Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Jun 2025, 11:29:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Ikona Hrista" na RTS- u  (Pročitano 5315 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 204
OS
Linux
Browser
Chrome 15.0.874.121
imam neke tekstove o ikonama i probacu da ih postavim ako se snadjem

edit : nikako nemogu da dodam dokument o svega 500 kbita a probao sam ikao doc i kao pdf ?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
Istorija_teologija... (522.15 KB)
« Poslednja izmena: 27. Nov 2011, 13:45:33 od bigfoot1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
imam neke tekstove o ikonama i probacu da ih postavim ako se snadjem

edit : nikako nemogu da dodam dokument o svega 500 kbita a probao sam ikao doc i kao pdf ?

moze sto crkveni kanona,sto prici da je to andjeo nekom javio sa neba da su ikone Bozje delo,ali Rec Bozja je jasna. pa zar Rec Bozja ne znaci nista ovde?! ako Bog kaze da je svaki idolopoklonik na dan suda stanovnik ognjebnog jezera,pa ko vam to onda premazuje oci nesrecni ljudi,ako ne djavo.pa ako andjeo je rekao jovanu piscu otkrivenja da ne sme njemu dati naklon vec samo Bogu onda sta vama ta rec znaci,prazna hartija?!petar dize neznabosca kornilija recima ne meni,ja sam smrtan covek Bogu se pokloni. pa ko to sme da menja,ko?! gde vam je strah Gospodnji.  ovde se neko igra gluvi telefona .mesto brda besmislenog materijala nekih svetaca pisaca niko da citira Pismo vec svetog ovog,svetog onog,pa gde je sveti Bog tu?! kako slepilo,strasno slepilo,opsednuce tacnije receno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Bozji covece, hteo bih da te pitam nekoliko stvari, nadam se da moderatori ne zameruju sto nije direktno povezano sa temom:
Da li slavis slavu, i koju? Da li proslavljas svoj rodjendan?  Da li postis?  Kog datuma slavis Bozic?  U koju crkvu ides da slusas liturgije, da se pricestis, itd?  Hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Bozji covece, hteo bih da te pitam nekoliko stvari, nadam se da moderatori ne zameruju sto nije direktno povezano sa temom:
Da li slavis slavu, i koju? Da li proslavljas svoj rodjendan?  Da li postis?  Kog datuma slavis Bozic?  U koju crkvu ides da slusas liturgije, da se pricestis, itd?  Hvala.
mogu od jednom a mogu redom.od jednom odgovor je,nista od nabrojanih pitanja ne drzim. ali icu redom,da ne osiromasim tvoje interesovanje,jer je umereno kako dolazi od razumnog diskutanta
   post jedino da,naravno pricest ide ali posebo objasnjenje treba i o tome.
      gore sam naveo da je idolstvo greh. u posl. kor. pavle apostol Duhom Bozjim donosi sustinu te jeresi.kao i rimljanima 1.gl. svako slavljenje narocito prinosenje zrtvi bilo kako j tvari dakle,stvorenju,tj. onome sto je stvoreno(jedini Bog nije stvoren i on se slavi) je greh i to smrtni. idolstvo. u temi sotonin presto-nauka trojstva naveo sam kako sotona postaje predmet slavljenja ako se tvar slavi. tako da pavle kaze da Bog nece da smo mi zajednicari sa djavolima kad drzimo to.cak je greh ako sedimo u drustvu takih. u starom zavetu Bog je preko mojsija zapovedio,ako se neko u Bozjem narodu nadje da drzi idola da se takav kamenuje,,i ne samo to,vec sav grad srusi a onda na mestu gde su rusevine da se postavi obelezje da tu neko nehotice nailazec nekad ne bi zapoceo novo naselje,jer je mesto kao pod radijacijom da prevedem lose,tj. prokleto! Bog je profilaktivno govorio jer Bog zna kako zlo lezi iza idolstvam,to slepi oci duhovnog gledanja Boga. zato na zalost ovaj narod je totalno zaslepljen i moze se reci da nema naroda koji ce biti blizi istrebljenju posle starih naroda Biblije zbog istog greha i indijanaca americkih starosedeoca zbog njihovog ekstremnog idolisanja.
     rodjendane ne slavim,jer je i to deo svetskog nacina delovanja. jovan krstitelj je u takom raspolozenju za irodov rodjendan izgubio glavu,mada mnogi ozbiljniji tragaoci reci i Boga prelaze u tu sveru i slave svoje rodjendane. no ja to ne podrzavam. i ako tu nema prekomernog idolstva ali ipak mislim da je to nebiblijski.
   rodjenje Hrista ili kako si nazvao to"bozic" slavim svaki dan.poseban dan ne bi bio problematican da nije toliko vracanja unutar toga tako da zbog toga dana ne slavim ga tako kao drugi. badnjak ili drvo je slavljenje sotone direktno u paganskim religijama ,koljiva,svecice za mrtve je razgovor sa djavolom ili spiritizam,jednom recju nikad  toliko sila tame kroz vracanje ne se ne izrazi kao toga dana a na kontu rodjenja Hrista! tragicno. Bog i djavo se ne mogu skupa slaviti.to je prvo i poslednje slovo Bozje.ko to ne zna,ne zna doista nista,ni sta je levo,sta desno. hramlje. kako je ilija prorok rekao izraelu takome palom,dokle ce te hramati ili sluzite Bogu ili balu-djavolu.
   liturgija nije Bozja sluzba. to je sluzba iz paganskog doba .unutar ide nerazumljivi smisao za slusaca a Rec kaze da razumljivim jezikom govorimo ljudima.drugo unutar je sve pod znakom vracanja.pominju se svetci,mrtvi i pale svecice,kadovi. okretanje istoku pri molitvi sto je greh Bogu.istok je Biog sunca bal i klanjanje sotoni na taj okret.to stoji jasno u proroku jezekiji opisano kao greh negde mislim 11-12.gl.
    pricest ili vecera Gospodnja ide drugacije . svestenik ne moze sebe u njoj reinkarnirati u Hrista ,to je ludost. vecera je simbol na Hrista. dok ne dodje. unutar u takim crkvama fali i nogopranje sto je greh Bogu izostavljanje te zapovesti. tako da veceru primam unutar onih koji veruju  kao i ja.koji se ispituju,jer gresnik ne sme prici stolu i uzeti hleb i vino.danas se to uzima i ne pravi razlika izmedju tela Gospodnjeg i obicnog hleba.
  post drzim ne dirigovan vec po potrebi,kad osetim da je telo jako ili kad je neko bolestan.
   mislim da sam odgovorio na sve. mir tebi i svima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7240
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Bog zna kako zlo lezi iza idolstvam,to slepi oci duhovnog gledanja Boga. zato na zalost ovaj narod je totalno zaslepljen i moze se reci da nema naroda koji ce biti blizi istrebljenju posle starih naroda Biblije zbog istog greha i indijanaca americkih starosedeoca zbog njihovog ekstremnog idolisanja.

