Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idemo ponovo-Koji kabl za camcorder ( part II ) ?  (Pročitano 1787 puta)
16. Sep 2008, 12:30:39
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Idemo ponovo , jer izgleda da se prvi put nismo razumeli........:

Pre  2 meseca kupio sam za relativno male pare    12.400 din  DVD camcorder Samsung  VP-DC171.

ali ,ali , jedno malo ali sercu kvari jer ....
ni kod babe nema dzabe................
DVD format moze da se pregleda samo preko televizora i to direktno sa camcordera.

Audio/video ulaz iz camcordera je 3,5 milimetarski stereo a izlaz je trostruki audio/video crveno/zuto/beli cinc.(muski )

Program za obradu DVD-a , Nero Vision Express imam , a  uputstvo za njegovu upotrebu sam skinuo sa ovog cenjenog foruma.

Isto tako , po preporuci clanova skinuo sam i sva uputstva , drivere , firmware i software sa proizvodjackog  sajta ....................

Medjutim problem ne lezi u softweru negu u hardweru jer meni treba odgovarajuci kabl za povezivanje ovog prostijeg ( po karakteristikama :-D )  camcordera pa sam odabrao nekoliko opcija za Vase odgovore :

Pitanje je :

Koji kabl/varijantu da izaberem l i GDE da ga uzmem:

1. 3,5 milimetarski izlaz camcorder - PC VGA ulaz
ili
2.trostruki audio/video crveno/zuto/beli cinc zenski  - PC VGA ulaz
ili
3.Externu fire -wire karticu-malo komplikovano jer mi je guzva na stolu vec velika , sto od kablova , sto od periferala , a i broj izlaza na PC-u mi se zbog toga rapidno smanjio
ili
4.Neka Vasa preporuka i koja

Napomena : upravo sam video da se iza baterije sata krije jos jedan otprilike 18-20 pinski izlaz .Da li on moze pomoci ?

Slika :Gore desno je klasicni 3,5 mm AV ulaz sa  trostrukim cinc AV izlazom , dole desno je ulaz za napajanje /punjenje baterije a u sredini dole je doticni 18-20 pinski izlaz nepoznate funkcije

Vita jela zelen bor...............

Zahvalan
                                         Aleksandar

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_1395.jpg
(768.68 KB, 1200x1600)
« Poslednja izmena: 16. Sep 2008, 19:58:26 od Sasa64 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
AV kabli, sa jedne strane bananica, a sa druge 3 chinca.
Zuti je za video
Beli za audio L kanal
Crveni za audio R kanal
Kablic si morao dobiti uz kameru. Jer bananica je sa 4 kontakta, a ne kao uobicajena sa dva. Taj kablic, bananica ide u AV izlaz, na slici 1, obelezeno brojem 3.
U kompu moras imati TV karticu, u kojoj ubodes zuti cinc, i u meniju kartice izaberes da je composite in, ili cvbs, ili kako je vec obelezen, samo ne s-video.
Da bi audio povezao na kompu je line in, predvidjen za bananicu. Na buvljaku mozes naci adapter, kod koga je sa jedne strane bananica, a sa druge su dva cinca. Cinceve sa kablica, beli i crveni, ubodes u adapter, a njega bananicom u komp, line in.
Ako nemas taj kablic, sve snabdevenije prodavnice foto-opreme imaju.

Odavde skini uputstvo
http://forum.burek.com/index.php?topic=363315.new

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Graphic1.jpg
(54.84 KB, 681x600)
Graphic2.jpg
(40.92 KB, 800x363)
« Poslednja izmena: 17. Sep 2008, 17:11:34 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Hvala na iscrpnom odgovoru ,samo me interesuje cemu sluzi doticni 18-20 pinski izlaz nepoznate funkcije u sredini dole ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Rekao bih da je to servisni ulaz. Nesto nije u redu sa kamerom, ubode kabli i na kompu ima info o stanju kamere.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Razmisljajuci ponovo o problemu mislim da sam napravio glupost.............
Naime pored toga sto mi inace treba povezivanje camcordera sa PC-jem sad uvidjam da mozda moj mini DVD nije bio citljiv iz vise razloga :

1.Kupio sam DVD-RW a samo taj tip diska na ovom camcorderu zahteva dodatno formatiranje
  a) u VIDEO modu - kad se moze citati sa ostalih kompatibilnih uredjaja
  b)u VR video-record modu ( zgodno za editovanje ) kada se moze citati sam sa uredjaja koji podrzavaju ovakvo formatizovanje

2.DVD-R nisam uzeo jer ne mogu da ga "brisem" a mozda bi on bio prihvatljiviji za vecinu ostalih kompatibilnih uredjaja

I DVD-RW i RVD-R zahtevaju finalizaciju za koju nisam siguran da sam je uradio

3.DVD+RW ne zahteva finalizaciju diska

Koja je Vasa preporuka da bi disk bio citljiv na vecini kompatibilnih uredjaja (  DVD player , PC.......)

Zahvalan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
To sam i ja mislio da te pitam. Zasto tako raditi ?? Bilo koji da umzes, svejedno je. Iskopiras u komp fajlove, i posle mozes raditi sta hoces.
VIDEO_TS, je osnova, tu je sve sta ti treba za reprodukciju na bilo kom playeru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.