Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 07:10:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I dok svet klizi u Obama-ludilo  (Pročitano 26319 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.2
Ништа чудно, ако је прошле године Ахтисари добио ...  Smile
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Obama: Možda sam mršav, ali to ne znači da nisam snažan
Autor: Tanjug | Foto:Reuters | 27.10.2009. - 10:01

Američki predsednik Barak Obama poručio je svojim političkim prijateljima i protivnicima da to što je "mršav, ne znači da nije snažan".

Obama je ovo izjavio juče u Majamiju, gde je prikupio 1,5 miliona dolara za kongresne kandidate Demokratske stranke za izbore 2010. godine, na kojima demokrate žele da zadrže ubedljivu većinu u Predstavničkom domu i Senatu. Neki od Obaminih pristalica rekli su mu da su zabrinuti jer se američki predsednik proteklih sedmica našao na meti pojedinih desničara, a čak je i objavljen njegov poster sa brčićima kakve je imao Hitler.
"Pokušao sam da im objasnim da to što sam mršav, ne znači da nisam snažan. Ja ne pričam koješta. Neću se povući jer je sada vreme da ispunimo one stvari koje decenijama nisu urađene", rekao je Obama, preneo je Rojters.
Obama je kritikovao i republikance, napominjući da ne pomažu u rešavanju nekih problema.
"U poslednje vreme osećam kao da neko napravi veliki nered, onda ja uzmem metlu i počnem da čistim pod, a potom oni koji su napravili nered mi kažu da ne čistim dovoljno brzo i da je to socijalistička metla", kazao je američki predsednik.
Govoreći o spoljnoj politici, Obama je istakao da je SAD izveo na put povlačenja snaga iz Iraka i da radi na novoj strategiji za Avganistan.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Obama komentator košarkaške utakmice
CDC/IB | 01. 02. 2010. - 00:02h | Foto: AFP | Komentara: 5

Gledaoci američke televizije CBS imali su prilike da u subotu tokom košarkaške utakmice između univerziteta Djuk i Džordžtaun čuju komentare Baraka Obame, predsednika SAD, koji je na utakmicu došao kao navijač.

Obama je oko sedam minuta bio u ulozi komentatora u drugoj polovini utakmice dva tima u sportskoj dvorani Verajzon u blizini Bele kuće. Predsednik se rukovao sa nekoliko navijača dok je ulazio u dvoranu i uživao u utakmici iz prvog reda, a ne iz luksuzne lože koju obično koriste vladini zvaničnici. S njim su bili i potpredsednik Džo Bajden, Dejvid Ekselrod, viši savetnik Bele kuće, kao i Robert Gibs, portparol Bele kuće.
Ubrzo pošto je počelo drugo poluvreme, predsednik je seo između komentatora Verna Lundkvista i Klarka Keloga. Nakon što je Obama opisao jednu od akcija i pogodak košarkaša domaćeg Džordžtauna, Kelog mu je rekao da bi slobodno mogao da se bavi poslom komentatora.
„Kad odem u penziju, oduzeću ti posao, Klark. Samo da znaš. Tako da imaš ili još tri ili još sedam godina“, odgovorio je Obama misleći na mogućnost da bude izabran i za drugi mandat.
Obama je napustio arenu minut pre završetka utakmice, u kojoj je Džordžtaun pobedio Djuk sa 89:77. Studenti okupljeni u blizini uzvikivali su „SAD, SAD“, dok im je predsednik mahao.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Pite porok Baraka Obame
Beta | 24. 04. 2010. - 14:12h | Foto: AP | Komentara: 2

Bivši američki predsednik Ronald Regan voleo je žele bombone, Bil Klinton hranu iz Mekdonaldsa, a slaba tačka aktuelnog lidera Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame su – pite.

Obamin viši savetnik Dejvid Akselrod otkrio je u emisiji "The Tonight Show" Džeja Lenoa da je predsednik morao da se "oprosti" od eksperta za testeninu u kuhinji Bele kuće, kako bi promenio loše navike u ishrani.
Akselrod je te navike nazvao "velikim problemom".

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Barak Obama imao ljubavnicu?
Tanjug | 03. 05. 2010. - 17:57h | Foto: AFP | Komentara: 29

Američki predsednik Barak Obama je 2004. godine imao ljubavnu aferu sa svojom pomoćnicom Verom Bejker, vest je koja ovih dana puni stupce američke žute štampe.

U članku pod naslovom "Obamin brak se raspada", list Nešenel enkvajer tvrdi da je cela priča svojevremeno zataškana, ali da postoje svedoci i video materijal koji dokazuju da su Obama i Bejkerova zaista bili u ljubavnoj vezi.

Njih dvoje su se navodno zbližili za vreme izborne trke koja je Obamu, pre šest godina, dovela na mesto senatora države Ilinois.

Tada 35-godišnja Vera Bejker bila je odgovorna za prikupljanje fondova za Obaminu kampanju.

Iako je navodna ljubavnica, koja se u međuvremenu preselila na Martinik, demantovala da je bilo nešto više od poslovne saradnje između nje i Obame, javilo se nekoliko neimenovanih svedoka koji tvrde da je američki predsednik ponudio velike svote novca svojim saradnicima da zataškaju aferu.

Javio se i vozac limuzine koji tvrdi da je Bejkerovu u nekoliko navrata vozio u hotel gde je čekao Obama.

Osim izjava svedoka, postoji navodno i video snimak iz hotela u kome su Barak Obama i njegova ljubavnica viđeni zajedno.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Obamin govor uspavao gimnazijalca Video
Tanjug | 09. 06. 2010. - 16:50h | Foto: AFP | Komentara: 10

Za vreme govora američkog predsednika Baraka Obame na maturskoj svečanosti u jednoj gimnaziji u Mičigenu, nisu svi učenici uspeli da održe dužnu pažnju.