Zanimljivo kako se narod po kojem su dobili ime populaciono konstantno uvećava, a još su veći idolopoklonici. Nešto ne štima u tvojoj teoriji odobravanja genocida.
« Poslednja izmena: 28. Nov 2011, 22:23:49 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Ok, postujem te kao vernika, ovakva doslednost Isusovoj veri je jako retka.
Jedino mi nije jasno ovo oko rodjendana. Ne slavis svoj, ali zato slavis sve ostale rodjendane, od Isusa do raznoraznih svetaca. Pritom, Isusov rodjendan uopste nije bio na Bozic, taj datum je usvojen tek na Saboru u Nikeji u cetvrtom veku. Datum na koji pada Bozic je cisto pagansko nasledje. Isto ono nasledje protiv kojeg si ti u nacelu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Bog zna kako zlo lezi iza idolstvam,to slepi oci duhovnog gledanja Boga. zato na zalost ovaj narod je totalno zaslepljen i moze se reci da nema naroda koji ce biti blizi istrebljenju posle starih naroda Biblije zbog istog greha i indijanaca americkih starosedeoca zbog njihovog ekstremnog idolisanja.

Zanimljivo kako se narod po kojem su dobili ime populaciono konstantno uvećava, a još su veći idolopoklonici. Nešto ne štima u tvojoj teoriji odobravanja genocida.
ako mislis na amerikance oni kao vernici ne drze idole. za mene nacija nije vera,vec onaj deo nacije koji veruje.covek se ne radja u veri vec u grehu,a vera se dobija trazenjem Boga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ok, postujem te kao vernika, ovakva doslednost Isusovoj veri je jako retka.
Jedino mi nije jasno ovo oko rodjendana. Ne slavis svoj, ali zato slavis sve ostale rodjendane, od Isusa do raznoraznih svetaca. Pritom, Isusov rodjendan uopste nije bio na Bozic, taj datum je usvojen tek na Saboru u Nikeji u cetvrtom veku. Datum na koji pada Bozic je cisto pagansko nasledje. Isto ono nasledje protiv kojeg si ti u nacelu.
nisi me razumeo. ne slavim rodjenje Hrista jer je tacno dase ne zna kad je rodjen. zato sam rekao da ga slavim kao rodjenog za nase grehe svaki dan,ali taj dan kad drugi drze to sto zovubozic" ne slavim,jer tad se najvise dogadja vracanje.a slavljenje svetaca je greh idolstva i to ni pod razno ne drzim. mir tebi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7240
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0

