Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 18:06:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Čizmaši (2015– ) Serija  (Pročitano 6086 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat
i posle pete epizode, neubedljivo, tunjavo, razvuceno, a preskoci nagli, gluma neubedljiva, akcentuacija glumaca smesna, misle da je taj cuprijski govor koji pripada kosovsko resavskom dovoljno da ga razvuuuku. posebno su smesni miki manjlovic i ovaj mali, wanna be vuk kostic. ocekivao sam mnogo vise! izgleda su oni po sablonu dali ovo zecevicu, kao, ajd radio si vojnu akademiju, pa ti je i ovo vojna tema. i cini mi se da je uspeo da iskoristi ideju. tako da sada neko ne moze da snimi neku seriju ili film po ovom delu, koji bi bio znacajan kao romam dragoslava mihailovica. ovako,  napravice negledljivo kao vojnu akademiju. steta, steta, steta...

Da, ovo za naglasak sam i ja prvo primetio... za živu glavu ne umeju da pogode nijedan akcenat, ko u Zoni Zamfirovoj kad su se frljali svim mogućim narečjima i dijalektima. A i ovaj mali brat Tamare Dragičević, izgleda ko seljački sin koliko i Bojan Perić... mogli da daju onom malom Flipeti ili kako se već zvao iz Vojne Akademije... ciganin onaj. Ali da je toliko loše, i nije... gledljivo koliko i svaka druga domaća serija, taman toliko da popuni termin između Simpsonovih i pokojnog Kesića (a sad Zvezda Granda), a da ne zahteva neko preterano praćenje ili uključivanje mozga. Meni je onako, zanatski korektno osim tih par stvari koje sam naveo, a za nešto više sumnjam da imamo i uslova i publiku.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Ubavo ubavo...nemoj da kvaris na dete merak... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat
i posle pete epizode, neubedljivo, tunjavo, razvuceno, a preskoci nagli, gluma neubedljiva, akcentuacija glumaca smesna, misle da je taj cuprijski govor koji pripada kosovsko resavskom dovoljno da ga razvuuuku. posebno su smesni miki manjlovic i ovaj mali, wanna be vuk kostic. ocekivao sam mnogo vise! izgleda su oni po sablonu dali ovo zecevicu, kao, ajd radio si vojnu akademiju, pa ti je i ovo vojna tema. i cini mi se da je uspeo da iskoristi ideju. tako da sada neko ne moze da snimi neku seriju ili film po ovom delu, koji bi bio znacajan kao romam dragoslava mihailovica. ovako,  napravice negledljivo kao vojnu akademiju. steta, steta, steta...

Da, ovo za naglasak sam i ja prvo primetio... za živu glavu ne umeju da pogode nijedan akcenat, ko u Zoni Zamfirovoj kad su se frljali svim mogućim narečjima i dijalektima. A i ovaj mali brat Tamare Dragičević, izgleda ko seljački sin koliko i Bojan Perić... mogli da daju onom malom Flipeti ili kako se već zvao iz Vojne Akademije... ciganin onaj. Ali da je toliko loše, i nije... gledljivo koliko i svaka druga domaća serija, taman toliko da popuni termin između Simpsonovih i pokojnog Kesića (a sad Zvezda Granda), a da ne zahteva neko preterano praćenje ili uključivanje mozga. Meni je onako, zanatski korektno osim tih par stvari koje sam naveo, a za nešto više sumnjam da imamo i uslova i publiku.

D.Zečević je dobar reditelj ali ipak nije izuzetak koji potvrđuje pravilo. Pokušaću to da objasnim iako sam o ovom fenomenu ranije pisao. Fenomen ima ime i zove se Ne znam ništa jer me o narodu obaveštavaju samo mediji. Skoča bi ih nazvao nolajferima i bio bi u pravu jer naše filmadžije čoveka izvan njihovog okruženja mogu da sretnu samo na ulici. Ranije su naše filmadžije bar išle u kafanu i tamo se sretale sa svakojakim svetom koji bi ih inspirisao. Žika Pavlović koji je čedo okruženja Žike Kurjaka je bio samo jedan od ljudi tog kalibra i kod njega ne bi ovo moglo da prođe. Ovo ne bi moglo da prođe ni kod bilo kog drugog koji je služio vojsku ali ni kod onog koji je nije služio. Na primer, gađaju ljudi iz topova a oni se ne piomeraju. Pa tako nešto ni u crtanom ne prolazi ali prolazi kod neiskusnog Zećevića koga neiskustvo ne opravdava.

