Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li telefonirate dok vozite?  (Pročitano 3253 puta)
18. Avg 2006, 14:46:54
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung 
Osobe koje za vreme vožnje razgovaraju mobilnim telefonom, čak i kada koriste različite hands-free uređaje, oslabljenih su sposobnosti kao i pijani vozači. Rezultati istraživanja naučnika sa univerziteta u Utahu pokazali su da mobilni telefoni ometaju vozače mnogo više nego što se to do sada smatralo. "Ako zakonodavci žele da se bave nepažnjom vozača trebalo bi da razmotre mogućnost kažnjavanja upotrebe mobilnih telefona u vožnji." rekao je Frank Drews, profesor psihologije koji je sproveo ovo istraživanje.
U istraživanju je učestvovalo četrdeset dobrovoljaca. Neki od njih vozili su neometano automobil u simulatoru, neki su upotrebljavali mobilni telefon držeći ga u ruci dok su drugi koristili hands-free opremu, a neki su pre vožnje popili nekoliko votki kako bi dostigli 0,8 promila alkohola u krvi kolika je zakonom propisana granica u SAD. Tri učesnika istraživanja udarila su u simuliranoj vožnji u automobil ispred njih. Svi su oni razgovarali telefonom, a nijedan nije bio pijan, rekao je Drews. Vozači koji su razgovarali mobilnim telefonom držeći ga rukom ili koristeći se hands-free opremom vozili su malo sporije, a devet odsto ih je sporije kočilo.
Vozači sa 0,8 promila alkohola u krvi vozili su sporije od neometanih vozača i od onih koji su razgovarali telefonom, ali je u određenim momentima primećena veća doza agresivnosti. Zanimljivo je da ni oni vozači koji su bili pod uticajem alkohola ni oni koji su razgovarali mobilnim telefoniom nisu verovali da ta činjenica uopšte utiče na njihov stil vožnje, da su im sposobnosti i koncentracija umanjeni.
“Vožnja uz razgovaranje mobilnim telefonom jednako je loša ili možda i gora od vožnje u pijanom stanju”, prokomentarisao je Drews i dodao kako je alkohol jedan od uzroka u 40 odsto od 42.000 saobraćajnih nesreća koje se godišnje dogode u SAD.
« Poslednja izmena: 18. Avg 2006, 22:56:34 od djole242 »
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung 
Ja lično nemam nikakvih problema da telefoniram i vozim,  menjam brzine, pričam sa saputnicima, pijem kafu, listam novine, češljam se i doručkujem u isto vreme....

E da zaboravio sam brijanje

----------------------------------

Da li i vi istovremeno telefonirate i vozite ?  Smiley 1

ili kao neki tamo mekušci sa Zapada koristite hands-free ili nedaj bože stanete da bi se javili na telefon.
« Poslednja izmena: 18. Avg 2006, 22:57:39 od djole242 »
IP sačuvana
social share
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
kad ce kod nas da zabrane telefoniranje u toku voznje?
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC 
ja vozim dok telefoniram
Smile
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8587
Zastava Donji Mojmilovo
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
Nokia E pedes&#039
redovno,a i poruke šaljem u toku vožnje  Smile

da se razumemo,ne džiberišem se,ali ne mogu stajati svakih 5 minuta vožnje da bih obavio razgovor,hands free koristim na dužim relacijama,u lokalu uvek zaboravim da ga prikačim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Redovno razgovaram dok vozim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
hmm...javim se i kazem da ne mogu sada pricat jer vozim! i to bi bilo to.. mada ponekad se desi da pricam ali samo tijekom gradske voznje i to samo ako je sta hitno za rec..
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

u birača nema glasača

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 171
Zastava Free Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
u crnoj gori je vec uveden zakon o zabrani koriscenja telefona tokom voznje ali je vrlo tesko sprovesti ga tako da se uglavnom taj zakon ne postuje...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung 
Pre neki dan, gledam, besni automobil sa austrijskim tablicama prolazi pored mene prodje jedno 20 m daje zmigavac i staje, (scena je sledeća ja stojim u parkiću nigde ništa oko mene) ja gledam šta se desilo, on čovek vadi mobilni i počinje da priča...

e sunce ti, šta uradiše od poštena čoveka...

mada mislim da je u pitanju zakon.     
Jes da nije tema o tome al' moram da ispričam jedan istinit događaj sa Srpske granice.

Besna kola sa Švajcarskim tablicama prelaze granicu i ulaze u našu zemlju, unutra pored nekoliko desetina kilograma stvari sedi stariji bračni par (40-50 god.) izlaze iz kola i muž počinje da bije ženu uz propratni komentar

"Od Švajcarske te čekam, jeb... li ti majku"

pazi nesme nigde da je bije uz put jer je to kažnjivo, pa će da mu rebnui kaznu (ili u zatvor), ali zato sme u Srbiji jer je ovde sve dozvoljeno...
« Poslednja izmena: 22. Avg 2006, 10:06:20 od djole242 »
IP sačuvana
social share
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
 Smile

kod nas se sve moze  Smile
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.34 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.