Jedan od članova školskog hora, koji su sedeli iza predsednika, muku je mučio da ostane budan.

Na video snimcima koji su osvanuli na Internetu, može se videti da dečak neprestano zeva dok Obama maturantima daje savete o uspehu u životu.

Na kraju tinejdžer gubi bitku sa snom: oči mu se sklapaju i glava pada na grudi.

Tek povremeno uspeva da se trgne iz sna kada njegovi vršnjaci burno aplaudiraju ili pozdravljaju predsednika.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.55
mob
Apple 15
Obamina knjiga za decu u prodaji od novembra

CDC/IB    | 15. 09. 2010. - 00:02h | Foto: Reuters    | Komentara: 1
Krajem novembra iz štampe izlazi nova, treća knjiga Baraka Obame, predsednika SAD. Zbirka priča „Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters“, „Tebi pevam: Pisma mojim ćerkama“ namenjena je deci i govori o 13 istaknutih Amerikanaca, od Džordža Vašingtona do bejzbol igrača Džekija Robinsona i slikarke Džordže O’Kif. Honorar od knjige otići će u fond pomoći deci poginulim i ranjenim američkim vojnicima.

Obama je knjigu posvetio ćerkama Saši i Maliji
Knjiga će se u knjižarama pojaviti 16. novembra, u izdanju izdavačke kuće „Alfred A. Knopfa“, koja je u vlasništvu kompanije „Rendom haus“.

Obama nije prvi predsednik koji se obraća mladoj publici. Džimi Karter je objavio „Beba Snugl-flidžer“, 1995, više od deset godina nakon odlaska sa mesta predsednika. Teodor Ruzvelt sarađivao je sa Henrijem Kebotom Lodžom na knjizi „Herojske priče iz američke istorije“, koja je izašla 1895, pre nego što je postao predsednik.

Za Obaminu knjigu ilustracije je uradio Loren Long, koji je vrlo uspešno ilustrovao i knjigu Madonine „Jabuke gospodina Pibodija“. Njegov crtež za korice prikazuje predsednikove ćerke Sašu i Maliju kako šetaju svog psa Boa po zelenoj livadi. Direktor dečijih izdanja „Rendom hausa“ Čip Gibson izrazio je reči hvale za novu Obaminu knjigu, namenjenu čitaocima starijim od tri godine. „Bila nam je čast da objavimo ovu izuzetnu knjigu, koja predstavlja čudesan spoj reči i slika, istorije i mašte. Ona slavi osobine koje ujedinjuju sve Amerikance - sposobnost da jurimo svoje snove i utiremo svoj sopstveni put“, rekao je Gibson.

Prvo izdanje knjige na 40 stranica, po ceni od 17,99 dolara, biće štampano u 500.000 primeraka. Obe dosadašnje predsednikove knjige, memoari „Snovi moga oca“ i „Smelost nade“, koja se bavi političkim temama, prodate su u milionskom tiražu, u izdanju kuće „Kraun“, u okviru „Rendom haus inkorporejšena“.

Predsednik Obama dogovorio se sa „Rendom hausom“ 2004. da će napisati knjigu koju je, po rečima izdavača, završio pre nego što je ušao u Belu kuću.
Godine 2005, dok je Obama bio senator Ilinoisa, pojavila se informacija da je Obama potpisao ugovor vredan 1,9 miliona dolara sa ovom izdavačkom kućom o pisanju tri knjige, tako da knjiga „O tebi pevam“ predstavlja deo tog ugovora.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.59
mob
Apple 15

Tinejdžeru doživotna zabrana ulaska u SAD zbog vređanja Obame

I.Kešanski/Blic online    | 17. 09. 2010. - 08:31h | Foto: AFP    | Komentara: 8
Jednom britanskom tinejdžeru je doživotno zabranjan ulazak u Sjedinjene Američke Države, zbog toga što je Beloj kući poslao imejl sa uvredama upućenim Baraku Obami, prenose britanski mediji.

Uvređen: Barak Obama
Luk Ejndžel (17), student iz Bedfordšira poslao je imejl nakon što je, u stanju pijanstva, gledao program o napadu na Svetski trgovinski centar 11. septembra.

U toj poruci Ejndžel je američkog predsednika nazvao pogrdnim imenima. FBI je presreo imejl i odmah kontaktirao britansku policiju, koja je otkrila o kome se radi.

Policija je zatekla tinejdžera kod kuće i obavestila ga da se sada nalazi na listi ljudi kojima je zabranjen pristup SAD-u. Međutim, Ejndžela to nije posebno zabrinulo.

“Policija mi je došla u kuću, slikali su me i rekli da mi je zauvek zabranjen ulazak u SAD. Mene baš briga za to. Ali moji roditelji nisu baš najsrećniji zbog toga. Ne sećam se tačno svega što sam napisao, bio sam pijan, ali mislim da sam Baraka Obamu nazvao kretenom. To je bila glupost, nešto što uradite kada ste tinejdžer koji je popio neku”, izjavio je Luk Ejndžel.

”Individua je Beloj kući poslala imejl pun uvreda i pretnji. Metropolitenska policija nas je obavestila o tome, pa smo otišli kod njega. On je rekao:’Oh, pa to sam bio ja’”, izjavio je portparol bedfordširske policije.

Britanski policijski zvaničnici su rekli da neće pokrenuti nikakve zakonske radnje protiv mladića koji je poruku poslao u alkoholisanom stanju.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 07:10:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.