Serija je tako dobro i lepo počela a u šta se pretvara i na šta će da liči ostaje da se vidi.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat

hm, cini mi se da je i najveci nedostatak serije sto moze da se gleda onako sa pola snage, bez ukljucivanja mozga. to je ono i sto sam probao da kazem! ako vec hoce tako nesto, neka vrate ivana bosiljicica kroz vreme da namoli mirjjamce da napise jos neko romance. ako hoce da insceniraju znacajne romane iz ozbiljnih delova nase istorije iliti epohe, onda ili neka rade ljudski ili neka batale, a ne ovako! lepo je opisao ovaj iznad mene, zamisli da je zika pavlovic ovo radio za zivota. mala digresija, iz ovog iskustva, bolje da ne snimaju seriju o nemanjicima koju su spominjali. zanimlivo je da milovan vitezovic ima scenario za tu seriju napisan jos pre 20 godina, ali ga u bjelinoj varijanti niko nije spominjao. ali, da ne sirim pricu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Živojin Pavlović je vrlo, vrlo retko snimao serije, uglavnom zato što je u to vreme bio nepoželjan na televiziji. Tako da to "šta bi Žika Pavlović uradio" nema naročitog smisla, pošto mu nije dato da radi dok je bio živ, a sad je kasno. A što se tiče toga da je serija za gledanje sa pola mozga - naravno da jeste, pošto je to i bio glavni cilj kad je snimana. Većinu publike mrzi da uključuje i drugu polovinu i zato se snimaju serije za razbibrigu, što je mudra poslovna odluka. Zato u poslednjih 15-20 godina i nismo imali ljudsku seriju snimljenu, makar u dramskom žanru. Imaju ljudi pametnija posla nego da se bakću još i oko toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Pa dobro... završi se bar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Михаиловића нашли да екранизују...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Smestili više radnje u zadnjih pet minuta poslednje epizode nego u čitavoj seriji dotad... niko im nije rekao da ako Žika to pripoveda u knjizi ne znači da neophodno mora da pripoveda i u seriji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Ђорђе Кадијевић: Данас више нема храбрости

Citat
- Више нема не само ауторске храбрости, него ни личне - видимо сви у каквом друштву живимо. Саша Петровић је, рецимо, морао да напусти Београд, Макавејев је такође остао без филмова, а онда је и сам почео да лута по Европи, Жика Павловић се снашао - са Оскаром Давичом урадио је ТВ серију по његовом роману “Песма”, и продужио да ради. Али није се мењао, остао је у критичком кључу какав је увек имао.

Žiku sam spomenuo zbog prvenstveno zbog njegovog filma Na putu za Katangu u kom je tako lepo opisao rudarski život. Kadija je dao lep intervju koji vredi pročitati u celosti, ja sam izdvojio samo deo za koji mislim da je važan za temu.

Nije tačno da Žika nije radio serije, tačno je da je on sa još nekim svojim kolegama bio nepoželjan ali i to je Kadija objasnio. Serije i filmove je ranije mogao da snima svako. Čak i Šotra koji se promenio posle odličnog filma Osvajanje slobode. Posle tog filma palo je partijsko ribanje i od onda on je ovakav kakvim ga znamo. Filmadžije koje su smenile Žiku i društvo nisu njihova dostojna zamena. Posle ove serije pretpostavljam da se Zečević nameće kao Šotrina zamena što je možda dobro za njega ali ne i za naš film. Uostalom videće se.

Kadija nije u tekstu naveo jedan od razloga zašto nam je film ovakav kakav jeste a koji ja kao papagaj ponavljam. Filmadžije su se odvojile od ljudi jer žive dobrovoljno u svom getu. Na primer, na pitanje koji deo Beograda im je u svemu naj glumci poput S.Žike Todorovia, G.Kičič i đuričko navode svoj kraj jer u drugim delovima Beograda nisu ni bili. Žika bitiše oko centra, ceo Kičićev život se odvija u krugu od osam ulica dok đuričko ima čak dvanaest u svom okruženju. Na ovom forumu sam doznao da čak postoje i fenomeni koji iz svog stana ne izlaze ali to je neka druga priča koja nema veze sa temom.

Ono što je zaista dobro u seriji je deo u kom je u samo nekoliko rečenica rečenjo kako su bivši neprijatelji posle rata postali prijatelji i kolege. Mislim na onaj deo u kom se kaže kako je bivši austrougarski vojnik posle rata zahvaljujući kralju bio nagrađen za svoja zlodela koja je počinio u Bosni ili Mačvi. Nagrađeni su tako što su odmah dobijali dva čina više pa su tako neki čak bili nadređeni srpskim vojnicima od kojih neki osam godina nisu videli svoju porodicu i kuču. Neki nisu mogli da podnesu tu sramotu pa su digli ruku na sebe i o tome se ne govori. Ne govori se kako su naše zastave koje su odbranjene u ratu uredno spakovane i zamenjene u miru da ne bi uznemiravale "braću" koja su iz drugog pokušaja uspela da rasture državu za koju ih je bolelo uvo. Moglo se malo i o tome kad se već počelo da dragi mi jugonostalgičari (oni za kralja i za tita) uvide u šta nas je sve to dovelo.

Serija je tako lepo počela a tako neslavno, poput obe Jugoslavije zavržila Smile

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 18:06:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Serija izma imdb

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.