Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:32:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Godflesh  (Pročitano 2286 puta)
27. Okt 2006, 17:22:04
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung Neki shit

Godflesh je industrial bend iz birmingema nastao 1988 godine.Clanovi benda su Justin Broderick iz napalm death-a koji je svirao sve instumente osim bass-a za koji je bio zaduzen G.C.Green.Bend je imao jos mnogo clanova ali samo za live izvodjenje...ovo je srz benda.

Bend je nastao nako sto je Justin Broderick napustio Napalm Death posto su ovi poceli da idu vise u Death metal nego u Grindcore.Prvi albumi su bili teski drum/bass/program sa dosta drone glasa koji je propracen sa teskom distorzijom i rastimovanom gitarom.Na prvom albumu u creditsu pise da bend ima tri clana...treci clan benda bio je i clan "Machine" sto se odnosilo na ritam masinu.Na drugom albumu su bili clanovi "Machines" sto se odnosilo na ritam i sample masinu.Kroz 90-te godine grupa postaje veoma cenjena i cesto se naziva avantgardnom.Kasnije na albumu Songs of love dosta menjaju stil muzike ali se kasnije vracaju u staru formu.Broderickov glas na ranijim albumima dolazi cesto iz dubine stomaka pa dosta lici na Death Grunt...sto nije...glas jeste brutalan ali sve to ima svrhu nije kao u death metalu ili grindcore-u...dok u nekim pesmama ume da bude i neverovatno melodican

Takodje jos jedna stvar po cemu je bend poznat su neverovatno lirike neverovatne...neverovanto su depresivne...cesto govore o religiji,drogi,smrti,osecanjima...

Justin je u septembru 2002 godine doziveo nervni slom i rasformirao je grupu.Trenutno ima grupu Jesu ali prilicno su velike sanse da ce se okupiti

Kirk hammet (Metallica) je rekao za ovu grupu da je ovo najtvdji bend na svetu....ne delim misljenje sa njim ali bend *censored* kevu
Citat
Clanovi:

Justin K. Broadrick
G. C. Green

Ted Parsons
Brian Mantia
Robert Hampson
Paul Neville
Paul Raven

Diskografija:

Citat

Albums

* Streetcleaner (Earache, 1989)
    * Godflesh (Earache, 1990)
    * Pure (Earache, 1992)
    * Selfless (Earache, 1994)
    * Songs of Love and Hate (Earache, 1996)
    * Us and Them (Earache, 1999)
    * Hymns (Music for Nations, 2001)

EPs

* Godflesh (Swordfish, 1988)
    * Slavestate (Earache, 1991)
    * Cold World (Combat, 1992)
    * Merciless (Earache, 1994)
    * Messiah (Relapse, 2003)

Compilations and remixes

* Selfless/Merciless (Earache, 1996)
    * Slateman/Cold World (Earache, 1996)
    * Covered In Black - An Industrial Tribute To The Kings Of High Voltage AC/DC (1997)
    * Love and Hate in Dub (Earache, 1997)
    * In All Languages (Earache, 2001)

evo vam i par spotova:

Citat

i jos jedna stvar...kada mi neko kaze industrial ja prvo pomislim na ovaj bend...po meni oni prave onaj karakteristicni industrial zvuk.Ne industrial rock ne industrial metal vec pravi industrial kao throbing ghristle...samo mnogo bolji i mnogo vise metala  Smile

Inace ove spotovi uopste nesto ne karakterisu godflesh zvuk...ali ako neko uspe neka nabavi grupu...meni se u pocetku uopste nije svidjao zvuk,nacin sviranja i grupa uopsteno...ali nakon par nedelja ovo mi je postao jedan od omiljenih bendova...takodje nemam ideju zasto sam pravio ovu temu posto verovatno niko nije slusao ovaj bend...inace svaka preporuka...
« Poslednja izmena: 07. Jan 2007, 00:46:41 od kokota »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
Dobri su.. Smile ..Bucni, komplikovani, ali jako dobri.. Tek posle nekoliko slusanja se primate na njih..Iz mog iskustva Smiley
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung Neki shit
hammet (hammet)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
done.. Smile
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 127
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mene su davno kupili na prvo slusanje, pure kad je izasao slusao sam ga dok se ploca nije izlizala  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:32:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.