ako mislis na amerikance oni kao vernici ne drze idole. za mene nacija nije vera,vec onaj deo nacije koji veruje.covek se ne radja u veri vec u grehu,a vera se dobija trazenjem Boga.
Ne mislim na Amerikance, već na Indijce...oni su veći idolopoklonici od Indijanaca, čak im je krava sveta životinja (seti se Mojsijeve reakcije), a broj im se uvećava i rastu i napreduju kao nacija.To je u suprotnosti sa tvojim verskim opravdanjem zatiranja čitavog jednog naroda.
Uz to pozivaš na uništenje Srba, jer drže ikone. Hrišćanstvo je definitivno, u svojoj prvobitnoj i pravoj formi, anti-narodna, anti-državna i anti-civilizacijska religija i svakako ga treba zabraniti. Tvoji stavovi su najbolji dokaz za tako nešto.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2011, 09:39:04 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

Ne mislim na Amerikance, već na Indijce...oni su veći idolopoklonici od Indijanaca, čak im je krava sveta životinja (seti se Mojsijeve reakcije), a broj im se uvećava i rastu i napreduju kao nacija.To je u suprotnosti sa tvojim verskim opravdanjem zatiranja čitavog jednog naroda.
Uz to pozivaš na uništenje Srba, jer drže ikone. Hrišćanstvo je definitivno, u svojoj prvobitnoj i pravoj formi, anti-narodna, anti-državna i anti-civilizacijska religija i svakako ga treba zabraniti. Tvoji stavovi su najbolji dokaz za tako nešto.
nisi onda nista razumeo. ako mislis na indijce.Bog ima svoj promisao kad se navrse gresi jednog naroda onda on deluje. da citas otkrivenje video bi gde ce biti kraj kinez,indijaca i  ostalih naroda sa tog dela sveta iza prirodne granice zapada i istoka ,tj. reke eufrata.kada je rec o tome da jedan narod kaom srbi drze tvrdnju da su jedini Bogom dani nebeski narod i da veruju Hrista,indijci veruju kako tvrde u nesto drugo,onda Bog ima posebnu zateznu kamatu za taki narod.ja volim svoj narod,budi siguran u to.u zivotu sam imao prilike da odem odavde,mnogi skupo placaju za tu sansu,ali sam upravo iz ljubavi prema ovom narodu ostao i zivim tegoban zivot kako mnogi to uvidjaju oko mene ali se ne  zalim. ovaj narod unistava neznanje reci Bozje. evo jednog primera. kada je od Bozjeg naroda jednog dana filistejska vojska otela kovceg zaveta,gde je bila locirana Bozja prisutnost postavili su ovi ljudi u neznanju trenutnom plen,kovceg pored svog glavnog idola dagona. sledece jutro svestenici su nasli dagona palog. ponovo su ga digli,no iduce jutro dagon je ponovo bio dole i jos ocvikane glave na kipu. potom kada je dagon opet stavljen uz Boga zivoga Bog je udario celu filistejsku zemlju suljevima smrtnim. nastao je jauk. no svestenici i ako pagani su dosli u saalamet. rekli su kovceg zaveta ne trpi jednako mesto sa dagonom upar i on mora nazad izraelu. i suljevi su prestali.
    to ti je to. ali vi povrsno gledate na Bibliju i stojite u slepoci. vi licite na coveka koji vice samo nema Bog.i gore,na coveka koji udara glavom o zid no ipak umislja da je previdio.
   zbog toga sto ovaj narod drzi da je navodno verujuci a savim snagama drzi slavljenje idola tj.satane,cak rusi ne drze slave i ako pravoslavni,rumuni,bugari,grci,kopti,tako da je ovde stanje najgore. Bog je pokazao u Bibliji svoj tip nekih dogadjanja kako deluje. kada se navrsise gresi amoreja doslo je tek onda istrebljenje. kada su inke dosle u granicu ludila paganskog da su rodjenu decu davali pod noz svesteniku te je ovaj vadio srca te jadne dece i u ekstazi prinosio bogovima logicno da ih je kortez (za naucnike nesvatljivo sa 300 vojnika i nekim tandzarama od pusaka pobedio hiljade ratnika sa opakim oruzjem otrovnim strelicama za tako kratko vreme.) tako indusi treba da rastu za taj dan apokalipse. i otuda ce doci jedan bitan dogadjaj vezan za poslednje vreme i dogadjaje antihrista ali to je vec druga stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Jun 2025, 11:29:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.