Metal  - Industrial muzika spojena sa metalom (onaj ko ne zna sta je industrial neka procita istoimenu temu na burek forumu)...

Hardcore -  Znojave muskarcine sa prenabudzenim misicima pevaju sa poznatim hc vokalom koji je agresivan,nadrkan i dupok...lirike govore o sistemu i njegovim problemima...mada su kasnije mnoge grupe postale "opasne" pa su pocele i lirike o postovanju,ulicnom zivotu,tucama...nastao od hardcore punk-a...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[b]ima ih jos ali ko ce sada da ih nabraja...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

melodic death           podzanr death-a...mnogo melodiji i sve je tako happy a u stvari pesme su uglavnom o kasapljenju ljudi  Smile
Tehcnical Death        podzanr death-a...mnogo progresije i svi sviraju 200 na sat i svi su extra spretni...
Brutal death             podzanr death-a...sama rec govori...growl je doveden do krajnjih granica
Folk metal                 samo ime govori...mnogo fruli i etno instrumenata
Glam metal                nastao od glam rock-a iliti glitera
Gothic metal              podzanr od doom metala...pomesan sa onom gothic atmosferom...ali death vokali...nema veze sa gothic pokretom iz 80-ih
Groove metal              podzanr thrash metala...kompleksnija struktura pesama..mnogo bass-a...ovo je ustvari Post-Thrash
Neo-classical metal       ovo je kao moderni symphonic metal (dno liste)
Progressive metal        podzanr heavy metala...kao progresive rock samo primenjen u metal muzici...dosadno za mene.
Power metal               heavy metal dignut na visu granu...vokali su kao iz najlepsih bajki dok su pesme o vilenjacima i nekim cuvarima kljuceva  Smile
Speed metal                preteca thrash metala...brzo
War metal                   na isti fazon kao grindcore samo malo drugacija struktura i ratovi su glavna tema...ovaj zanr ustvari i ne postoji  Smile
Christian metal             nemam pojma ni ja sta je koji "vrag" ovo  Smile...takodje se zanr zove i white metal
Funk metal                  samo ime govori...uglavnom melodije i onaj ceo funky vibe pomesane sa metalom
Grindcore                    Mesavina Hc-a i speed metala...izumeo ga napalm death...brzo,veoma kratko i growl vokal ili scream Smile
Industrial Death Metal   Podzanr Industrial-a...death metal vokali u industrial muzici.
Coldwave                    Mesavina par industrial zanrova sa metalom
Metalcore                   moderna mesavina metala,hc-a i deatha...brza muzika gde se mesa agresivni vokal i clean...ponekad i scream
Nu metal                    nazalost podzanr alternative metala...repovanje uz metal muziku
Rapcore                     repovanje pomesano sa hardcoreom
Stoner metal              podzanr doom-a...to ti je black sabbath zvuk samo modernije.
Symphonic metal        opere,orkestri....
Sludge metal             doom metal ali sa hardcore vokalima...spor,trom,debeo zvuk....mnogo dobra stvar  Smile
Drone Doom              kako je jedan tip rekao kao da slusas pomeranje tektonskih ploca...minimalisticka forma..iste note se slusaju minutima... 
funeral doom             dosta brzi od drone-a sa death vokalima
death doom              death metal pomesan sa doom-om

nesto sam sigurno zaboravio...ako vidite sta fali recite ispravicu...
« Poslednja izmena: 03. Feb 2007, 13:55:27 od darthmaul »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 00:43:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.